Tävla om ett iPhone-skal!

http://speakinghorse.wordpress.com


Ullared i morgon!

I morgon är det Ullared som gäller! Kommer dock inte handla i morgon, utan det blir på onsdag =)
 
Igår var ju loppisen, och jag kan ju säga att den var riktigt misslyckad... Kom typ ingen, men det kanske berodde på att det var ösregn och åska... Aja, bara att ta nya tag!
 
Idag har jag försökt snickra ihop en ........... ;) Bild kommer senare!
 
Nu ska jag packa lite, sedan blir det sängen för mig! Ha det bäst =)
 

Fixat designen lite!

Ny bakrund och Fenja fick en ny bild eftersom hon vuxit sen förra bilden togs. Blev lite gulligare tycker jag! Hoppas ni gillar den =)
 

Gamla bakrunden, tryck f5 om den nya inte syns!
 
 

Massa fix inför Loppisen!

Fram till söndag kommer jag ha fullt upp med att fixa inför loppisen, så bloggen får vänta!
 
Just nu är det några pannband som ska fixas, en hage ska upp så vi kan ha ponnyridningen i den, sedan ska borden ställas i ordning och alla grejer ska upp. Det som tar mest tid är väl egentligen pannbanden, så de kommer jag väl bli klar med på lördagkväll... Så varför sitter jag här? Nu ska här jobbas och fixas!
 
Ha det bäst =)
Ger tummen upp till vädret idag! Än så länge är det sol i alla fall ;)
 
 

Usch, fy och blä!

Ja så skulle man väl kunna beskriva hur jag känner just nu... Bärplockningen igår gjorde ju inte det hela bättre heller.
 
Igår gick jag, syrran, Lassie och Fenja ut i skogen och skulle plocka svamp och bär. Det slutade med att det endast blev blåbär i korgen, eller plastlådan i det här fallet.
 
Både syrran, jag och hundarna njöt av att spendera en del av kvällen i skogen, och vädret var ju bara att hurra för! Även om jag var otroligt förkyld redan då, så kändes det underbart =)
 
På hemvägen möttes vi av en förvirrad hund, som inte ville vara ensam i hundgården. Tigris hade kommit ut på något sätt, så nu blir det att skaffa dörr till hundrummet så man kan stänha in henne...
 
Idag har jag mycket att göra, även fast jag är sjuk. Vila få man göra sen, om man har tid! Haha, ha det bäst i alla fall =)
 
(Bild från gårdagen, tagen med iPhone 4)
Mina fina
 

De senaste dagarna...

Innan jag börjar skriva vad som har hänt de senaste dagarna så måste jag säga, varför syns det inte vilken tid och datum som inläggen publiceras? Jätte konstigt, då jag inte ens har rört de koderna...
 
I alla fall! I förrgår var jag med mina kusinbarn, vi hade picknick i det fina vädret och sedan så åkte vi och badade med hundarna på kvällen. De sov här tills idag!
 
Igår så skulle vi rida lite på Kompis, men då hade han trampat av sig en baksko... Hovis var ju här förra veckan och skodde om honom, så just nu känns det rätt surt. Vi tog istället in Al och red på honom, och jisses vad duktig han var! Både Anna (9år) och Elin (13) fick rida på honom själv. Jag har ju tränat mycket longering med honom, så jag bytte varv, stannade och kallade in honom utan lina! Han var super duktig verkligen! Elin fick dessutom trava honom själv på volten, och även där var det jag som bestämde takten. Är galet nöjd med honom! Även jag red lite på honom på slutet, och han gick galant även då =)
 
Senare på kvällen så gick Lassie till ett fönster som stod öppet, hon luktade lite och sedan reste hon ragg och sprang runt och gnällde och morrade. Jag och mamma gick ut och kollade till hästarna (var rädd att en varg eller liknande skulle gå in till fölisarna), men vi såg ingenting så vi gick in igen.
 
Efter en stund så hörde jag, syrran Elin och Anna ett ylandeljud och sedan en hund som skällde. Jag och syrran sprang ut direkt, och vi möttes av en ganska glad Tigris som hade rymt från hundgården. Några brädor var bort dragna från väggen, så jag fick spika fast de lite.
 
Idag vaknade jag av att mamma skrek på Tigris ute, och jag var snabbt nere för att kolla vad som stod på. Tigris hade ryckt bort några brädor igen, och dessutom jagat bort våran älskade katt Rasmus. Tigge fick jag tag på direk, men Rasmus var som bortblåst. Jag tänkte såklart att antingen så har hon jagat bort honom, eller så har hon hunnit bita ihjäl honom... Jag letade och letade, och ingen Rasmus kom...
 
På eftermiddagen när mamma kom hem från åkern, så sa hon: "Vet du vem jag såg ute på åkern här nedaför huset?" Sen hann hon inte längre förrän jag ropade ut: "RASMUS?!" Och självklart var det, det! Hela familjen brast ut i tårar, av lycka såklart. Man kanske inte tror att en katt kan betyda så mycket, men det här är ingen vanlig katt och han är dessutom 12 år.
 
Sedan var det ganska lugnt, ända till för en halvtimme sedan. Då hörde jag en hund som skällde, och möttes utav Fenja i dörren. Så det var bara att gå ut och fixa hundgården!
 
Nu ska jag äntligen få sova, godnatt på er!
 
Finaste, älskade, bästaste vännen Rasmus! ♥
 

Tömkörning med Kompis!

Ja som rubriken lyder, idag blev Kompis tömkörd för första gången i sitt liv!!
 
Kompis har alltid varit otroligt rädd för linor, eller ja, han har alltid varit speciell så de tidigare ägarna har inte ens vågat prova. Jag försökte longera Kompis för något år sedan och då exploderade han verkligen... Bockade och stegrade sig, försökte fly osv. så då la vi ner det där som har med linor att göra. Men idag var det dags att prova igen, och med ett betydligt bättre resultat!
 
Jag började med att få honom att gå framför mig, vilket gick bra till slut. Sedan ökade jag svårigheterna lite i taget, och snabblärd som han är så stog det inte på förrän jag tömkörde honom för fullt! Han var jätte lugn och verkade gilla det dessutom, så det här ska vi fortsätta med =)
 
I morgon kör vi nog lite tömkörning igen, men nu ska jag sova! Godnatt på er.
 
Duktiga, underbara ponny!♥♥
 

Dagens ridning med Al

Idag blev det uteritt på Al!
 
Red som sagt ut idag, och det blev "lilla rundan" (Drygt 3km). Han var jätte slö i början, och hade ingen lust att gå nå snabbare heller, så jag började jogga honom ganska tidigt och då blev det fart på honom!
 
När vi ridit ut ur skogen och red igenom byn så fjollade han sig lite. Dock inte mycket, och han sköter sig mycket bättre nu än vad han gjorde förr! Nu hoppar han bara till när han blir rädd, och är väldigt lätt att övertala. Förut gjorde han en hel omvändning och stack åt motsatt håll... Kan ju säga att jag föredrar den Al jag har nu ;)
 
Sedan tog vi en galopp på hemvägen, och idag ömmade han inget i hovarna! Tog inga bilder alls idag på Al, vilket är konstigt då jag var noga med outfiten idag... Hm, får ta det i morgon istället =)
 
Min fina Alle
 

Fint väder, äntligen!

Välkommen fina underbara väder, du har varit saknad!
 
Känns som att halva dagen har gått, och vad har jag gjort? Inget alls... Men jag har i alla fall lite planer inför dagen, och det är att motionera mina två underbara ponnyer och även vovvarna. Tror det blir ridning på Al och lite tömkörning med Kompis! Önska mig lycka till på det sista, Kompis var livrädd för linor när han kom så vi får se hur detta går ;)
 
Nä, nu ska jag gå ut i det fina vädret. Ha det bäst!
 
 

Så himla trött...

Idag väckte pappa mig tjugo i 6, och sedan åkte vi och delade ut reklamen.
 
Nu är jag nyss hemkommen och jätte trött... Ska hoppa in i duschen och sedan vila lite. Sen blir det Furuvik, och förhoppningsvis så blir det massa foton tagna! Så det kommer nog några i morgon eller så =)
 
Ha det bäst!
 
 

Kompis VS Al’s man

Igår klippte jag Kompis man, och sedan tog jag en jämförelse bild på Al’s. Har bestämt mig för att spara ut den, och se hur han passar i det. Risken finns att den åker av innan den blivit full-lång, men fortsätter den växa såhär så vet jag inte =P


Kompis VS Al’s man

Igår klippte jag Kompis man, och sedan tog jag en jämförelse bild på Al’s. Har bestämt mig för att spara ut den, och se hur han passar i det. Risken finns att den åker av innan den blivit full-lång, men fortsätter den växa såhär så vet jag inte =P


Iphonen...

...gick att rädda! Så himla skönt. Dock så finns det inga appar kvar på den, så jag måste fixa det =)
 
Idag har vi, som ni kanske förstår varit in och fixat mobilen, sedan blev det inte så mycket. Vi har haft en katt här med halsband utan nummer, men idag kom hennes ägare och hämtade henne! Lite roligt var det ju faktiskt, jag visslade bara så kom katten och var jätte gosig när jag hade henne i famnen, sedan när ägaren fick henne i famnen så blev hon stel som en pinne! Haha, mysig katt =)
 
Nu ska jag sova, för i morgonbitti blir det reklam utdelning och sedan Furuvik med syrran och bästa kusinbarnen! Ha det bäst =)
 
(Bildarkivet krånglar för mig, så ingen bild i det här inlägget heller...)
 
L.E

Jävla Iphone...

Mobilen krånglar och risken finns att allt är borta på den, det vill säga drygt 4000 bilder sen jag skaffde den. (April förra året)
 
Så nu blir det att åka in till Telia för att kolla om dem kan rädda den, om inte så kommer min dag vara förstörd... Fan jävla telefon!
 
Nu krånglar blogg.se också, fuck off...
 
//L.E
 
 
 

Mycket att göra!

Igår hade jag för första gången på länge mycket att göra.

Dagen började ganska tidigt, eftersom hovis kom och skodde mina ponnyer. Sedan åkte jag och Mieke iväg och kollade där vi ska ha våran häst och diverse loppis! Det kommer nog bli jätte bra =)

Sedan tog vi en ridtur i skogen, Kompis fick hänga med på den svängen.

Efter ridturen åkte vi in till Sandviken och åt och handlade, sedan hem igen.

På kvällen kom Mieke igen, och vid nio gick jag ut och tömkörde Al. Det gick jätte bra, men han ömmar fortfarande i ena hoven... Ska prova rida honom idag och se hur han reagerar =)

Idag hat jag ridit Kompis på förmiddagen, sedan fick han sig en rejäl dusch!

Nu ska jag fixa lite, sedan blir det rida lite på Al. Ha det bäst!

Bild från igår på Kompis, nya pannbandet invigdes!


Bloggen saknad?

Jag ser att flera är in och kollar på min blogg, så jag tänkte fråga om jag ska komma tillbaka?
 
Jag har fortfarande ingen blogglust, men jag skulle kunna göra ett försök för er skull! Men då vill jag ha nån kommentar om att jag ska fortsätta, annars kommer bloggningen fortsätta vara oregelbunden. Alltså blogga när jag har något speciellt att skriva =)
 
Ha det bäst!
 

Fler pannband!

Nu har jag gjort två till pannband, så här kommer en bild på alla tre! =)
Det översta är lila med hjärtan och är till Pettris, det blåa är till Kompis och det gröna med texten AL PACINO är såklart till Al. Fler kommer att göras! =)
 

Fixar och trixar!

Gårdagens fix blev ett helt eget designat pannband åt hästen, dagens fix är att snickra lite! Love it♥


RSS 2.0