Fint väder!

Ja, äntligen så är det fint väder ute = ingen lust att sitta inne och blogga!

Jag ska försöka fixa lite inlägg i alla fall, men när det blir har jag ingen aning om. Min Blogg.se app fungerar inte heller, så där kan jag inte heller blogga... Men förhoppningsvis så löser det sig!
 
Nu är hovis här, så nu ska jag gå ut. Ha det bäst!
 
 

Äntligen bloggning!

Eftersom min dator har legat nerpackad sedan i tisdags och mobilbloggningen inte fungerat, så har det inte blivit någon uppdatering.
 
Nu när jag gick in på bloggen så märkte jag att blogg.se har förnyats rejält! Härligt!
 
De senaste dagarna har spenderats mycket i stallet. Jag har varit ut på en ganska vild tur med Kompis, en härlig kvälls tur med Al och även trickträning med Al. Vilket är en favorit hos Al just nu!

Idag har jag inget speciellt planerat, men jag ska nog bara vara hemma resten av dagen. Hade gärna åkt till stugan, men struntar nog i det =) 

Har fotat en hel del på fölen också, så snart kommer det nog upp en massa bild-inlägg!
Ha det bäst!


 

Promenad med L och T!

Avslutade kvällen med en promenad med Lassie och Tigris, dock så blev det lite längre än jag hade tänkt mig...

Rundan blev drygt 6km, så Tigge har gått drygt 1mil idag. Måste säga att det är riktigt skönt att motionera! Har aldrig varit så mycket för att gå ut och gå osv, men redan i vintras så började jag tycka om det. Nu finns det nästan inget bättre, och därav att det blev två rundor idag. Dock cykling på morgon och promenad på kvällen, men sak samma =)

Målet är att gå ner så mycket jag kan i vikt på en månad. Jag har slutat med godis, läsk och alkohol (dock finns det undantag som midsommarafton). Annars så ska jag skippa allt onyttig, äta fler gånger om dagen men i lagoma mängder per måltid. Jag är dock inte den som äter en massa godis, utan jag brukar hålla mig till helgerna.

Nu ska jag gå och sova så jag orkar upp i morgon! Klockan står på 06.30 och då ska man vara "fit for fight" ;)
Lassie


Beyonds Evening Shine

Långhårig Collie

2004-04-01

Lassie är familjens hund och min första. Även om det låter klyschigt, så är hon min bästa vän.

Allt började med att jag ville ha hund, och tjatade om det från det att jag lärde mig prata. Från början var det väl inte helt klart med vad för hund jag ville ha, men när jag var runt 5 föll jag för Golden Retriever. Haha, och hur kom det sig att det blev en collie då? Jo, när jag var 10 så tyckte mamma och pappa att det var rätt stund att skaffa hund. Hade vi skaffat tidigare hade vi kanske behövt ta bort den nu, och tonåren är ju en känslig ålder. Så jag tycker trots allt att det var helt rätt beslut att vänta lite. Åter till saken, vi valde mella Golden och Collie. Min syrra sa Collie och jag sa okej! Jag visste ju att jag skulle hålla på med den oavsett, och att om hon fick välja ras så kanske hon också skulle bli mer intresserad. Riktigt så blev det väl inte men ;)

Vi hittade en uppfödare i närheten, och fick välja valp först! Vi hade bestämt oss för en tik, och den skulle såklart kallas för Lassie. Det var den ljusaste av de alla som kom fram till oss först, och som tur var en liten tik! Hon gick förbi och hälsade på oss alla, sedan fortsatte hon till mamma och styrde rak mot hennes tår! Hon la sig och började bita på mammas tår, och då bestämde vi att den valpen ska vi ha! Haha ;)

När vi var och kollade var hon 4v. så fyra veckor senare åkte vi ner och hämtade henne! Resan hem gick bra, och väl hemma så gick hon och sov. Hon var såklart lite deppig över att lämnat sina syskon, men dagen efter var det full fart på henne!

Planen med Lassie var från början att jag skulle köra Agility med henne, och syrran lite utställning. Men riktigt så blev det inte... Jag har lagt ner mycket energi på Agility med henne, men jag är för feg för att tävla.

Det som jag fokuserat mest på är trickträning, och hon kan faktiskt en hel del tricks.

Grunläggande sitt och ligg såklart, "Sitt Vackert", "Åttan", "Vacker Tass", "Give Me Five", "Rulla Runt", Vad Säger En Tuff Hund", "Prata", "Buga", "Snurra", "Spela Död", "Gå och Gömm Dig", "Skadad Tass", "Dansa", "Kryp" och "Sov". Jag tror det var allt?

Lassie är en otroligt lättlärd hund, och hon älskar att få hålla på med tricks och Agility. Lydnad är inte det roligaste, men det funkar (Då menar jag tävlingslydnaden). Lassie är otroligt lekfull och om man inte kastar en leksak åt henne, så leker hon själv med den. Hon är inte så förtjust i att leka med andra hundar, hon älskar andra hundar, och vill gärna hälsa men sedan ignorerar hon dem =)

Lassie vill alltid vara med, och följer ibland med på ridturer. Hon är verkligen min drömhund, och jag är så glad över att vi valde den hunden vi gjorde! För hon är verkligen bäst
2009


2009

2009


2009


2009


2010


2010


2010


2011


2012Hag-bilder!

Tänkte bjuda på lite hag-bilder på mina två pojkar!


Tjockis Al ;) 

Al ville gärna vara med på kort!Finaste 

Kompis däremot var inte så förtjust i att hamna på bild...

Min fina Hjärtat ♥


Gårdagen

Eftersom vi hade fest i lördags så trodde jag inte att jag skulle må så bra igår, var hemma vid 4 och det var ju trots allt fest... Men så fel jag hade!

Blev väckt runt halv 12, åt lite sedan åkte vi och städade lokalen. Sedan blev det att spela Bingolotto med syrran, eftersom hon hade vunnit två Bingolotter från tidigare. Och jag vann ännu en ny lott ;)

Efter Bingolotto gick jag på en promenad med Tigris och Lassie. Det blev den "lilla rundan" (lite mer än 3,5km), och det tog drygt 1 timme.

Anledningen till att det tog lite tid, är att jag alltid släpper Tigris vid en gräsplätt så hon får springa av sig ordentligt innan vi fortsätter. Vi tränade mycket på att hon ska gå fot lös, och det gick super! Sedan fick hon springa fritt.

När vi kom till ett vindskydd så stannade hon och tittade, sedan stack hon iväg in i skogen. Jag såg på henne att hon stack iväg efter något, men eftersom jag hade Lassie lös också så lära jag hålla koll på henne. Jag ropade på Tigris, men hon kom inte. Efter en stund hör jag hur hon skäller långt in i skogen. Jag ropade, och då kom hon i full-fart och sprang förbi mig. Då började jag tänka, vad är det hon springer ifrån? Jag stod och väntade på att det skulle komma en björn eller något, men det gjorde det inte. Tigris stod bakom mig och gömde sig, fegisen.

Resten av turen gick hon på ett avstånd på max 2 meter, annars gick hon hack i häl på mig ;)

Antagligen så var det en ekorre eller något som flydde upp i ett träd, och därav att hon skällde. Men vem vet, det kanske var en björnunge som klättrade upp i ett träd och sedan kom mamman och skrämde Tigris? Det får jag aldrig veta, men jag hoppas nog mest på ekorren ;)

Lassie då? Jo hon höll sig vid mig hela tiden, och blev ju såklart lite nervös över att Tigris bara försvann. Men Lassie går aldrig ifrån en, så henne kan man ha lös utan att behöva oroa sig =)

Efter promenaden fick Fenja koppeltränas lite. Det gick faktiskt jätte bra! Fortsätter vi träna lite varje dag så tar det inte många dagar för henne att lära sig hur man ska gå i koppel =)


Tigris 


Lassie 


Fenja Cyklat med Tigris !

Klockan ringde 06.30, och vid 7 cyklade Tigris och jag iväg.

Eftersom hon är en draghund så fick hon ha sele på sig, och i början behövde jag knappt cykla! Dock så tyckte hon att det var väldigt intressanta grejer i diket så ibland tog det stopp... Men efter ett tag förstod hon att hon var tvungen att springa, och då gick det jätte bra =)

Det blev i alla fall en tur på nästan 6km och det tog 50min. Så det blev den "långa rundan" helt enkelt =)

Nu ska jag fixa lite tidsinställda inlägg, sedan blir det stugan! Ha det bäst ♥


Min lilla toka ♥


Frågestund!

Tänkte köra på en frågestund här på bloggen idag, eftersom uppdateringen inte kommer blir så himla bra. Anledningen till det är att jag har sjukt mycket att göra både idag och i morgon, eftersom vi ska ha 18-årsfest.

Frågestunden avslutas antingen på söndag eller när jag fått in tillräckligt med frågor! =)
Sova !

Har inte varit hemma speciellt länge nu... Kom hem runt 11, och nu ska jag äntligen få sova!

I morgon blir det fix inför lördagens firande, och hur jag ska hinna med allt vet jag inte. Men det löser sig! ;)

Ha det bäst ♥

På Bussen !

Känns som att det är många som ska med Eckerölinjen ? ;)


Svar på kommentarHejsan Madde! Men då skulle du ha kommit förbi och hälsat på ju! Tornado Twist heter han, och kallas för Nado och är efter Tornesch =)

Kul att du kommenterar, och jag hoppas att du vill fortsätta följa min blogg!


Twister och Nado! Här är Nado endast några timmar gammal =)18 år

Idag fyller jag 18 år, och är kanske inte den som hurrar en extra gång för det... Självklart är det kul att bli 18, men samtidigt så går man in i vuxenvärlden och man måste börja fundera på hur man vill göra med allt. Det som mest känns tråkigt är väl att det är sista ponnyåret, men som tur är så kan jag tävla Al som storhäst.

Dagen kommer att spenderas på Eckerölinjen! Kommer bli jätte roligt, och min underbara vän Amanda följer också med =)

Ser ut som att det blir ganska fint väder idag också. Det gillar vi! Ha det bäst =)

Svar på kommentarHej Madelene! Mieke och Harri heter de som äger Penny nu =)

Kul med kommentarer och frågor, fortsätt gärna med det!

Ha det bäst ♥

Al Pacino


147,0cm i mkh född -98

Haflinger

U: Elisa E: Andi 9

Al kom till mig 21 Januari 2010, och vi har verkligen utvecklats sedan dess.

Jag hade bara ett halvår tidigare mist min foderponny, och letade nu efter en D-ponny som jag kunde tävla i hoppning med. Jag hade sett Al´s annons flera gånger, men jag tyckte inte han var det jag sökte. En grov och klumpig haflinger, som hopp-ponny? Nä...

Mamma övertalade mig om att vi i alla fall kunde åka och titta på honom, så visst, vi gjorde väl det.

Jag hade mer och mer blivit nyfiken på just haflinger, och var ganska spänd över hur det skulle gå. Skulle det vara en grov och klumpig ponny som stod där på ridskolan? Eller skulle det vara något som faktiskt var något att satsa på?

Al var ridskolehäst, och anledningen till försäljningen var att han kastade av elever.

När jag väl såg honom så förändrades allt. Han var inte grov och klumpig, han var smal och ganska omusklad. Jag hoppades verkligen på att han skulle vara en dröm att rida, eftersom jag föll för honom direkt!

Ridskolechefen red först, och Al skuttade över 110cm hur lätt som helst! När hindret låg på 120cm så började han ta i, men inte förrän då ;)

Jag hoppade upp och red lite på honom. Kände ganska snart att detta var en mysig liten häst, som dock var väldigt seg. Inge åka häst här inte!

Jag var fast, jag ville ha honom! Vi åkte dit en gång till och red. Vi hade gärna ridit ut på honom, men det fick vi inte. Nu efteråt så förstår jag varför de inte lät oss göra det...

När Al kom hem så blev han som förbytt. Han var inte den där lugna och trygga hästen som han var på ridskolan, tvärtom. Han var rädd för exakt allt, han kunde inte vara ensam och han kunde inte vara ute i hagen. Vi hade köpt en problemhäst, vilket han hade varit i hela sitt liv.

Jag åkte av nästan varje ridtur, och han smet från hagen flera gånger om dagen. Många tror säkert att det inte var så farligt, men det kan jag säga att det var. Att gå in till Al i boxen var också väldigt spännande, han brydde sig inte om en alls utan kunde gå över en om han ville ut. Ingen respekt alls med andra ord. Jag minns att han stack iväg när jag longerade honom en gång, med mig efter i longeringslinan. Tur att det var snö ute, annars hade det nog gjort ont.

Eftersom vi har eget stall och bor ute på landet, så hade jag ingen att rida med. Vilket slutade i att Al vägrade gå från gården, och jag flög av flera gånger av att han stack iväg med mig.

Att Al skulle vara ute i hagen var bara att utesluta, istället gick jag promenader flera gånger om dagen med honom. För han smet hela tiden...

Efter att jag haft Al ett tag så tröttnade jag. Det kändes som att vi stod kvar på samma ställe hela tiden, så då åkte han ut på annons. Då hade jag medryttare på Kompis så hon började ta över Al och jag red Kompis. Hon hade med Al på några hoppträningar och tävlade även med honom en gång. Efter det bestämde jag mig för att han skulle få vara kvar, och tur var det!

Jag har haft kontakt med tidigare ägare på Al och han har ända sedan han föddes smitit från hagen. När han kom till andra ägaren hände det något som gjorde att han blev rädd för det mesta (vet inte om det också varit sedan han var föl eller så). Tredje ägaren kämpade verkligen med Al, men tillslut så kände de att han var lite för farlig för så små tjejer och sålde honom till ridskolan. På ridskolan kastade han av flera stycken, och en så allvarligt att hon behövde åka ambulans. Al´s skötare på ridskolan var intresserad av att köpa honom, men då varnade ridskolan henne om att Al var som han var. De sa även det när hon var hit och skulle provrida, men då hade han förändrats en hel del.

Jag och Al har mött många motgångar och människor som inte alls har trott på oss, men vi har kämpat och nu har framgångarna börjat komma!

Jag älskar verkligen Al, vilket jag inte gjorde i början. Men nu när vi båda litar på varandra, så är vi oskiljaktiga! Al är idag otroligt pigg och frammåt, och älskar att få gå ut i skogen lika mycket som att gå ett pass på banan. Han älskar livet helt enkelt! =)

Det här är en otroligt förkortad "berättelse" om våran resa, men det är bara att fråga om du har några funderingar!


Den 21 Januari 2010, dagen då Al kom hit!


Februari 2010


Våren 2010


Sommaren 2010


Våren 2011


Sommaren 2011


Sommar 2011


Hösten 2011


Vintern 2011


Våren 2012

Finaste 
Gilla-knapp !

Nu finns det en gilla-knapp under varje inlägg! Så nu blir det enklare för er och gilla istället för att kommentera, men ni får mer än gärna kommentera också ;)KompisMaxad C-ponny född -91

Welsh/Arab

U: Lotta E: -

Om Kompis: Kompis har ett förflutet som en väldigt duktig hopp-ponny! Han har tävlat höga klasser, och dessutom så vann han och hans dåvarande ägare DM -99. Han har även tävlat dressyr med samma ägare som han vann DM med.

Han är en pigg och ganska het ponny, som inte vem som helst kan hoppa upp på och rida. Man måste vara tuff, men ändå lugn och mjuk.


Kompis kom hit till gården våren 2005, och ända sedan första dagen har vi kämpat med denna, väldigt speciella lilla herre.

Allt började med att jag började bli för stor för min lilla shettis. Eller ja, det var väl jag som vela ha något större än henne att rida på, och även kunna rida lektioner istället för att endast rida ut i skogen. Så efter mycket om och men, så började vi leta efter en till ponny!

Vi hittade en hel del fina ponnyer, men ärligt talat så sket det sig med dem. Antingen så ångrade eller så ändrade ägarna sig angående ponnyn, eller så var inte ponnyn riktigt fräsch i benen. Så vi letade vidare!

Efter lite mer än ett halvår senare, så kom en av mammas kompisar och berättade att några som hon kände skulle sälja sin C-ponny. Så vi bestämde oss för att vi skulle höra av oss till dem, och sedan bestämma tid för provridning. När mamma ringde så frågade hon lite angående ponnyn, eftersom vi inte hade sett någon annons på honom. Vad det var för ponny, vilken färg han hade, hur gammal, och såklar vad han hette. När mamma sedan la på och berättade vad det var för ponny, tänkte jag: "Oj, det där hade jag inte alls räknat med..."

Ponnyn var skimmel, och korsning Welsh/Arab. Vi var lite skeptiska då han hade otroligt pigga raser i sig, men han var läromästare så vi tänkte ge det en chans i alla fall.

Jag minns det som om det var igår. Vi klev ut ur bilen, och jag letade som en galning efter en vit liten ponny. När jag väl fick syn på honom så var jag fast! Jag hade verkligen inte sett någon finare ponny, och han var inte alls den där pigga och nerviga typen som vi hade trott.

Provridningen gick super, och vi bestämde oss snabbt för att vi skulle ha denna lilla drömponny!

Dagen då vi äntligen skulle få hämta min nya lilla ponny var regnig och kall. Det var den 4 Maj och hans fd. ägare skulle skjutsa hem honom hit, men vi åkte ändå dit och skrev kontrakt och visade vägen hem hit (då han inte stod så långt härifrån). Fick även en lapp där det stod en lång lista på saker som Kompis inte tyckte om, eller som inte gick att göra med honom. Jag minns också att han hade grått fleecetäcke på sig, och gråa lindor. Han var så himla snygg att jag trodde att jag skulle spricka! Tänk att detta var min ponny? MIN?!

Vi insåg snabbt att den här ponnyn var mycket speciell, och litade verkligen inte på någon. Det tog nästan två timmar att fånga honom i hagen första dagen, han blev rädd för saker och kunde kasta sig och stegra bara för att man ledde honom.

Jag red Kompis några gånger i veckan, och på hösten så var vi med på en distansritt på ca 3 mil. Allt gick super, till vi kom till den sista biten på ritten. Kompis blev rädd när en annan ponny kom i full galopp mot honom, så han gjorde en blixtsnabb vändning och jag ramlade av. Jag minns att Kompis hoppade över mig så han inte skulle trampa på mig. Jag blev såklart rädd, men jag var ju tvungen att hoppa upp igen. Resten av turen gick bra.

När vi väl skulle lasta honom och åka hem så vägrade han gå in i transporten. Så dagen efter fick jag rida hem honom, vilket var ca 1 mil det också.

En dag på våren 2006 skulle jag rida ut med en kompis som var medryttare på ett av våra fullblod. Kompis var väldigt pigg, så mamma ledde mig lite på en volt och när hon släppte stegrade Kompis rakt upp, och jag ramlade av en halv meter i från pallen jag nyss hoppat upp med. Kompis sprang iväg i fullfart och försökte bocka av sadeln.

Då bestämde vi oss för att försöka sälja tillbaka honom, men de hade inte de tidigare ägarna möjlighet till. De kom hit och red på honom en gång och han gjorde lika då. Han stegrade och bockade för fullt, men hon var mer erfaren än mig så hon satt kvar.

Jag skaffade medryttare på honom, och jag var även på väg att sälja honom till henne. Men jag kunde inte... Istället red mamma lite på honom under vintern, och våren 2007 åkte han till fodervärd och jag fick istället låna hennes T-märkta D-ponny.

1 Juli 2008 kom han hem igen! Det var inte samma ponny som kom hem, han var trött på det mesta och hade stängt av sig helt. Vi kämpade på, och jag fokuserade mest på att få tillbaka Kompis livslust.

Idag är han den ponnyn jag alltid drömt om. Snäll, pålitlig och vi litar på varandra till 100%! Visst, Kompis är fortfarande en otroligt pigg ponny, som gärna testar ryttarens gränser. Men vi har en speciell relation till varandra, och det är aldrig några problem längre att hämta honom i hagen. Han är dock en riktigt retsticka, men han känner direkt när jag inte är på humör och ger sig ganska snabbt ;)

Kompis har varit hos mig i 7 år nu, och han är här för att stanna!

Det här är en otroligt förkortat text, så är det något ni undrar över så är det bara att fråga! =)


Kompis precis hemkommen från fodervärden 2008


Sommaren 2009


Våren 2010


Våren 2010


Våren 2011


Våren 2011


Sommaren 2011


Våren 2012


Sommar 2012!

Världens bästaste ponny 
Ny start på bloggen!

Kände att det var dags för en ny start här på bloggen! Ny design och info om djuren är på gång =)

Som ni kanske förstår så kommer bilderna i menyn bli länkar till inlägg om djuren, så håll utkik! Kommer redan ett inlägg i morgon ;)

Ha det bäst!
RSS 2.0