Trött...

Igår och idag har jag varit på praktik. Så nu är jag helt slut!

Igår städade vi och fixade mest i hundgårdarna, och idag var vi i kycklingfabriken. 300 kycklingar maldes ner, och det tog nästan 3 timmar.

Hem och duscha, sedan ut till ponnyerna! Löslongerade båda idag igen, och Al fick hoppa lite högre hinder! Kompis fick också hoppa, men han var lite för jobbig och därför fick Al hoppa lite mer =)

Mer om det i morgon, nu ska jag sova!

Ha det bäst // L.E


Fenja 5 veckor





Smoothie Maker!

Är riktigt sugen på att skaffa en Smoothie Maker! Den verkar vara enkel att använda och man gör snabbt den Smoothien man vill ha! Den krossar även is, och passar perfekt för sommarvärmen.

Finns hos CDON.COM för endast 499:-


Annorlunda vinklar

De flesta som fotograferar har en bild i huvudet på hur ett foto ska se ut. Jag däremot, vill testa olika vinklar och verkligen experimentera med fotot! Även om ljuset inte är perfekt, så kan fägerna vara det, och lika så om skärpan inte är den bästa så kan ljuset vara det!

Här nedan ser ni några foton på min katt Rasmus. Det är lite annorlunda vinklar och skärpan är inte den skarpaste, men ändå så tilltalar bilderna mig något om att de är ganska läckra.










"Ett foto är något som du ska tycka om"!

Den texten tycker jag säger det mesta, med betoning på "du"! Det är du som ska tycka om det, och vad någon annan tycker spelar inte så stor roll. Huvudsaken är att du är nöjd, och gillar det du ser =)


Löslongering!

I söndags löslongerade jag ponnyerna för första gången, och gissa om de tyckte att det var roligt?

Kompis var den som blev mest taggad, och höll på med alla möjliga slags konster i luften! Haha. Det han var bäst på var faktiskt inkallningen, vilket jag trodde skulle bli svårast med honom. Eftersom vi inte alls har tränat på det. När jag gjorde inkallningen kom han i fullfart och gjorde världens bockning! Sedan stannade han lugnt och fint framför mig. Världens bästa kille!

Al tyckte att det roligaste var att hoppa. Han sprang flera gånger på hindret och hoppade, istället för att springa bredvid som Kompis ;) Även Al var duktig på inkallningen, men jag tycker nog att han var bäst på att hålla koll på vilket varv jag ville att de skulle springa i. Jag pekade åt det hållet de skulle springa, och hade longeringspö i det andra. Al vet det sen longeringen, så därför var det enkelt för honom =)

Det här är verkligen något som jag tycker att alla ska testa på sina hästar! Jag har aldrig vågat, eftersom jag trodde att hästarna skulle bli så himla uppstressade. Men jag tog det lugnt och försiktigt, och jagade dem aldrig. Utan jag bara visade åt vilket håll de skulle springa. Jag hade båda ponnyerna samtidigt, vilket gick galant! Men man kan såklart göra med en åt gången också =)

Bjuder på riktigt kassa bilder. Eftersom det började bli mörkt och regnade lite lätt så blev bilderna som de blev. Amanda är fotografen, men med min kamera. Jag skulle såklart ha ställt in den bättre, men det fick bli som det blev med det.


Al Pacino 


Kompis 


Rasmus i stallet efter löslongeringen 




Two pictures

Två hagbilder på mina pojkar!

 Världens bästa ♥






Måndag

Sitter just nu i skolan och har engelska. Har det hela dagen, så jag tänkte passa på och mobilblogga lite nu!

Efter skolan ska jag nog fixa klart bilderna från gårdagen, och ikväll blir det hoppträning! Har inte hopptränat på flera veckor så det kommer bli roligt, och jag tror nog att Al tycker likadant ;)

Får se om jag bjuder på några bilder när jag kommer hem. Ska även försöka skriva gårdagens, lite annorlunda aktivitet med ponnyerna!

Ha det bäst! // L.E


Fotat fina hästar!

Dagen har tillbringats på min hemmaklubb, då de anordnade tävlingar upp till och med medelsvår dressyr! Ska nog dit i morgon också =)

Blev drygt 600 bilder tagna idag, och ändå så var jag inte där hela dagen. Min kompis Amanda var också med, och hon tog lika många bilder som jag. Haha!

I morgon hoppas jag på fint väder, för då kanske jag kan ta lite bilder här hemma också. Vill inte lägga ut bilder på ekipage som jag inte känner, så ni blir utan bilder från idag. Men om det är fint väder i morgon så ska jag försöka klicka några bilder på mina fina grabbar! =)

Nu ska jag sova, så får vi se hur uppdateringen blir i morgon. Ha det bäst!

Vill så gärna kunna rida ett ordentligt dressyrpass med Al minst en gång i veckan, han skulle kunna bli så fin i dressyren... Nu ska dressyrsadel införskaffas!


På bussen

Sitter just nu på bussen och är på väg hem. Kände att jag kunde jobba hemma lika gärna som i skolan.

Det verkar i alla fall bli ett ganska fint väder idag! Ska försöka fixa lite i hundgården och sedan i hundrummet. Det står dock lite stilla, eftersom vi måste fixa taket på lagårn först. Innan jag kan fixa klart hundrummet alltså...

Om jag hinner så ska jag göra en rejäl skrubbning av ponnyerna! De ska få borstas och duschas =)

Ha det bäst! // L.E


Bilden i tidningen!


Helgen!

Tänkte skriva några rader om hur helgen har varit, och jag kan säga att den har varit toppen!

I går (lördag) städade jag mitt rum och sedan kom mitt kusinbarn Anna hit och sov här. Hon red på både Pettris och Kompis, och jag red även lite på Kompis. Så fort han har fått nya skor på sig så ska vi ut och busa i skog och mark! Lika så med Al =)

Idag började dagen tidigt. Halv 9 skulle vi åka till Lager 157, och gissa om vi hittade några kläder? Jag hittade lite tröjor och ett par skor. Visar nog bild sen när jag använder kläderna =)

Vi åkte hem runt tre, och när vi väl var hemma så var det bara att åka igen. Vi åkte nämligen upp till ridbanan och kollade på en "Hästshow". Jag fotograferade lite, och när vi kom hem fick jag ett samtal av hon som höll i showen och hon frågade om tidningen kunde få lite bilder av mig. Jag laddade snabbt in bilderna på datorn och fixade dem och skickade iväg dem! Så vi får se när och om de kommer med i tidningen =)



I morgon är det skola som gäller... Kommer nog inte gå så himla länge, men det får vi se i morgon!

Måste verkligen ta tag i bloggen snart, men det har varit så himla mycket annat. Men så fort hundarna är hemma så ska bilder tas på både dem och hästarna! Ska även fixa ett varsit inlägg för både ponnyerna och hundarna. Så himla kul kommer det att bli!

Nä nu ska jag fixa lite, ha det bäst!!

Får bli en bild på en bild på mig, som lite omväxling ;)


Förändringar

Godmorgon allihopa! Allt bra? =)

Idag kommer jag ha en hel del att göra. Som alla andra dagar vill säga... Först ska jag försöka gräva lite med grävaggregatet på traktorn, sedan tvätta bilen. Efter det ska jag inte till Sandviken och gå på marknad med syrran, och efter det blir det myskväll med familjen!

Där emellan ska jag försöka hinna med och hålla på med hästarna också... Båda två har tappat en varsin sko, så jag kan inte rida. Men borsta och snygga till dem kan jag ju =)

Igår var jag ju som sagt upp till min praktik (Hundspann i Jädraås), och vet ni, nu tänker jag trots allt avslöja vad det är jag håller på med ute. Jag håller på med ett hundrum och om fyra veckor kommer min underbara Alaskan Husky valp hem hit! Jag kommer även att få hem en till hund som då kommer vara 10 månader. Förstår ni hur kul det är?!

Bloggen kommer inte ändras något på grund av det här, utan det blir fortfarande häst eftersom det också är mitt liv. Dock så kommer jag inte satsa lika mycket på häst längre, då jag känner att jag inte kommer någonstans där... Jag är ingen tävlingsmänniska, utan det gör jag mest för skojs skull. Jag har dock lovat mig själv att starta Al i dressyr och det ska jag göra. Ska också försöka starta LB i hoppning, men sen är jag överårig på ponny. Vet inte om han ska klassas upp till storhäst. Han skulle verkligen inte ha något problem med höjden på hindrena, men i dressyren kan det nog bli svårt... Det är ett problem som vi får lösa sen! =)

Ett ganska rörigt inlägg, men jag kände att ni behövde få veta hur det ligger till. Uppdateringen ska jag försöka förbättra, och snart kommer jag att berätta en till ganska stor grej. Men den väntar vi med till på måndag!

Avslutar med en bild på lilla valpen! Ha det bäst!

Fina lilla Fenja ♥



Godmorgon!

Godmorgon på er, allt bra? =)

Snart ska jag dra på mig de sista kläderna och åka till praktiken. Trots att det är lov! Var där i måndags också, och jag saknar det redan för mycket. Så idag kommer jag tillbringa förmiddagen där =)

Efter det kommer jag antagligen att vara i mitt uterum... Men ska det blir klart så får jag ta och sätta fart! Det ska max ta en månad att fixa, så det är lika bra att hålla igång ;)

Bjuder på en bild från praktiken. Ha det bäst!

// L.E


Jobbar och sliter!

Ja det är faktiskt det jag roar mig med om dagarna! Även om det är lov, så måste det göras ;)

På hästfronten står det dock ganska still... Jag har varit jätte förkyld och har inte kunnat rida. Men nu är jag frisk och ska försöka ta tag i det! Fast vädret hade gärna fått vara bättre...

Nu undrar ni säkert vad det är jag gör om dagarna? Jo jag håller på och renoverar mitt gamla "kanin och lamm rum"! Ska täta och måla om där inne så det blir snyggt och användbart. Dock så kommer jag inte att ha kaniner eller lamm därinne, utan ett annat djurslag. Men mer om det när rummet är färdigt! ;)

Nu ska jag fortsätta! Ha det bäst!

// L.E

(Tur att man har sällskap när man håller på och fixar)


Underbart väder, men tråkig förkylning...

Idag strålar solen igen, och jag sitter inne med förkylning...

Igår var vi iväg på fest, då en vän till familjen hade fyllt år. Riktigt trevligt var det, och jag hoppas att vi snart gör om det! =)

Idag kommer jag nog inte göra så mycket... Är så himla förkyld och orkar inte göra någonting. Hoppas att det blir bättre snart, för jag har så mycket planer för det här lovet! Bland annat att träna ponnyerna, och rida upp till ridbanan och träna ett par gånger... Men vi får se hur det blir med det.

Nu ska jag ta och käka något, sedan ska jag försöka att gå ut lite. Ska även fixa lite bilder, eftersom mitt minneskort är fullt just nu! Haha ;)

Ha det bäst!



Glad Påsk!

Påsken är något som jag förknippar med godis, häxor och färgen gul! Jag är dock inte den som firar påsk och gör något stor grej av det, utan vi i familjen äter lite påskmat och pyntar med lite dun. That´s it liksom.

I år har jag dock pyntat lite mer, och jag är riktigt sugen på att fota fina vårbilder! Dock så brukar min fantasi ta slut när jag väl har kameran i handen...

Hur brukar ni fira påsken? =)





Blogg.se appen...

Jag har försökt att blogga från blogg.se appen men den vill inte funka... Desssutom så har jag sällan tid för datorn, och då är det ju perfekt med en blogg-app i mobilen! Men om den inte funkar så är det ju samma sak som att inte ha någon. Så därav den dåliga uppdateringen...

Idag har jag faktiskt varit på min underbara praktikplats! Har verkligen längtat tillbaka dit, även om det bara är ca två veckor sen jag var där sist.

Det bästa av allt var att det inte bara var jag som hade saknat praktiken, utan jag var även saknad där! Speciellt av Black ♥ Hon blev nästan tokig när hon såg att det var jag, fina tjejen =')

Nu är det äntligen påsklov, och jag är super förkyld... Men så fort jag bli bättre så kommer jag börja träna ponnyerna ordentligt, och även åka upp till praktiken och hälsa på. Riktigt härligt lov med andra ord! =)

Nu blir det lite film, sedan ut och fixa med hästarna. Ha det bäst!


Black ♥



Gårdagen

Igår red jag båda ponnyerna, dock inte så hårt...

Kompis var först ut! Red barbacka runt åkern här utanför, och han var riktigt pigg. Men han skötte sig och arbetade på bra =) Skrittade mest, men travade några steg också. Kompis har ju haft en ganska lång vila nu, så jag vill inte sätta igång för snabbt. Utan nu fokuserar vi på att bygga massa muskler! =)

Red sedan ut en liten bit på Al, som också haft lite vila. Anledningen till vilan är ju för att jag haft ont i ryggen, och den är fortfarande inte helt bra...

Red mycket skritt här också, men sedan travade vi lite. Han är så sjukt fin efter en vila, helt galet!



Idag hade jag planerat brabacka på båda ponnyerna, men nu vet jag inte... Snön vräker ner, och Kompis har ingen sko bak. Han får nog följa med på en promenad, så rider jag på Al bara. Om det blir barbacka vet jag inte ;)

Nu ska jag käka något, sedan blir det stallet! Ha det bäst =)





Grattis Lassie!

Idag fyller min underbara hund 8 år! Jag förstår inte vart tiden har tagit vägen... Nyss var du 8 veckor och hade nyss kommit hit. Jag var 10 år och såklart lyckligast på hela Jorden! Ända sedan dess har det varit du och jag, och så kommer det alltid att vara!

Jag älskar dig min underbara vän, min bästa kompis! ♥



My soulmate ♥



Nu blickar jag bara framåt

Nu var det ett tag sedan jag skrev något här på bloggen. Man kan säga att oturen aldrig verkar ta slut...

I lördags var det faktiskt en riktigt bra dag, till en början... Jag var med min underbara vän på dagen, och på eftermiddagen blev det stallet. Al gick jätte fint när jag longerade honom, och dagen flöt på så bra! Men till kvällen förändrades allt, och det slutade med att brandkåren fick komma och släcka en skorstensbrand här hemma.

Många tycker säkert att det inte låter så farligt, men det är psykiskt jobbigt att behöva vara med om alla tragedier som varit nu. Fredag bregravning, och lördag brandkåren. Så då ställer man sig frågan, "Varför ska allt hända på en och samma gång?"

Där har ni en av anledningarna till att bloggen legat nere, och i och med detta så har jag tappat lusten helt för bloggen. Dock så tänker jag inte ge upp så lätt, utan ett tag till ska jag kämpa, och få den bloggen som jag vill ha! Hade så himla många planer för bloggen, inlägg, ny meny mm. Men nu har jag knappt lust att gå ut mer... Jag vill dra täcket över huvudet och aldrig mer komma fram! Men det går ju inte.

Nu ska jag försöka se positiva saker, istället för alla negativa som varit. Nu blickar jag bara framåt!!



RSS 2.0