Fyrverkeri !

Idag har jag inte gjort speciellt mycket, men ändå så har det hänt saker hela tiden.

När jag slutade skolan så åkte vi och kollade efter ett par nya skor, men jag hittade inga i min storlek. Väldigt trist, då det fanns sjukt snygga skor!

Efter det åkte vi och handlade lite mat och såna tråkiga saker ;) Sen bar det iväg till "Lantmanna" för att handla hästmat! Mycket roligare måste jag säga ;)

Sedan åkte vi hem och åt, för att sedan åka in till Sandviken för att kolla på fyrverkeriet som Sandvik hade. Sandvik firade 150 år idag, så det var ett jäkla fyrverkeri måste jag säga! Dock så chansade jag med objektiv, och tog helt fel... Skulle inte ha tagit mitt Sigma 70-200mm, då startpunkten blev på tok för nära! Aja, man lär sig av sina misstag =)

Tänkte i alla fall bjuda på en bild, men fler kommer någon annan dag! Ha det bäst =)





Skolan...

Sitter i skolan och mår verkligen inte bra... Har sjukt ont i halsen, och det känns som att jag börjar bli förkyld. Hoppas att det blir bättre, annars blir det nog en kort skoldag för min del...

Idag kommer det inte hända så jätte mycket. Ska eventuellt köpa nya skor, då de jag har har gått sönder ganska rejält... Haha, det låter som om jag typ bara har ett par skor, men så är det inte. Det är det att jag har inga vardags skor, utan bara finskor kvar nu =P

Nu blir det idrott i alla fall! Som tur är så är det bar teori, så det är ju skönt =)

Ha det bäst! // L.E


Hoppträning!

Har nyss kommit hem efter att ha varit på hoppträning. Är riktigt nöjd med den trots allt =)

I början var Al riktigt slö, och reagerade ytterst lite på mina skänklar. Kom in fel på en kombination så jag tog ett varv runt fyrkantspåret, och rappade till honom en gång på rumpan. Han svarade snabbt med en rejäl bakut spark, och det var faktiskt nära att jag hamnade på backen. Men som tur var så gjorde han det bara en gång, så jag lyckades kravla mig upp igen ;) Resten av lektionen skötte han sig kanon!

Funderar på om jag vågar visa videon, dock så blev det med mobilen men det funkar nog =) Bjuder i alla fall på en print från en film som filmades nyss ;) Ha det bäst!!

// L.E


På bussen!

Sitter äntligen på bussen och är på väg hem! När jag kommer hem blir det fixa lite, sedan ut till stallet och göra i ordning Al för hoppträning =) Funderar på om jag ska fixa filmkameran så mamma och pappa kan filma lite med den. Mobilkameran är ganska bra, men ska man fixa dem så måste de formateras om och då blir kvalitén usel... Men men vi får se! =D

Avslutar med en bild på ett schabrak som jag bara måste ha till Al! Det skulle verkligen passa perfekt! ;)


Sitter i skolan...

Ja, jag sitter nu i skolan och ska redovisa "min" författare i morgon. Vet ni hur mycket jag har gjort? Inte ett skit tydligen... Skrev ganska mycket förra veckan, men nu när jag kollade mitt USB-minne så fanns det inte. Så nu är det bara att börja om! Fml...

Ikväll är det hoppträning med Al, och jag är taggad till tusen! Han går verkligen som en klocka nu, och jag har redan planerat in en del tävlingar. Den första blir antagligen i Högbo den 18. Bli nog bara en LC, då de inte hade någon LD. Men det är skönt att börja med endast en klass tycker jag, men det var ju ändå lite synd att det inte fanns LD. Eftersom det var ett tag sen vi hoppade LC... Men som de känns nu så klarar vi det! =D

Kompis gör inte så mycket för tillfället, vilket är synd då han verkligen är fräsch och fin! Men jag ska börja skritta lite på honom i alla fall. Så han kan hänga med på lite uteritter med kompisar och så =)

Nu blir det väl att jobba vidare då... Ha det bra!

(Bild från när vi vann KM)
Riktigt så här grym är vi nog inte riktigt än, men vi ska försöka att nolla i alla fall!



Ny header!

Har suttit och fixat och trixat lite med en ny header, och här har ni den! =) Ser ni den inte tryck på F5!

Nu tänker jag faktiskt komma tillbaka till bloggen igen. Har massor av ideér och även lite bilder som jag ska visa er någon dag =) Anledningen till pausen var ju att jag var tvungen att ta några ganska svåra beslut, och det är fortfarande inte klart än hur det blir. Jag kommer att berätta för er när det blir klart, det lovar jag!

Nu ska jag kolla på Wallander, sen blir det väl sängen. Ha det bäst!

Gamla headern!


Bloggtävling hos Carlssonpataket.se



Klicka här för att komma till Cheval, och här för att komma till tävlingen!



Fel på blogg.se...

Det har blivit nå fel så jag kan inte ladda upp bilder. Tog en hel del bilder i helgen, men jag kan inte bjuda på dem förrän problemet är fixat. Dock så har jag bara provat på skoldatorn än, men jag ska prova hemma också.

Ska även försöka fixa en bättre header, då den jag har nu saknar hästarna helt. Jag menar, det är ändå dem jag lägger mest tid på och då ska de självklart få vara med! =)

Blir ett väldigt kort och tråkigt inlägg, men jag ville bara uppdatera lite. Ha det bäst!

Redan publicerade bilder gick tydligen att ladda upp? Konstigt...



Bloggpaus

Har, som ni kanske har märkt, en bloggpaus! Måste ta några otroligt svåra och viktiga beslut, och då vill jag lägga ner tid att tänka på det. Men jag tror nog att ni förstår! =)

Allt rullar i alla fall på bra hemma. Sitter just nu i skolan, och vill såklart hem... I morgon kommer Kompis tidigare ägare (förr, förra ägare för att vara exakt), och det är lite nervöst då jag aldrig har träffat dem! Det kommer såklart bli jätte roligt, men som sagt, jag har aldrig träffat dem. Dock så bryr jag mig inte så mycket om de skulle säga att han är fet och otränad, för det vet jag ju ;) Tror inte att de skulle säga det heller, men ändå! Jag hoppas att jag kommer få reda på lite mer om hans bakrund, eftersom jag inte vet så himla mycket. När han kom hit så fick jag en hel lista på saker som han inte klarade av eller som inte gick att göra med honom. Idag kan jag stryka allt på den listan, då ingenting stämmer in på honom! =D

Är såklart nervös över vad Kompis kommer tycka om att de kommer. Kommer han bli glad? Ledsen? Eller inte bry sig alls? Känna igen dem är jag ganska säker på att han kommer att göra, och jag hoppas att han blir glad! =) Jag är också ganska säker på att jag kommer se på honom hur han reagerar, då han reagerade ganska starkt när han fd fodervärd var här och hälsade på. Hon fick inte komma fram och klappa honom, utan han sprang och ställde sig vid mig. Plutten min... ♥

Vi hoppas i alla fall på ett kärtåterseende från båda sidor! =)

(Bild från förra året)

Du är det vackraste jag har, jag lämnar dig aldrig! ♥


Bloggtävling hos JFdressage.blogg.se


Klicka här för att komma till tävlingen!


Bloggtävling hos Fannykargede.blogg.se


Klicka här för att komma till tävlingen!

Al Pacino 2 Mars 2010

Jag tänkte visa er lite bilder på Al från när han hade varit hos mig i drygt en månad. Vi "firar" snart två år tillsammans och det känns verkligen som att vi har utvecklats, båda två. Det syns även väldigt tydligt på dessa bilder, tycker jag i alla fall =)




Mycket beröm behövdes när han varit duktig och inte skyggat för något! =)

Ganska så ful var han... Helt ojämn i byggnaden av kroppen, men nu är han jämn och fin!

Typiskt Al att försöka komma undan arbetet... Vi var inte alltid så överrens som ni kanske förstår ;)

Livsfarlig traktor tycker Al. Och då stod den bara där...

Charmigt steg va? ;) Usch så hemsk han såg ut...

Så där ja! Här lyssnar han lite bättre i alla fall =)

Slutet av ridpasset. Dock så var det riktigt svårt att få honom att gå på tygel och arbeta...

Som sagt, inte speciellt snygg i kroppen? Han hade hemskt dåliga ryggmuskler, eftersom han inte hade arbetats så mycket på tygel.

Har luskat fram lite info från ridskoletiden (Al är ju fd ridskolehäst), och det visade sig att Al har tränats på kandar. Förstår inte riktigt varför, men de hade ridit dem lite "grövre" ponnyerna på det. Al och en tinker.

Har även fått fram att han såldes för att han hade kastat av en elev ganska brutalt, så hon lära åka till sjukhus. Fast det första han gjorde när när "ridskolan" var och provred honom var ju att kasta av dem, så lite korkat är det ju att köpa en sådan häst till just en ridskola. Men det är vad jag tycker! =)

Dock så är det lite tråkigt att få leta fram sånt här efteråt... Jag älskar Alle, det gör jag verkligen, men så har det inte alltid varit.

Nu:

(Kolla även skillnaden på svansen, i början hade han knappt någon svans!)

Ska göra inlägg om alla våra hästar på gården sen, och även de hästarna vi haft genom åren. Hoppas att jag får tid för det ikväll =)



Fullt med idéer!

Som rubriken lyder så har jag fullt med idéer nu, på inlägg alltså ;)

Om jag fullföljer dessa "idéer" så kommer det bli en hel hög med inlägg framöver! Dock så finns det ett problem... Och det är att skolan snart drar igång igen (på tisdag för att vara exakt), och det betyder mindre tid till bloggen. Jag ska göra mitt bästa för att hinna, men jag kan inte lova något.

Idag ska jag rida lite på Al, och även försöka hinna med Kompis. Efter det har jag nog tid till datorn, och fixa inläggen ;) Ska försöka få färdigt så många inlägg som möjligt, så att jag i alla fall kan publicera ett par stycken per dag!

Ska sätta igång direkt med ett inlägg faktiskt, och det kommer så fort det är klart. Så håll utkik! =)

Ha det bäst!!




Vad händer idag då?

Idag ska jag inte göra så mycket tror jag... Ska försöka hinna rida medan det är ljust i alla fall! =)

Sanna sov här i natt, eftersom vi hade lite trevligt igår ;) Haha, mycket skratt blev det i alla fall! Gick och la oss runt tre, men låg och pratade till typ fyra. Så dagen kommer väl att tillbringas med henne, och eventuellt en till kompis men det får vi se =)

Är väldigt sugen på att köpa en dressyrsadel åt Al i alla fall! Ska kolla om jag har råd med den jag vill ha, och sen försöka få hem en som jag kan testa. Skulle vara super om den passade, för det är så svårt att hitta sadlar... =/ Aja, ska mäta och så först, så får vi se om vi åker ner och hämtar en eller om de får skicka hit en.

Nu ska jag ner och käka lite, så ska jag försöka att fixa lite inlägg på datorn senare. Annars får det bli mobiluppdatering idag! Ha det bäst =)

// L.E


Ridbilder från Nyår!

Här kommer lite bilder på min grymt snygga haflinger! Han gick så sjukt bra den dagen, nästan så jag trodde att det var en annan häst! Arbetade på jätte bra och gjorde allt jag bad om. Min super-ponny! =D

(Ignorera att jag ser ut som en michelingubbe)






Måste säga att han har utvecklats massor under de här snart 2 åren(!) jag har haft honom. Ska försöka hinna fixa ett inlägg med "före" och "efter" bilder på honom. För det är verkligen jätte stor skillnad på honom! 


Seg...

Vaknade väldigt sent idag och känner mig riktigt seg... Visst, det blev en nykterkväll för mig igår men ändå rätt så sent. Hade i alla fall super kul på middagen, och det var riktigt gott! =)

Idag blir det inte så mycket roligt heller... Ska ut och mocka klart (eftersom jag inte hann igår, då vi hämtade spånbalar), sen blir det fix inför kvällen. Jag, syrran, hennes kille och Sanna ska ha lite party ikväll ;) Haha, får se hur sent det blir. Hoppas inte allt för sent, eftersom jag vill rida igenom Al ordentligt i morgon. Ska även försöka tvätta och fixa till Kompis!

Har ett inlägg på gång med lite ridbilder på Al, från Nyår. Han gick sjukt bra dagen innan, så syrran fick följa med och filma och fotografera då, och som tur var så gick han lika fint då =)

Ha det bäst!

Haha, visst är han snygg? ;) Håller på och lär honom att "skratta" som jag kallar det. Han är riktigt duktig på det! =D


Julbilderna med Alle del 3








Hämtat spån!

Klantig som jag är, så kom jag på när jag skulle mocka att jag inte hade nå spån hemma. Så pappa och jag tog transporten och hämtade lite på hans "jobb" ;) Så himla skönt att ha en pappa som jobbar på ett hyvleri, för då kan man ta hem en hel pall på en gång =)

Nu ska jag hem och mocka, sen blir det tjejmiddag! Ha det bäst!

//L.E


Valbo Ridsport!

Har hittat lite saker som jag ska köpa på Valbo Ridsport, och tänkte att ni kanske också var lite nyfikna på nya grejer? =) Så här kommer tre saker jag ska köpa där!



GG Lotus träns

Skrittäcke i fleece, från Horze

Boots med fårskinnsull, från Horse Guard


(Klicka på namnet på produkten för att komma till den på hemsidan)

Bootsen har jag letat efter ända sedan Falsterbo Horse Show, (då jag såg dem för första gången men inte köpte dem) och så fanns dem i närmsta hästbutik! Haha, ja som man brukar säga, det man söker står oftast framför näsan på en ;)

Har även lite saker som jag vill handla på Hööks och Ryttarstugan, men det kommer i ett annat inlägg =)



Fotosugen!

Är så himla fotosugen så jag vet inte vad... Vad ska man göra åt detta då? Jo, gå ut och fota såklart! Dock så har jag ingen som helst inspiration alls, men det kanske kommer om jag går ut? Ja, vi får se! =)

Idag kommer det hända en hel del grejer, men inte på bloggen tyvärr... Ska försöka fixa lite tidsinställda inlägg, eftersom jag har haft en hel del besökare nu på senaste tiden. Superkul! =)

Dagens planering:

Städa åt mina marsvin

Mocka i stallet och rida

Fotografera

Fixa blogginlägg ;)

Duscha och göra mig i ordning för tjejmiddag hos min kompis!


Kommer nog inte hinna så mycket mer idag, men jag tror ändå att dagen kommer bli nice! =D

Hoppas att ni också får en underbar dag, ha det bäst!


Bara jag som tycker att det fattas bilder på Kompis? Bara lugn, det kommer så fort han har blivit klippt ;)


Lite uppdatering!

Blev ju ingen uppdatering igår, så vi tar det nu istället =)

Igår vaknade jag först runt halv nio, men somnade om och vaknade halv elva(!). Blir faktiskt lite trött på mig själv när jag sover så himla länge... Men jag tror knappast att det bara är jag som vänder lite på dygnet under loven? Grymt trökigt vissa gånger är det i alla fall!

När jag väl hade kommit upp smsade jag Sanna, då vi hade bestämt att hon och hennes syrra skulle komma hit. Vilket de också gjorde! =) Vi gjorde väl kanske inte så där jätte mycket, men trevligt hade vi i alla fall!

Efter det gick jag ut och red lite på Alle. Han var jätte duktig, trots att det blåste hur mycket som helst. Men efter gårdagens ridpass har jag bestämt mig, det blir en dressyrsadel åt honom. Antagligen en Tekna, då den ska passa till honom. Men jag måste prova den först =)

Idag har jag inte gjort mycket... Men snart ska vi åka in till Gävle och gå på bio! Det blir "The Stig-Helmer Story"! =D Älskar alla dem tidigare filmerna, så jag har verkligen stora förväntningar på denna. Någon mer som gillar filmerna? Och vad har ni tyckt om denna? =)

Nu ska jag fixa klart mig, ha det bäst!

// L.E


Bloggtips!

Måste bara tipsa om den här bloggen. Jessica är en otroligt duktig ryttare, som har en haflinger som tävlingponny. Jag är så imponerad över hur duktig hon är, och över hur fint hon får Stitch att gå! Besök hennes blogg, ni kommer inte att ångra er =)


(klicka på bilden för att komma till hennes blogg)


Mål 2012

Mål 2012

Mina egna mål
Mitt nyårslöfte är att gå ner 10kg (helst mer), så det är ett mål i alla fall =)

Målen med Al
Känna oss säkra på hoppbanan, starta LB

Starta i dressyr

Mål med Kompis
Fortsätta rida och hålla igång, kanske starta någon klubbtävling

Träna lite mera "NH", utveckla lösgåendet

Mål med Twister
Träna igång efter fölningen, och se vad hon kommer klara av

Om hon håller, börja träna dressyr

Starta i dressyr (om ovanstående lyckas)

Det är väl dem målen jag har än så länge, kommer det nya så får jag skriva dem sen =)
Vilka mål har du?





Redigering utav bilder

Att fotografera bra bilder krävs väldigt mycket träning, men att redigera dåliga bilder är minst lika svårt!

Jag brukar sällan behöva göra mycket med mina bilder, är de så dåliga så brukar jag inte ens bry mig om dem. Men igår hittade jag en bild frånnär jag tävlade på hemmatävlingen, och mamma provade fota med helt fel inställning. Bilden var gräslig som original, men efter lite redigerande så blev den faktiskt ganska hyffsad! =)

Före


Efter

Bilden är långt ifrån perfekt, men tänk vad man kan göra i ett radigeringsprogram? Jag använder mig utav Ps CS3, så om ni skulle vilja få redigeringstips så säga bara till =)

På bilden ovan har jag använt mig av:
Color Balace
Levels
Brightness/Contrast
Unsharp Mask



Gott nytt år !

Ja nu var det ett nytt år igen då, och nya mål ska sättas och kanske man har ett nyårslöfte som ska hållas?

Jag måste nog säga att 2011 har varit ett riktigt bra år ändå. Jag har upplevt nya saker och lärt mig massor! Jag tänkte skriva ner det jag minns bäst från 2011. Både roliga och samtidigt de mindre roliga minnena. (Ignorera signaturerna på bilderna, har de endast för att ingen ska kunna stjäla dem)


Mars 
+
 Jag och Al började på hoppträning! Vi kom mer och mer överens och kände oss redo att börja träna på allvar. Träningarna gick riktigt bra, trots att jag fortfarande var hopprädd. Jag började alltså lita mer och mer på Al. (Bilden är från den dagen jag bestämde mig för att börja i en hoppgrupp)


Maj
+ Haha, fick träffa prinsessan Viktoria när jag var och praktiserade ;)


Maj
- Al gjorde illa sig i hagen. Fick ett rejält jack i pannan...


Maj
+ Våran älskade Twister kom hem igen!


Maj
+ Twister och Rain åkte på betäckning =)
(På bilden är Rain nyss hemkommen från betäckning)


Juni
+ Jag och Al började känna oss säkra inom hoppningen, och startade våran första Clear Round (80cm) i Järbo och var nolla!


Juli
+ FALSTERBO HORSE SHOW! =D
(Det är förresten Tornesch som Twister är dräktig med)


Augusti
+ Jag och Al startade våran första riktiga tävling i Torsåker. LD 0+7 fel, LC 0+4 fel. Var jätte nöjd!!


Augusti
+ Kompis gick kanon, och vi tränade mycket dressyr här hemma.


Augusti
+ Åkte till Täby Galopp och fick uppleva en härlig tävlingsdag där igen, med många fina hästar.


Augusti
+
Kollade på Eric Saade i Furuvik!


September
+ Pappa köpte sin efterlängtade rallybil!


September
- Tävlade i Hofors med Al. Var nolla i grunden till LD+5, men utgick då det inte kändes bra. Strök mig även till klassen efter...


September
+ Jag och Al tävlade KM i Järbo, och vann!


Oktober
- Tävlade på hemmatävlingen med Al, och blev avkastad på framhoppningen. Hoppade upp och red LD:n först på 8 fel, startade om och fick 4 fel. Strök mig till nästa klass, och dagarna efter visade sig att jag hade fått en kraftig hjärnskakning.


Oktober
+ Var på praktik i två veckor, och har fått super bra kontakt med dem! Ska troligtvis upp dit när snön kommer =)


Oktober
-
Vi tog bort våran älskade Geschan... 17 år tillbringade jag med henne, och hon var i vår ägo i 21 år. Vila i frid älskade Gesch Pati 


November
+
Åkte på ridläger med Al, och blev verkligen ett team efter det!


November
+
Globen Horse Show =)


December
+
Eric Saade kom till Valbo! =D


December
+
Julafton ;)


December
+
Nyårsafton.

Det var mitt 2011 det! Har säkert glömt massor, men då får jag återkomma med det =) Ni får ett inlägg sen om målen jag har för 2012!


Godnatt!

Uppdateringen har inte varit den bästa, tyvärr. Men jag ska bli bättre, jag lovar!

Gårdagen spenderades här hemma med några kompisar. Vi hade verkligen super roligt, och jag kan ju säga att några inte var helt nykter ;) Inte jag heller för den delen, men långt ifrån så dålig som dem! Haha ;D Vi gick och la oss runt 06:00, och ni förstår nog att jag sov ganska länge. Så idag har det inte blivit mycket gjort för mig... Men jag tar nya tag i morgon (idag)!

Nu ska jag sova, godnatt på er!



Har förresten bytt tillbaka till den gamla designen igen, så om ni inte ser den tryck F5! =)


RSS 2.0