Kattungar !

Nu har uppdateringen varit väldigt låg här, men jag kommer nog ha den här bloggen mest som en "fotoblogg". Så har det hänt något speciellt, eller om jag bara har varit ute och fotat, så kommer bilderna upp här! Kommer nog några andra inlägg också, men mest fotoinlägg =)
 
Igår kom äntligen Skrållans ungar, dock så var det ingen lätt match för henne att få ut dem... Sju stycken blev det totalt, varav tre dog. Men fyra pigga och starka ungar finns än i livet, så här kommer lite bilder på dem! =)
Mammas favorit, "Eskil"! Svart/vit.
Min favorit ! Se så söt den är med den lilla bläsen ♥ Brunmelerad och vit!
"Skrikis", som syrran gillar bäst. Var så gott som död när den kom ut, men jag lyckades blåsa och göra hjärtmassage på den och är nu den som hörs mest av bebisarna! Brunmelerad med fyra vita tassar.

Och "Fulis", som vi alla tycker är otroligt charmig! Starkast av de alla är denna lilla filur =) Även denna är brunmelerad och vit!

Kattungarna är 25% maine coon, resten okänd. Ska bli kul att följa dessa små om de får överleva =)
 

Hästgrejer säljes!

Kommentera eller maila mig på eli_hast@hotmail.com om ni hittar något ni är intresserad av! Går även bra att skicka PM från Facebook =)
 
Sadelgjord från Hööks, sparsamt använd 120cm 200:-
Sadelgjord från HG endast provad och var för kort för min haflinger (125cm). Nypris drygt 1500:- mitt pris 500:- då jag måste bli av med den...
Träns och förbygel, använt en gång. 250:-/st, eller 400:- för båda. Stl. Full
Fårskinnspaddar till benskydd, helt oanvända 200:-
Luva endast provad, storlek full 40:-
Kapson, sparsamt använd strl. Full 100:- (Inspänningstyglar finns att köpa till, bild finns lite längre ner)
Ganska oanvänd hjälm säljes för att den inte passar. Strl. 58 men är något liten i storlek. 150:-
Träns till Shettis säljes då jag aldrig kommer få användning för det tyvärr... Märke Rex, otroligt fint träns som jag helst hade velat behålla. Nypris drygt 600:-, mitt pris 500:-? Använt en gång så alla pärlor sitter där de ska =)

Mobilbilder:

Ländtäcke med flecee i, använt men i otroligt fint skick! Stl. Ponny använt på C-ponny (125) 70:-

Skritt-täcke, även detta använt men i fint skick! Stl. 125 100:-
Väl använt träns och pullarnosgrimma, super mjukt och fint.Träns och nosgrimma från Lyckås stl cob, pannabandet är från Hööks stl cob eller full (kan mäta om så önskas). Träns 50:- och pullarnosgrimma 40:-, tillsammans 80:-
Pannband från Hööks, inte mycket använt. Alla stenar är kvar, stl cob (har jag för mig) 50:-
Tömkörnings eller longergjord stl. full. Använd till både storhäst och C-ponny. 70:-
Sparsamt använd förbygel stl. Ponny. 150:-
Inspänningstyglar 50:- (Passar utmärkt till kapsonet högre upp)

Överst: Grön/rutig väst, sparsamt använd. stl Adult Small
400:- eller bud
Nedan: Svart otroligt mjuk och skön väst, stl. XL Child. Väl använd men inga fel på den mer än att eventuellt kardborrbanden behöver bytas. 200:- eller bud.

Pelhambett storlek 13,5 med delta, använt max 3 gånger 250:-
Benskydd i läder från Pessoa storlek S, aldrig använda då de inte passar min häst. Nypris drygt 1500:- säljes för 350:-
Nya transportskydd både fram och bak storlek cob/full (passar även ponny), endast provade och passade inte riktigt på min häst med grova ben. 200:-

Detta är prisideér, så kom med bud! =)

Ridning på Al

Red barbacka på Al idag, och jag hade ju kunnat vara smartare ;)

Al blir alltid pigg och glad av att jag rider barbacka, dessutom så jobbar han så fint då. Red fram med helt långa tyglar, och fokuserade på att rida med sitsen. Gick kanon, dock så hade han lite för bråttom i traven stundtals men det är väl för att han inte är tränad på långa tyglar. Skritta fram gör jag alltid på långa tyglar, lika så när jag travar och skrittar av. Men att rida fram i både skritt och trav med långa tyglar var något helt nytt!

Tränade mycket på halter. Tex skritt - halt, halt - trav och trav - halt. Fick till några otroligt bra halter från trav, riktigt duktig ponny!

Efter en stund tog jag tyglarna och red honom i form i alla gångarter. Gick även det bra, förutom när vi kom till galoppen... Hästarna på andra sidan vägen började busa, vilket resulterade i att Al brallade ur och drog järnet! Väldigt bra sits-träning måste jag säga. Satt kvar som tur var, trots hans tokigheter. Sedan fick han fortsätta jobba i trav ett tag till, sen avslutade vi med lite galopp.

Är riktigt nöjd med Al idag, men det är jag nästan alltid. Ska börja rida barbacka minst två gånger i veckan nu, så kanske jag får en stadigare och bättre sits.

Nu ska jag sova, godnatt!


RSS 2.0