Marsvinsbebisarna!

Vet inte om jag redan har skrivit det, men i onsdags kom i alla fall marsvinsbebisarna! Två helt underbara ungar alltså =')
 
Bjuder på lite bilder på dem, de är ju så otroligt söta!
Bruna troligtvis hona och den vita troligtvis hane! Är inte så duktig på att se könen än, men det kommer nog =)
Småttingarna ♥
"Hanen"
Gillar den här bilden, vet inte varför, jag bara gillar den =)
"Hanen" ♥
"Honan"♥
Posar redan framför kameran, så lik sin far ;)
Och med den här bilden säger jag och marsvinen godnatt! ♥
 

En till blogg!

Yes, nu har jag startat en egen blogg åt mina marsvin! Den kommer att fungera som en hemsida åt dem, så några dagliga inlägg blir det kanske inte. Istället kommer det finnas information om vilka marsvin som bor här, och vilka som inte gör det längre...
 
Kände att jag behövde en hemsida åt dem då det börjar bli några stycken nu! Dock så kommer bara en unge att få stanna, och med hjälp av hemsidan kanske jag kan hitta ett jätte fint hem åt den andra bebisen =)
 
Besök gärna marsvinsbloggen, men tänk på att den är under uppbyggnad!
http://hagazmarsvin.blogg.se
 
 

Trött på Blogg.se...

(Det här inlägget skulle ha publicerats igår, men blogg.se ville tydligen jävlas ännu mer med mig!)
 
Börjar bli riktigt trött på blogg.se nu. Anledningen till det är att texten längst ner på inläggen har försvunnit, det vill säga tiden och datumet inlägget publicerades och även "knappen" för att komma till kommentarerna... Och de har försvunnit utan att jag ens har rört kodmallen eller stilmallen!
 
Hur jag ska få tillbaka det vet jag inte, och helt ärligt så har jag inte tid att sitta och fixa det heller... Så ni får räkna med fortsatt dålig uppdatering, för nu är jag lite små sur över detta...
 
Kan ni se texten längst ner på inlägget? Om ni gör det så kommentera gärna det, så ska jag skicka till Blogg.se och se om de kan lösa det.
 
Ha det bäst i alla fall!
 

Dagens planer

Idag var det meningen att jag skulle upp till Jädraås och köra lite hundar, men så blev det inte...
 
Anledningen till att det inte blev nå körning för min del var för att en hund hade skadat sig, och behövde åka till veterinären. Så vi får se om det blir i morgon istället =)
 
Så idag blir det väl lite annat fix innan jag ska hålla ridlektion för första gången! Kommer mest se vad ryttaren redan kan idag, och alltså inget avancerat ridpass. Men det kommer bli en utmaning för mig, för visst har jag hjälpt folk som jag känner tidigare men det här blir lite annorlunda. Fast det kommer bli hur kul som helst! Och hoppas att det kommer gå bra, och att ponnyn sköter sig ;)
 
Ha det bäst!

Väntar även med spänning på att den här damen ska föda, och jag hoppas att det blir snart!
 


Barbackatur på Al

Nu ikväll red jag lite på Al barbacka, men det var faktiskt inte bara jag som red...
 
Vem mer var det som red då? Jo, min mamma var faktiskt upp på Al för första gången! Det gick jätte bra, och Al var super snäll. Mamma tyckte att det var lite vingligt, men att börja rida igen och dessutom barbacka är inte det lättaste. Hoppas verkligen att det blir fler gånger! =)
 
Sedan hoppade jag upp på honom och försökte rida igenom honom lite, men han var otroligt hård i munnen... Vet inte vad det kan bero på, men efter en lång vila så är han jätte mjuk och fin. Och nu när vi börjar komma igång igen så hårdnar han till... Kanske ska börja tömköra honom oftare, då brukar det släppa.
 
Annars är jag otroligt nöjd med Al idag! Han lyssnar så fint och gör allt jag ber om. I morgon blir det ridbanan och hoppa lite! Förhoppningsvis så hänger syrran med och kan fota, ska nog be mamma filma lite också. Kan ju bli lite spännande då han inte har hoppat på flera månader, kanske man får smaka på gruset? Det hoppas jag inte i alla fall ;)
 
Godnatt på er!

Överhoppare? Nej då, inte alls ;)
 


Instagram favoriter

För er som vill veta så heter jag LindaaErikssoon på instagram, och tar de flesta bilderna med min iPhone =)


Gårdagen...

Blev ingen vidare uppdatering igår, och allt har ju sina anledningar.
 
Fick i alla fall en ganska tråkig kommentar igår och det förstörde hela min dag, och jag har inte haft någon lust med någonting tack vare det... Vet inte hur det kommer bli med det som jag hade tänkt göra med ponnyerna nästa månad nu heller, för jag har ingen lust längre.
 
Det som skulle hända var i alla fall att jag hade tänkt vara med på KM med både Al och Kompis, men efter gårdagens kommentar så har jag ingen lust alls... Vill inte...
 
Vi får se hur det blir, nu ska jag göra något annat än att sitta här. Även om det är väldigt lockande, då regnet öser ner... Men det får bli fix i stallet ännu en dag istället! Ha det bäst!

Du är min bästa vän, och att få en sån kommentar gör så fuktansvärt ont... Jag älskar ju dig
 

Gårdagen

Igår blev det inte så mycket gjort här hemma för mig tyvärr, men vi tar igen det idag istället!
 
Blev inte så mycket bloggning igår heller, men vi var i alla fall till Valbo jag och syrran. Dock så blev det ingen hjälm köpt, då jag tyckte de som var snygga var för plastiga och påminnde om gamla cyckelhjälmar som man hade förr... Nä usch! Köpte benlindor i alla fall, och ett satinband på Panduro som jag ska fläta ett pannband med sen.
 
Efter Valbo så fikade vi lite med mamma och pappa, då mamma hade gjort sockekaka. Mums! Och efter det gick jag och syrran ut och fixade Al inför lite fotografering! Så jag bjuder nog på bilder lite senare =)

Nu ska jag fixa med hästarna och en massa annat, ha det bäst! Ni får ett smakprov från gårdagens fotografering ;)

Utsikten över åkrarna, underbart!
 


Utvärdering av löslongering & tömkörning

Jag tänkte skriva lite om vad jag tycker om detta, blir det verkligen någon skillnad?
 
Jag har inte trott att det har haft sån stor betydelse om man tömkör, löslongerar eller bara longerar. Men det har det verkligen!
 
Tömkörningen gör så att du från marken ser hur din häst arbetar, och på så sätt kan du hjälpa den mer än när du sitter på ryggen. Dessutom så brukar de flesta hästar gilla tömkörningen, och variation på träningen är A och O för mig! Al skulle tröttna på allt om han bara fick göra samma saker hela tiden, ett bra exempel är just att han var ridskolehäst förut och nu är han inte det för att han började kasta av eleverna. Han var så trött på att få gå i ett ridhus hela dagarna, och det förstår jag!
 
När det gäller Kompis så märker jag att han blir gladare och mer arbetsvillig av variation. Han har alltid varit sån som har tröttnat, och inte velat komma in från hagen när man kommer och hämtar honom. Så när jag väl tog steget till att testa tömköra honom, så blev han en mycket gladare ponny och idag kommer han alltid och vill vara med och arbeta. Så fort jag går in till rundcorallen (som är i deras hage) så ställer han sig utanför, eller så fort jag öppnar den så springer han in i den. Så positiv till arbete har han aldrig varit!
 
Löslongeringen är ganska ny för mig, men oj vilken skillnad det blir på hästarna! De får finare gångarter, och blir otroligt mjuk i kroppen. Men varför blir det så då? Antagligen för att de får bygga upp muskler på egen hand, och inte med hjälp från oss ryttare. De utvecklar de gångarter och övergångar som är lättast och bekvämast för dem, och på så vis blir de mjukare.
 
Ni får såklart tycka som ni vill, men jag berättar bara hur jag har uppfattat den här träningen. Jag tycker att det har blivit stoooor skillnad, trots att jag bara har gjort detta ett par gånger. Så mitt tips till er är att i alla fall testa, ge det en chans liksom! Det kan ju inte vara värre än att du eller hästen inte gillar det, och då är det ju bara att fortsätta som vanligt =)
 

Al tömkörs sommaren 2010

Kompis löslongering 2012. Länger redan på steget och arbetar i den traven han trivs bäst i!
 
Det jag menar med detta är såklart inte att man ska sluta rida, utan att det här hjälper till i ridningen otroligt mycket. Jag gör det här för att hästarna ska bli smidiga och mjuka i kroppen, och det resultatet har jag fått otroligt snabbt! Visst, mina hästar ska inte gå svår hoppning eller dressyr, men jag tycker ändå att man ska testa detta. Det spelar ingen roll vart du håller till någonstans, ridbanan, åkern, hagen eller i ridhuset. Det funkar lika bra vilket som =)
 
Jag hoppas att ni förstår vad jag menar med detta inlägg, och om inte så kommentera och berätta din åsikt. Så kan jag svara i mail eller här på bloggen!
 

Dagen

Idag har det inte hänt så mycket... Stormen var över ganska snabbt, men det fick bli vilodag ändå!
 
Dagen började med att åka till Lantmanna och handla lite. Egentligen skulle vi bara dit och köpa morötter åt hästarna, men de hade inte fått in några än... Så det blev hundmat och hästschampo istället ;)
 
Sedan blev det lite fix i sadelkammaren, och ännu mera fix blir det i morgon där! Har en hel del som ska göras i morgon... Först blir det Valbo med syrran, ska in på Hööks och köpa en ny hjälm då min inte är så säker sedan avfallningen för ett år sedan. Så med andra ord, inte en dag för tidigt att köpa en ny! Haha.
 
Sedan ska Kompis, Al och Spirit motioneras. Förhoppningsvis så blir det lite bilder från ridningen på Al, men vi får se hur det blir med det.
 
Som sagt så ska det även fixas i sadelkammaren, så med andra ord så är det fullt upp i morgon!  Så nu ska jag sova, men jag bjuder på en bild på Nado från ikväll. Godnatt!
Nado i sitt nya täcke, som köptes i Ullared! Strl. 85 och det passar perfekt... Gosse, du är bara 4 månader än!
 
 

Fredag

Då var det fregad då, och vädret är ju inget att hurra över precis...
 
Idag blir det vilodag för hästarna, dels för att det är oväder men också för att jag har så fruktansvärt ont i jumskarna efter barbacka ridning två dagar i rad...
 
Så vad står på schemat idag då? Jo, idag ska jag och mamma fixa i ordning i stallet. För ikväll får hästarna komma in! Ska försöka fixa lite hyllor osv, sedan städa ur boxarna lite.
 
Det är väl det jag ska göra idag, sedan får vi se vad som mer händer. Ha det bäst =)

Hihi, bebis-Fenja

Dagens ridning med Al

Nu ikväll red jag ut en sväng på Al, och red lite på åkern sedan.
 
Han var ganska pigg idag, och även han kändes så grymt fin i både traven och galoppen! Blev lite dressyrblandat idag, men ändå inte riktigt dressyr då jag endast har en hoppsadel... Och nej, man kan verkligen inte rida dressyr i en hoppsadel, och det av många olika anledningar!
 
Han var i alla fall jätte fin, och hade otroligt lätt för galoppen även idag. Formen var kanske inte den bästa, men han arbetar inte lika fint när jag rider i hoppsadeln som barbacka. Men den ökade traven var vekligen perfekt! Så himla synd att ingen kunde hänga med och filma... Galoppfattningarna satt verkligen super! Jag sa galopp och han fattade RÄTT galopp direkt =)
 
Mycket nöjd med alla mina hästar idag, och nån dag så ska Al också få komma upp till ridbanan och träna lite markarbete och även hoppa ♥

Bild från förra hösten! I år ska jag försöka att undvika att klippa Al och Kompis, så nu är täckena på... Bara för att det är oklart om de ska gå på lösdrift, utebox eller stå i stallet. Stå i stallet är nästan struket, eftersom vi behöver boxarna åt fölen och för att både A och K är dammkänsliga...
 

Dagens ridning med Kompis

Idag blev det en barbackatur på Kompis, som avslutades med lite hoppning i rundcorallen!
 
Red mest ut barbacka för att värma upp honom, och han var så himla fin! Har aldrig kännt honom så här fin förut. Traven var mjuk och inte alls skumpig som den brukar, och han utrålade verkligen glädje! Visst, Kompis utstrålar ofta glädje men inte som idag.
 
När vi hade travat lite så bestämde jag mig för att han skulle få galoppera av sig lite, vilket uppskattades direkt! Han svarade snabbt med en liten bockserie, och studsade på som sjutton efter det. Haha, min gamle-man! Saktade av och fattade nästa galopp, och fick samma svar där. Sedan trippade han hela vägen hem! Så idag satt jag på en trippande gunghäst, haha ;)
 
I rundcorallen fick han som sagt hoppa lite! Bara låga hinder, och det högsta blev väl på ca 60cm? Mest för att han ska hitta takten, och istället för att bara springa vara lite mer uppmärksam. Det funkade jätte bra, och nån dag ska vi upp till ridbanan och ha lite markarbete! Kommer bli jätte kul =)

I morgon blir det vilodag för Kompis också, i alla fall om det blir storm annars blir det nog en ridtur =)

Hihi, en gammal bild från 2009 på mig och Kompis!
 

Tömkörning med Spirit

Idag blev det tömkörning med Spirit, och det gick mycket bättre än gårdagen.
 
När jag packat ihop allt och gick till deras hage så glömde jag såklart tränset i stallet, men sedan tänkte jag, äsch vi provar i grimma! Det kan ju inte bli värre än att han inte lyssnar, och då får jag väl gå upp och hämta tränset då. Men faktiskt så behövdes inte det, utan han var så snäll så och förstod ganska tidigt vad jag menade =)

Körde bara skritt och lite trav, då det är lite trångt och jag hinner inte med att springa med i hans galopp. Men han jobbade på i en hyffsad fin form, trots att det var första gången utan träns!
 
I morgon blir det vila för honom, då det tydligen ska bli oväder här.

Finaste Spirit! Han är så himla vacker, och den där blicken... Ja den är det inte många som kan slå!
 

Torsdag

Vad ligger på schemat idag då?

Hålla på med hästarna i alla fall, men vad de ska få göra vet jag inte än... Hm... Jag som hade en sådan bra plan igår, och idag är den som bortblåst! Haha, jag kommer nog på något ;)
 
Sedan ska jag träna lite med Fenja, men även där så vet jag inte vad vi ska träna på... Kommer nog på något även där! Promenad med de andra två blir det väl ikväll också.
 
Ja, just nu har jag inte så mycket att skriva. Så vi hörs senare, ha det bäst!

Bebis Fenja!
 

Promenix med L & T !

Som avslutning på dagen tog jag en promenix med mina två damer, nämligen Lassie och Tigris!
 
Det var riktigt skönt att ta en promenad, och det blev drygt 3,5km. Lassie fick gå lös större delen av promenaden medan Tigris fick vara kopplad... Till slut släppte jag henne, vilket jag ångrar. Hon stack givetvis, och kom när det passade henne... Så himla drygt! Men vi får fortsätta jobba på det. När hon väl kommer så går hon jätte fint bredvid mig, och är så himla duktig på att gå fot! Men hon måste alltid göra rus innan, och det irriterar mig då jag vill kunna åka ut på en tävling med henne utan att hon sticker... Aja, bara att träna på =)
 
Fenja fick vara hemma idag, men det är bra träning för henne. Så att en av hundarna där ute kan vara ensam i alla fall, haha ;)
 

You're crazy, but that's why I love you
 

Dagens ridning med Al

Idag blev det lite barbacka-dressyr på Al, vilket gick super!
 
Red först ut en sväng på honom, som uppvärmning och avslutade i rundcorallen. Uppvärmningen gick jätte bra, och jag kände tidigt att han var mjuk och fin i munnen.
 
Avslutningen i corallen hade inte kunnat gå bättre! Han arbetade super fint i traven, galoppen är han inte tillräckligt stark i än så han gjorde verkligen sitt bästa för att göra matte nöjd. Vilket jag såklart blev!
 
Det jag är mest nöjd över är galoppfattningarna. När Al kom hit hade han en tendens till att springa in i galoppen, och tog inte galoppskänkeln direkt utan det gick flera meter innan han började fundera på att fatta galopp... Idag gjorde han ett enormt framsteg när det gäller galoppen. Jag lutade mig lite framåt och sa "Galopp", och han fattade direkt från skritt! Känslan är verkligen obeskrivlig, och jag ska försöka få någon att filma det sen! Helt undebara ponnyer har jag, älskar de mer än allt!! ♥
 
Nu ska vi fortsätta träna på tills det är dags för mig, Al och Kompis att åka ut på lite äventyr! Kommer inte berätta vad det är förrän allt är klart, så ni får gärna gissa. Gissar någon rätt så kommer svaret upp tidigare ;)
 

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna sitta på din rygg barbacka och känna mig trygg, men det är där jag är som tryggast nu! Du är världens bästa
 


Tömkörning med Kompis

Löslongerade Spirit innan, men det finns inte så mycket att skriva om det. Det gick inte så jätte bra, så vi tar nya tag i morgon =)

Tömkörningen med Kompis gick i alla fall kanon! För att vara tömkörd endast två gånger i hela sitt liv så gör han det otroligt bra. Det här var andra gången han blev tömkörd, första gången var för några veckor sedan.
 
Vi tränade mest på att han ska vara lugn och inte stressa upp sig, vilket han kan göra när man håller på med linor. Han brydde sig inte alls, och det var som om han inte hade gjort annat! Underbara ponny, som verkligen gör allt jag ber om. Idag fick han även trava för första gången i tömmar, vilket gick mycket bättre än skritten faktiskt =) Har en kort film, så den kommer kanske senare!
 
Nu ska vi fortsätta träna, för om mindre än en månad kommer jag, Al och Kompis hitta på något riktigt kul! Någon som kan gissa vad det kan vara? ;)

Print från dagens film! Världens finaste
 

Mitt nya liv

Idag börjar mitt nya liv, och det känns riktigt skönt!
 
Jag är trött på att vara den jag är och vill göra en förändring. Jag ska börja träna ordentligt, det vill säga promenader med hundarna, rida och träna alla hästarna som ska tränas och sedan försöka hinna gymma och simma. Jag kommer självklart att vara med vänner, men med de som jag verkligen vill vara med och som jag mår bra av att vara med!
 
Djuren kommer att gå i första hand, men vem säger att det betyder att man inte kan vara med sina underbara vänner? Jo det har jag gjort väldigt länge nu! Slut med det, och använd istället hela dagen till att ha roligt! Istället för att vänta till kvällen med att gå ut i stallet och fixa.
 
Jag tror att det här kommer bli bra, för jag orkar inte med mitt gamla liv längre...

Gårdagen

Skrev inte så mycket om vad jag gjorde igår, fast det är inte så konstigt. Jag gjorde ju faktiskt ingenting...
 
Satt inne nästan hela dagen bara för att fixa med filmen jag la upp, och sedan gick jag en sväng med hundarna. Det var verkligen ingen smart idé att ta alla samtidigt, för de var helt crazy! Lassie är det inga problem med, hon håller sig på max 20m avstånd medan de andra drar järnet och kommer när det passar dem... Så hädanefter blir det en hund i taget, eller en av dårarna tillsammans med Lassie som jag brukar.
 
Fenja har ju mest varit hemma på gården och sprungit, och det funkar jätte bra. Jag har försökt undvikit kopplet så mycket som möjlig, bara för att hon ska gå vid mig lös. Men efter gårdagen så blir det mera träning på att vara lös i skogen, för där fungerade det inte alls...
 
Ska försöka ta lite bilder på henne idag, för hon har ju väx lite sedan sist jag fotade henne. Fast nu har hon stannat på höjden, och växer bara på längden och bredden. Haha, hon kommer se ut som en stor tax om hon inte fortsätter på höjden ;)
 
Bjuder på en bild på Fenja som är tagen för ca en månad sedan, ha det bäst!

Fenja 5 månader
 


If I could have just one wish...

...I'd had you by my side
 

 

Film från löslongeringen med Al 9/9 -12

Det är långt ifrån perfekt, men vi tränar på det! =)
 


Bloggtävling hos Speakinghorse!


Klicka här för att komma till tävlingen!
 

Tråkdag...

Ja, så skulle man kunna beskriva min dag...
 
Som jag skrev tidigare så gjorde ju Kompis illa sig i boxen idag, så jag har inte haft någon lust att göra något... Men nu ikväll gick jag faktiskt ut och snickrade lite, antar att chocken släppte då. Usch för skadade djur =(

I morgon står inget speciellt på schemat, ska ta dagensplaner då istället. Det vill säga, rida barbacka på Al, tömköra Spirit och eventuellt göra något med Kompis. Kanske bara blir lite pyssel men det är ju alltid något.
 
Nu ut och fixa klart! Ha det bäst =)
Du är det finaste jag har
 

Hinkhängare kan vara farliga!

Ja, precis det har jag råkat ut för två gånger nu...

Förra veckan så smet hästarna, och vi fick tag på Spirit och Kompis med hjälp av våra grannar, men inte Al. Så när vi släppt in Spirit och Kompis i boxarna så sprang Al in i sin box, sedan in i Kompis box. Sedan gick jag och gjorde något annat.

När jag sedan gick tillbaka till stallet hade Al rivit upp näsborren, och jag såg att det inte var nygjort så jag tog föregivet att han hade gjort det när de smitit, och att det var försent för att sy.

Idag när vi skulle släppa ut hästarna fick Kompis panik, jag trodde att han hade fastnat med täcket i nånting men sedan såg jag att han rivit upp sin ena näsborre... Det han hade fastnat i var hinkhängaren. Jag fick panik och mamma gick in och ringde veterinären, som faktiskt var i närheten.

Veterinären kom och tittade på såret, han klippte av en lös skinnbit och tvättade såret. Han kollade även på Al och tyckte att det såg fint ut!

Så jag vill varna alla som har en lika hängare i sin hästs box! Lägger även ut en bild på såret, så jag varnar känsliga läsare!


Löslongering Kompis

Även Kompis fick bli löslongerad idag, även fast tömkörning stod på schemat egentligen...
 
Tycker att det gick okej att löslongera Kompis idag. Han vela helst stå i mitten med mig och käka godis, så hädanefter blir det inge godis åt honom! Han bet mig nämligen i läppen när han skulle "pussa" mig, han blev lite väl ivrig så då råkade det bli så. Så nu är det färdig matat med godis! Har i och för sig inte matat han med så mycket godis, då jag vet att han bli knäpp när han få ur handen....
 
Annars så tycket jag att han skötte sig bra när han väl började jobba. Arbetade i en låg och fin form stundtals, och den ökade traven var kanon!
 
Bjuder på några bilder även här, sedan blir det sova. Ha det bäst =)






Min fina gammel-gubbe
 

Löslongering Al

Idag blev det ett löslongeringspass för Al igen! Och idag var han faktiskt piggare =)
 
Tränade mycket på övergångar, men idag provade vi ett nytt sätt att göra det på! Tidigare har jag stått i mitten och pekat och sagt trav eller galopp, idag sprang jag med honom och det gick mycket bättre! Han hade mycket mera energi i arbetet nu, och inte alls lika slö och omotiverad som igår. Det gillas! =)
 
Jag är mycket nöjd med Al idag, och vi kommer fortsätta träna på detta. I morgon blir det en barbackatur, förhoppningsvis i skogen.
 
Bjuder på nån bild från idag i alla fall, har även en film men den fixar jag en annan dag =)

Fina Al
 

Tömkörning med Spirit!

Först ut idag var Spirit! Håller på och sätter igång honom lite, så vi tog det lite lugnt.
 
Han är verkligen super fin att jobba med, han jobbar på som om han inte har gjort något annat! Och då är han inte jobbad på flera år nu =) Super fin var han, och vi kommer absolut att fortsätta med detta!
 
Som sagt så blev det bara lite lugnt idag, endast skritt och något steg i trav åt båda varven. Kommer öka på mer och mer, men fokuserar mest på att han ska jobba upp musklerna i ryggen, sedan rumpan.
 
Bjuder på två bilder från idag!

(Dålig mobilbild...)

Finaste Spirit ♥
 

Panoramabild

(Jag vet att den inte syns så bra, men jag kan tyvärr inte göra nått åt det...)

När vi åkte hem från Ullared så åkte vi till Marstrand, och då passade jag på att testa ta panoramabilder! Den är inte perfekt, men jag är nöjd med den =) Övning ger färdighet!
 

Tråkigt mobilinlägg...

Idag har jag fixat med lite allt möjligt, och vilket underbart väder vi har haft några dagar nu! Det gillas =D

Dagen började med att jag gjorde en hylla till garderoben. Så nu får även täcken plats där =)

Sedan blev det tömkörning och löslongering i rundcorallen med Al! I början vela han tränga sig inåt mot mig, men sedan gick han jätte fint i tömmarna =) Galoppen satt verkligen perfekt, och han jobbade med glädje!

Efter lite tömkörning så fick han jobba löst, och det uppskattades inte alls. Han tänkte hoppa ut ur rundcorallen (som han gjorde för nån dag sedan), men då skrek jag och då såg han att det var en tråd till nu, så då gav han sig. Sedan jobbade han riktigt dåligt... Traven funkade bra, men galoppen var hemsk! Där behöver han verkligen jobba mer. Konstigt nog så går han sämre lös än när han tömkörs, han tappar liksom energin när han är lös och orkar inte bära upp sig på samma sätt. Så det ska vi jobba på! =)

Efter arbetet fick Al sig en dusch, och det behövdes... Han blev jättefin i pälsen, mjuk och glansig! =) Så det schampot ska vi ha fler gånger!

När han väl hade torkat fick han inviga sitt nya regntäcke, och det passade perfekt! Men jag chansar på att det är trasigt i morgon, då han är expert på att ha sönder sina täcken ;)

Nu blir det sängen, har bladat reklam fram till nu så godnatt på er!


Snickrandet blev...

...en marsvin och kaninbur! =D

Marsvin upptill och kanin nere. Det blev jätte bra, och jag tror att de trivs! Byggde den av en gammal barnsäng, så nu ska jag försöka komma på ett nytt projekt att snickra på ;)
 


Ullared shopping del 2 !

Här kommer resten av grejerna som jag köpte i Ullared!
 

USA bäddset som jag fick av syrran, LOVE-ram och en termos som jag fick av mormor!
Pälsväst, vit tröja med svart stjärna och ett par jeans för hela 30:-! Skandal eller hur? ;)
USA tröja, klänning, jeans och ett par vinterskor! De här jeansen var dyrare, de här kostade hela 50:-! Haha ;)
 

 

Bloggtävling hos Sara Carlsson!

Klicka här för att komma till tävlingen!

Tävlingen sponsras av Cheval Ridsport, så kika in där också!
 
 

Ullared shopping del 1 !

Tänkte lägga upp lite bilder på vad jag köpte i Ullared, så vi börjar med hästgrejerna! =)
 

Röda ridbyxor, röd tröja, strumpor med inslag av rött och en svart väst! Matchat och bra ;)

Stövelskaft, skinnhandskar, mörkblå tröja från Jacson och helskodda täckbyxor!

Tre likadana ulltäcken, två till fölisarna och ett till Al =) (De är mörkblå)

Två dressyrschabrak!

Två ländtäcken, grön/rött till Al och grön/blå till Al. Rosa regntäcke till Pettris och svart regntäcke med hals åt Al =)

Dressyrträns åt Al, förbygel med rött åt Al, boots åt Kompis, man och svansborste och Equistar pälsglans!
 
Detta var det som handlades i hästväg, nästa inlägg bli med bland annat kläder =)
 

 

RSS 2.0