Bloggtorka...

Har verkligen ingenting att skriva om... Så jag återkommer när inspirationen är tillbaka!

Håller på med inlägg om hästar som vi haft, men det är ganska drygt... Så som sagt, jag återkommer!

Ha det bäst!


 


Stall garderoben!

Idag hat jag ägnat tiden åt hundarna som vanligt, men jag fick dessutom lite tid till att fixa i min stall garderob! =) Skriver nog mer sen, ha det bäst!


Marsvinen

Hade marsvinen ute i torsdags, så jag passade på att ta några bilder =)
 
Fenrik tvättar sig lite! 
 
Lina  
 
Fenrik  
"Har du godis?"  
 
 
"Vad gör du med den där mackapären?" 
"Öh?"  
 
Haha, den här bilden får avsluta ;)
 

L & T

Låter bilderna tala för sig själva! ♥
 
Tigris ♥
Lassie ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina ♥
 
 
 

Äntligen värme!

Gud vad skönt att solen och värmen börjar komma! Inte en dag för tidigt ;)

Idag har jag varit ut och gått en sväng med Tigris och Lassie. Passade även på att fota lite porträtt på dem! De kommer nog senare, men först så ska vi åka och bada och då hänger kameran också med =)

Nu ska jag nog gå till mina älskade ponnyer och Spirit till deras sommarhage, så det kanske är lika bra att kameran följer med dit också? ;)

Ha det bäst! // Linda från mobilen


Fotat något nytt!

Idag fick jag för mig att prova något nytt och försöka utöka mina kunskaper inom fotografering, och faktiskt så lyckades jag!
 
Har alltid tyckt att det där med slutartider och bländare har varit svårt, men idag tog jag mig i kragen och gjorde ett försök. Ett lyckat sådant också, enligt mig i alla fall =)
 
 

Långa dagar...

Just nu händer det inte speciellt mycket om dagarna för min del. Fenja måste passas hela tiden, så jag sitter mest inne. Det har i och för sig inte gjort så mycket, eftersom vädret har varit så himla dåligt! Men nu börjar solen att äntligen titta fram, så nu vill man inte sitta inne längre.
 
Idag har jag inga planer alls, förhoppningsvis så blir det lite ridning men det får vi se. Ha det bäst i alla fall!
Finaste Fenja
 
 

Jobbiga dagar...

Ja det har hänt lite sedan sist måste jag säga, både bra och mindre bra...
 
Allt började ju med att Picasso (mitt marsvin) dog, och sedan började jakten på ett nytt. Eftersom mitt andra marsvin Fenrik behövde sällskap. Åkte runt på olika Zoo-affärer och kollade på hemsidor, men det fanns endast honor...
 
Så då hörde jag med min kära vän Amanda om hon inte ville para sin hona med Fenrik, men då fick hon en bättre idé! Hennes förra hona som hon hade tillsammans med uppfödaren skulle säljas, och skulle ha bara en kull till. Så då fick hon flytta hem hit! Så nu hoppas vi på att det kommer en hane och minst en hona i kullen.

Samma kväll som Lina (marsvinet) kom, det vill säga lördag kväll, så fastnade Fenja så olyckligt att hon lära åka till veterinär. Vi var vid veterinären vid 12 och hemma vid 3... Fem sår blev sydda, sedan hade hon några små sår. Så nu är det tratt som gäller, och två olika mediciner.
 
Ja det där var väl min helg. Kommer knappt ha tid för att rida nu i 10 dagar framåt, då jag måste ha koll på Fenja 24/7... Men pappa har lovat att vara hundvakt när han är ledig, så nån dag ska jag nog kunna rida.
 
Nu ska jag sova, så får vi se när nästa bloggning blir. Nu ska dessutom appen fungera, så det återstår väl att se. Ha det bäst i alla fall!
 
Min fina bebis! ♥
 
 

Vila i frid, finaste Picasso ♥

Allt har gått så fort. Du var ju bättre igår, men det tog en snabb vändning och i morse var du borta, borta föralltid... Men samtidigt så kommer du alltid att finnas, i mina tankar och i mitt hjärta. Vila i frid, min fina vän
 
Min fina, jag älskar dig så!
 
 

Kan inte sova...

Vaknade runt 4 och gick upp halv 5, eftersom jag inte kunde sova.

Gjorde rent åt marsvinen, och gick sedan ut och kollade läget lite. Sen började det regna så jag gick in.
 
Just nu har jag tråkigt... Kanske man ska försöka sova en stund? Och sedan gå ut till stallet och fixa? Ja, det lät som en bra idé! Skriver väl lite senare, ha det bäst!
 
 

Kväll/natt-promenad med Amanda !

Halv elva gick jag, Lassie och Tigris hemifrån och gick till Amanda.
 
Amanda mötte oss på vägen tillsammans med Danny (cocker), Svea (blandras) och Snurvas (imp. Spanien)! Svea var väldigt skeptisk på Lassie och Tigge, men till slut så gick det bra =)
 
För mig, Lassie och Tigris blev det 5,54km, + en massa regn... Men trevligt hade vi i alla fall! Fast det var nog inte så klokt av mig att ta en promenad i regnet, eftersom jag är förkyld... Men som sagt, trevligt hade vi =)
 
På vägen hem fick Tigge vara lös en bit, sedan fick Lassie vara lös ända hem. Jätte duktiga var dem!
 
Nu blir det nog sova snart, i morgon väntar nya äventyr ;)
Lassie i vintras
 
 

Fenja 8 vs 16 veckor!

Kollade igenom lite bilder igår, och då hittade jag en bild på Fenja när hon nyss hade kommit hem hit. Hon var verkligen jätte liten, så då jämförde jag med en nyare bild på henne och såg att hon har växt pch utvecklats enormt mycket! Min fina lilla bebis börjar bli stor ♥


Fenja 8 v. ♥


Fenja 16 v. ♥


Vart är sommaren?

Alltså seriöst, när hade den riktiga sommaren tänkt komma egentligen? I några dagar har det varit fint här, men nu är regnet tillbaka. Hoppas den kommer snart, annars blir jag tokig...
 
Idag har jag i alla fall fixat i sadelkammaren. Skruvat upp hyllor på väggarna och krokar i garderoben. Får se hur det blir med barbackaturen jag hade planerat, Al är nog ganska blöt just nu och då har jag ingen lust att rida barbacka direkt. Kanske blir något annat skojsigt istället ;)

Nu är det strax mat, hörs senare!
Ge mig solnedgångar att fota, istället för alla dessa gråa moln...
 

Longering av Al 8/7 -12

Blev lite longering av Al idag, då jag varit alldeles slut i kroppen.
 
Började med att gå runt i hagen med honom som uppvärmning, sedan fick han skritta ett par varv på volten. Tog bara ett lugnt pass eftersom det har regnat hela dagen, och det var ganska halt i hagen. Han fick trava några varv åt båda hållen så han blev varm, sedan avslutade jag.
 
I morgon hade jag tänkt rida barbacka på honom, och testa att rida med hackamore! Tror nog att det kommer gå bra, eller jag hoppas det i alla fall =)
 
Ha det bäst!
 
 

Delat ut reklam

Ja det är det som jag roat hela förmiddagen med att göra. Jag och syrran åkte redan kl. 5 i morse, och kom hem vid 12... Så då tog jag en powernap på soffan ;)
 
Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Är jätte trött + förkyld, men jag hoppas att jag får lite ork så jag kan rida lite. Ska nog gå och släppa Tigris också, så hon får röra springa av sig lite =)
 
Ha det bäst!
 
Tigge på hundkapp för första gången! Hundarna såg lite konstiga ut tyckte hon ;)
 

Ridning Al 6/7 -12

Red ett dressyrpass på Al igår. Red i deras gamla hage då vi nästan alltid har haft den som ridhage, men av någon anledning så gillar inte Al alls att bli riden där. Så himla konstigt...
 
I alla fall så skötte han sig super! Förutom att han skulle fjanta sig och bli rädd och försökte sticka. Så jag red på en volt där han fjollade sig, så då gick det bra.
 
Red mycket skänkelvikningar, gas och broms. Han gick verkligen superbra, han arbetade och lyssnade för en gångs skull. Han är väldigt lätt distraherad så det var verkligen ett plus ;) Hade även en bom ute som jag använde för att han ska lyfta på fötterna bättre i övergångarna, så att övergångarna blir bättre helt enkelt.
 
Är verkligen nöjd med gårdagens ridning, och syrran tog faktiskt lite bilder också. Dock så är Al lite väl sommartjock just nu, men det ska snart vara borta ;)
 
 
 
 
 
Steget!


Formen är inte riktigt där än, men snart så!
 


 
Världens finaste
 
Som ni ser så rider jag dressyr i en hoppsadel = inte så bekvämt för varken mig eller hästen. Men förhoppningsvis så har vi en dressyrsadel snart, så då kan vi börja träna på riktigt =)
 
 
 

Trött...

Nu är jag verkligen trött och dessutom förkyld. Men jag ska inte tycka synd om mig själv, utan alla tankarna går till mitt älskade marsvin Picasso... Han är väldigt sjuk, och jag vet inte om det finns så mycket att göra mer än att vänta och se hur det går... Usch vad jag mår illa av det här! Det positiva är att han äter och är hyffsat pigg, så jag hoppas verkligen att han blir bra!
 
Idag har det inte hänt så mycket... Lagade ponnyernas hage, men en timme senare så hade de gått tillbaka till andra hagen igen. Så nu får de gå så.
 
Annars så har jag fixat på datorn och börjat stänga en ny hage åt fölisarna.
 
Nu ska jag ge Picasso sin medicin, sedan blir det nog sängen... Godnatt!
Piccen ca 6 veckor ♥
 
 

God morgon!

Vaknade för en stund sedan av att jag kände att något var fel, vilket det också var...
 
Kollade ut över sommarhagen som ponnyerna och Spirit går i, och där gick det inga hästar. Så jag gick ner och kollade om jag skulle se dem då, och då hade de smitit in i hagen bredvid. Gick ut och tittade till dem, och de blev jätte glada över att jag kom! Vi hade ändå tänkt släppa över dem till den hagen, men de tyckte nog att vi var för långsam så de fixade det själv ;)
 
Idag ska jag försöka rida lite och även träna lite hundar. Sedan får vi se vad dagen erbjuder! Ha det bäst!
 

Hundträning

Idag har jag pysslat med både det ena och det andra, bland annat lite träning med vovvarna!
 
Tigris tog jag en promenad med. Syrran var med och agerade fotograf! Körde lite lydnad med henne, och hon var verkligen super-duktig! Bkev förvånad själv faktiskt...
 
Det var ett tag sedan vi tränade nu, och när hon såg att jag hade "träningsjackan" på mig så blev hon helvild ;) Trodde dessutom att hon skulle springa som en tok och inte lyssna, men icke. Hon stack iväg en vända, sedan koncentrerade hon sig helt på det hon skulle göra. Vi skyndar långsamt om man säger så. Än så länge är vi bara på att hon ska kunna gå fot lös bredvid mig, vilket funkar utmärkt! Sedan kör vi mycket sitt också, och det är hon grym på! Ska börja träna på "ligg" lite mera nu, så då kommer vi kunna lägga in det också =)
 
Fenja fick springa lös, så vi tog en liten promenad också. Tror dock att hon har kommit in i en trots ålder... Hon springer iväg och vägrar lyssna. Blir att träna lite mera på inkallning med henne också, även om hon lyssnar bäst så tycker jag att det är viktigt att träna så mycket inkallning som möjligt när de är valp. Lassie har vi alltid lös, så jag hoppas att Fenja blir lika bra på att vara lös =)
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Lassie ligger bredvid och sover som en stock, så nu känner jag att det är dags för mig att sova också! Ha det bäst.
 
Fenja 6 veckor
 

Euphoria

Bjuder på lite bilder på Rain´s föl Euphoria!
 
"Jippie" ♥
"Men vänta på mig mamma" ♥
 

Grattis Anna!

Idag fyller mitt kusinbarn Anna 9 år, så vi ska strax börja göra oss i ordning och åka dit =)
När jag kommer hem där ifrån så ska jag nog rida lite på Al, men framförallt fixa garderoben. Den står lite ivägen just nu, så lika bra att få det överstökat och fokusera till 100 på hästarna sen.
 
Ska även försöka hinna med hundarna ikväll, och köra lite lydnad med Tigris. Fenja får nog springa lös en stund =)
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, ha det bäst!
 

Hag-bilder 2

Här kommer nästa del av bilderna på mina grabbar i sommarhagen!
 
 








Spirit

Spirit



 

Tornado Twist

Tänkte bjuda på lite bilder på min underbara fölunge Tornado Twist "Nado"! Bilderna är från 12 Juni =)
 
 
 








Kom igen nu morsan så springer vi!

Jippie!

Busa med mamma, det bästa som finns
Full-fart!♥
 

Lite uppdatering nu då...

Känner att blogglusten är på noll, men jag ska försöka att blogga lite i alla fall!
 
Har massor av nya bilder som jag så gärna vill visa, men orkar jag? Nä... Haha, vad lat jag lät nu ;) Nej men det är så drygt att fixa dem innan, speciellt om det är många. Men jag ska som sagt försöka blogga lite i alla fall, förhoppningsvis en gång om dagen.
 
Helgen har spenderats med kusinbarnen! I fredags var vi på Ockelbo-marknad, lör-sön sov Elin här (den äldsta av dem, fyller 13) och igår till idag sov Anna här (den yngsta, fyller 9 i morgon). När Elin sov här så hade vi "Harpers Island maraton", så Martin (Elin´s kille) och Erik kom. Kl. 09.00 på morgonen kollade vi på 11 avsnittet, sedan blev det en paus eftersom vi inte hade de två sista. Jag sov 2tim under dagen, sedan somnade jag klockan 01.00... Låååångt dygn med andra ord ;) Men jisses vad kul det var!
 
Igår kom hennes lilla syster hit också, och hon blev kvar över natten. Jätte roligt!
 
Idag var ju som sagt Anna här, men när hon hade åkt hem så åkte vi in till Ikea och köpte en garderob! Känndes väldigt vuxet att åka med syrran in och köpa en garderob alldeles själv ;) Dock så är det en stallsgarderob, därav att den inte var så dyr. Haha.
 
Tänkte försöka fixa bilder på vad som inhandlades under marknaden, och på garderoben när den är färdig =) Den kommer bli helt perfekt!
 
När vi kom hem gick jag ut och höll på lite med Al. Tränade bland annat på att han inte skulle vara rädd för tjurarna, vilket han var livrädd för när han kom hit. När han kom gick jag dit för att han skulle vänja sig, så då stegrade han och drog åt andra hållet. Sedan dess har jag inte gått dit... Så idag var dags igen att möta monstrena! Al följde mig så fint, och åt precis bredvid dem. Han till och med stod och pussades med dem! Så gulligt =)
 
Efter det så hoppade jag upp på honom med grimma och grimskaft barbacka, och red tillbaka till hagen. Denna häst förvånar mig mer och mer, men på ett väldigt bra sätt! Al har nu stått ett tag, men ändå super snäll. Är det någon som bytt ut min häst?! Haha, men ibland så tror jag faktiskt det =)
 
Nu ska jag gå och lägga mig, känns som att man vänt på dygnet lite? Haha ;)
Jag och Anna på Al förra året
 

RSS 2.0