Migrän.se...

Igår hade jag planerat mycket, som vanligt vill säga, och det slutade med sängliggande...

Började med att städa ena marsvinsburen, och när jag precis var klar med den så bröt migränen ut. Sen blev det inget gjort resten av dagen, jävla skit...

Idag på förmiddagen var jag något bättre, och nu är det helt borta! Så jag har nyss varit ut och mockat åt ponnyerna faktiskt.

I morgon händer det förhoppningsvis något riktigt kul, håller verkligen tummarna =)

Dags att käka lite och se vad jag ska göra sen, finns så mycket så det är bara att ta tag i något ;)

Ha det bäst!


Varför dålig bloggning...

Som ni kanske har sett så har bloggen varit död de senaste dagarna, och självklart finns det anledningar.

Den första är att pappa har legat på sjukhus i ett par dagar, och då blir det ju automatiskt att man prioriterar annat.

Den andra är att vårt internet har dampat som vanligt, och dessutom så har jag mindre internet på mobilen nu också. Så nu ska nog uppdateringen bli bättre igen, och jag ska fixa i ordning inläggen från listan som jag missat.

Ha det bäst!


Dag 6, Alla hästar i stallet

Ponnyerna

Pettris !
Kompis !

Al !

Hästarna

Spirit !

Twister !
 
Fölen

Phoris !
Nado !
 

Fin väder!

I morse när jag vaknade var det riktigt kallt ute, kände mig även febrig och förkyld så jag ställde in morgonensplaner.
 
Senare på förmiddagen kändes det bättre, så jag tog en ridtur på T. Så nu sitter jag här med huvudvärk, inte så smart kanske... Tror det är en förkylning som är på G, men det hoppas jag verkligen inte.
 
Nu ska jag gå och lägga mig i alla fall, men först så bjuder jag på en film på min och Al´s tid tillsammans. Vi firade tre år i måndags och filmen skulle såklart ha kommit upp redan då, men såklart så dog internet för mig så ni får den nu istället =)

Ha det bäst, och godnatt!
 

Kolla i HD!
 

Dag 5, Favoritbilder jag tagit

För mig så är bilderna som betyder något mina favoritbilder, alltså inte de finaste jämt. Alla dessa bilder betyder något speciellt för mig, för det är ju på mina älskade djur =)
 

Den allra bästa vännen man kan ha, utan henne är jag inget

Dagen då det blev bestämt att två underbara hundar skulle få flytta till mig, alltså Fenja (4.v på bilden) och Tigris!

Min underbara Al, första sommarbetet för honom här. Eftersom han varit en smitare innan

Mina två lyckopiller, finns inga lyckligare hundar än dessa och det smittar ju av sig
Dessa underbara föl! Finns väl inget bättre än att se ett djur växa och utvecklas =)
Provade på att fota i dörröppning, vilket resulterade i svartbakrund! En bild jag är nöjd med =)

När jag fick första marsvinskullen! Trodde aldrig att den dagen skulle komma så fort, för ett par år sedan fick jag inte alls ha marsvin. Nu är uppfödningen snart igång, och jag har nu 4 marsvin =)
 
 

Dag 4, Det här är jag bra på

Den här är svår och jobbig, eftersom jag hatar att säga när jag är bra på något...
 
Måste jag säga en sak så måste det bli mitt tålamod och lugn. Vet inte hur många gånger en häst (eller ponny framförallt) har tjafsat vi lastning eller ridning och jag har haft tålamodet och lugnet att fortsätta.
 
Både Kompis och Al har varit otroligt tråkiga att lasta, men är man bara lugn och har tålamod så brukar det lösa sig. Nu springer båda på transporten, och det ligger en hel del träning bakom.
 
Dock så lär jag erkänna att mitt tålamod var bättre förut, men är man stressad och ska iväg på träning så tror jag inte att någon har tålamod med en bråkig häst, haha. Så därför har jag lasttränat mycket här hemma, framförallt med Al, så jag kan fokusera på lastningen och inte träningen man ska på.
 

Dag 3, Det här behöver jag träna mer på

Oj den här listan blir lång! Man kan aldrig bli full lärd, så jag skulle vilja säga att jag behöver träna på allt. Men det jag behöver träna mest på är:
 
Min blick! Har en tendens till att titta ner på hästen istället för rakt fram, i hoppningen däremot är blicken ganska bra. Men annars, usch och fy!
 
Min sits! Rak rygg och inte framåtlutad och ihopkrupen... I galoppen visst, att stå i lätt sits och framåtlutad men när jag rider lätt i traven. Nej usch, min sits måste verkligen bli bättre.
 
Och såklart hälarna ner och tummen upp! Även ihop med händerna och höja de lite, skänklarna sitll osv. Känns som att jag är världens nybörjare som behöver träna på dessa saker, men ja... Det här behöver jag träna på i alla fall, och säkert en hel del till också =)
 
 

Ute på äventyr !

Sitter i bilen och ska iväg och titta på en grej! Riktigt spännande, men varför skriver jag det? Jo, för att det har med häst att göra ;)

Haha, nej men vi får se hur det blir. Det är en utflykt i alla fall =)

Skriver mer sen, ha det bäst!


Dag 2, när & varför jag började rida

Eftersom jag fick min första ponny på min 2årsdag så vet jag inte riktigt när jag satt på en häst för första gången.
 
På ridskola började jag inte förrän jag var runt 7 år, och jag red där fram till det året jag fyllde 14. Sedan blev det en paus från ridskolan, eftersom jag hade en egen ponny hemma att rida på. Istället red jag lektioner på ridbanan i Järbo för olika instruktörer, och man lärde sig mycket mer av en träning där än flera år på ridskolan.
 
I början av 2011 började jag på hoppspecial på samma ridskola som jag red hos tidigare, och där tränade jag och Al hoppning fram till sommaren 2012.
 
Nu rider jag inga lektioner alls, vilket känns lite tråkigt... Men förhoppningsvis så får jag hoppa in som reserv nån gång på nån träning här i Järbo, för nu har jag ju två hästar jag kan träna med =)
 
Jag och Al på sista hoppträningen innan jag skadade knät!
 

Film från ridbanan med T !

Här kommer filmen från när vi var till ridbanan och red! Måste bara säga att hon var otroligt tjafsig i munnen till en början, ville gärna ruska och slänga med huvudet. Men som sagt, vi jobbar på formen =)
 
Gillar ni inte låten så har ni kommit till fel blogg ;)
 

Dag 1, En bild på favorithästen

Att välja en favorit häst i stallet är svårt, alla betyder ju väldigt mycket. Måste jag välja så blir det de tre jag rider just nu, och min förra D-ponny!
 
Finaste Kompis
Vackra Al

Snygga Twister ♥ 
Bästa ponnyn, De soto
 

Twister Pati ♥

Fullblod
Född 2004
U: Ronya Pati E: Desert Sport
 
Twister är verkligen en mysig häst, och otroligt snäll! Ibland för snäll för sitt eget bästa... Även detta en egenuppfödd!
 
När Twister var ung skickades även hon iväg på träning, men till galoppen. Vi trodde väldigt mycket på henne, men eftersom hon överansträngdes redan hos den som red in henne så blev det bara en start för henne där hon travade in i mål pga att hon var halt. Tränaren hon stod hos trodde på henne, men vi sa så att hon får komma hem istället och så blev det.
 
2007 kom hon hem hit igen! Var några som var hit och red henne innan hon åkte till fodervärden sommaren 2009, och 2011 kom hon hem igen för att bli betäckt.
 
Under sommaren har Twister gått med sitt föl, hon har verkligen varit en kanon mamma! Så här duktiga och snälla mammor har vi aldrig haft, antingen så har de varit överbeskyddande eller inte brytt sig alls om fölen. De här stona däremot har varit alldeles perfekta mammor, det vill söga Rain och Twister.
 
Nu har jag äntligen satt igång Twister igen, och hon utvecklas fort. Tanken är att vi ska fokusera på dressyren, eftersom vi är osäker på om hon håller för hoppning, men några skutt kommer vi nog ta även om det inte blir så högt =)
 
Denna sida kommer att uppdateras mera när jag ridit henne lite längre, och vi får se hur långt vi kommer i utbildningen!
 

Twister och Nado, dagen efter han föddes
Twister och Nado busar i hagen!

Twister och jag tränar här hemma i hagen början av 2013
 

Blogglista !

Kommer köra en blogg lista i 31 dagar framåt, så att det kommer upp lite andra inlägg än bara dagens ridning osv =)
 
1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning
31. min dyraste hästpryl
 

Flash Rain ♥

Varmblod
Född 2003
U: Enjoy Garbo E: Gidde Palema
 
Vem Rain´s pappa är ser nog de flesta travintresserade, eftersom hon nästan är en exakt kopia av honom till utseendet. Detta är våran första egenuppfödda travare!
 
Rain har inte haft det så lätt, och är en väldigt känslig tjej. Vi skickade iväg henne till en proffstränare när hon var unghäst, eftersom vi antog att det var det bästa, dessvärre var det inte det... Vi märkte dock inget förrän hon kom hem igen, och det var då allt började.
 
När Rain kom hem så var hon osäker och hade noll respekt för människor, hon kunde ställa sig på bakbenen bara för att man sa nej och drog lite i grimskaftet. Hon hade även sår vid "höftknölarna" och var det kom ifrån vet jag inte, men hon var väldigt liten och mager... Mankhöjd som en D-ponny ungefär, och här var hon runt 3-4 år tror jag. Anledningen till att hon inte funkade på travet var att hon blev skadad, så då fick hon komma hem istället.
 
Rain blev frisk ganska snart och hon fick åka iväg på träning igen, men den här gången till våran hovslagare! Där gick det mycket bättre, och hon trivdes verkligen. Hon sprang några lopp men sen blev hon halt igen, inget allvarligt men vi valde att ännu en gång ta hem henne.
 
Fick jobba med henne denna gång också, då hon var otroligt lätt i fram. Nu gick det mycket lättare, och hon fann sig till ro mycket snabbare.
 
Vi tyckte att det var synd att Rain skulle gå i hagen och inte göra någonting, så jag och en kompis började rida på henne! Min kompis red henne dock bara en gång, eftersom hon var medryttare på en annan häst här. Så man kan säga att jag ridit in henne själv, visst en travare är inte så svår att rida in, men roligt ändå =)
 
Rain gillar verkligen inte att ha bett i munnen, då går hon och ruskar på huvudet så mycket att hon näsyan ramlar omkull. Så hackamore har hon haft på sig, och gissa vad, hon älskar det! Hon är en av de snällaste hästarna jag ridit, man behöver knappt ta i tyglarna så stannar hon. Skulle nog fungera som westernhäst med lite träning. Minns en gång när vi var tre stycken som var ute och red och vi skulle testa trava, istället för att Rain blev pigg och ville tävla (som vissa trav eller galopphästar brukar bli) så travade hon på jätte lugnt och vi hamnade nog 20m bakom de andra två.
 
Rain är väldigt orädd av sig, och har aldrig skyggat när jag ridit henne. Hon är även otroligt duktig på att hoppa, har dock bara löshoppat henne upp till en meter men hon skulle klara av högre =)
 
Nu har ridningen stått stilla ett tag, sist jag satt på henne var våren 2011. Inget seriöst ridpass, utan jag ville bara känna hur hon kändes att rida på.
 
I sommar har hon haft föl och det har gått kanon, hade tiden funnits till hade jag absolut fortsatt rida på henne. Men vi får se, kanske är dags att sätta igång henne igen? Vore himla kul =)
Alla våra storhästar, med Rain först! Ihopsläpp efter att de varit på betäckning.

Rain och "Lill-Phoran" som hon kallas, så fina tillsammans =)
 

Fixat och trixat med en annan "blogg" !

Har inte haft tid till den här bloggen idag, har nämligen ordnat i ordning marsvinens blogg (eller hemsida...)!

Idag har jag i alla fall trådat lite hage. Sjukt jobbigt eftersom jag fick pulsa i snön, blev dock inte klar eftersom tråden tog slut och jag hade ingenting jag kunde knipsa av den nya med. Men jag får fortsätta i morgon, eller vänta i morgon ska vi ju ut på äventyr! Riktigt spännande ;) Haha, nej men vi får se vad som händer, det blir en utflykt i alla fall och det är alltid kul.
 
Nu ska jag gå ner och mysa med familjen, mormor är också här! Ha det bäst <3
(Klicka på bilden för att komma till marsvinens sida)
 

Ridbanan med T !

Idag blev det en tur till ridbanan med Twister, tar ca en halvtimme att rida dit så hästen är perfekt uppvärmd när man är framme =)

På vägen dit gick det bra, hon lunkade på i hyfsat rask takt. Tog lite trav också, och hon började jobba direkt.

När man rider till ridbanan lär man passera en ganska stor väg där det åker bland annat massa lastbilar, och bara några meter efter en järnväg. Så mamma och pappa mötte oss där och såg till att vi kom över. Rälsen var lite läskig, men hon lät sig snabbt övertalas =)

Väl vid ridbanan så hade hon redan börjat bli lite svettig (pulsat en hel del i skogen dessutom), så hon jobbade jätte bra på banan trots att den inte var skottad. Blev riktigt jobbigt för henne så det blev inte så lång stund, hon blev väldigt svettig så hon fick ha fleecetäcke på sig när vi red hem!

På hemvägen trippade hon typ halva vägen, haha fullblod <3 Den här gången tittade hon inte ens ner på rälsen, och traskade ivrigt på hemåt. När vi inte har långt kvar hem så möter vi en stor Rottweiler, helt ensam utan ägare. Hunden blev jätte chockad när han såg Twister, och jag bara väntade på att han skulle börja skälla. Helt förstelnad stod han tills jag sa: "Men vad gör du här, gå hem med dig!", då traskade han vidare och antagligen hem (har en liten aning om vart den bor, och det var nästan alldeles utanför). Twister tittade inte ens åt hunden, cool som hon är =)

Är så himla nöjd med denna häst ännu en gång! Mamma och pappa filmade så vi får se när det kommer upp... Har ju som jag skrivit innan inget internet, så vi får helt enkelt se. Dock så filmade de inte bara för att jag ska kunna lägga ut, utan det ska bli spännande att se utvecklingen hon gör! Har ju faktiskt inte ridit henne så länge, och ändå gör hon såna framsteg. Bästa T ! <3

Nu ska jag sova, känner att en förkylning är på gång och det är verkligen inte vad jag behöver... ha det bäst! // Linda från mobilen

(Funkar inte att ladda upp bild, så det här inlägger blir utan...)


Ridning på Al !

Idag fick det bli ett dressyrpass på Al, kändes konstigt att sitta på honom efter Twister, haha.

Al skötte sig jätte bra, var ett tag sedan han blev genom riden ordentligt så det var verkligen tryck i honom. Blev lite bus i galoppen, en liten bakutspark som knappt kändes, men det var bara av glädje =)

Fokusen låg på gas och broms, gasen hade han dock själv så jag fick vara väldigt tydlig med bromsen. Är nöjd med passet i alla fall, men nu skall det tränas ännu mer!

I morgon blir det förhoppningsvis en tur till ridbanan med T, synd att internet inte funkar här hemma... För mamma skulle både fota och filma, men det kommer väl upp när det är fixat då =)

Ha det bäst och godnatt! // Linda från mobilen

(bild på Al från förra vintern)


Ridit T !

Idag red jag ut på Twister ensam för första gånger. Det gick jätte bra, förutom att hon var ganska fjantig stund tals. Men då skänklade jag bara på lite så fortsatte hon att gå =)

På hemvägen blev hon pigg och trippade nästan hela vägen hem, haha roliga häst!

Red bara ut en liten sväng, sedan avslutade jag lite i hagen här hemma. När jag skulle börja trava smackade jag på henne och då fattade hon galopp, så hon var verkligen taggad idag ;) Jobbade henne mycket i traven och provade även galopp åt båda hållen, funkade jätte bra när jag väl tryckte åt henne ordentligt.

Är jätte nöjd med Twister idag, precis som alla andra gånger jag ridit henne. Hon är helt otrolig, går liksom inte att beskriva men hon är helt underbar =)

Nu ska jag försöka fixa internet till datan, så vi får se om det kommer upp något bild-inlägg senare. Ha det bra! // Linda från mobilen


Ni är helt underbara !

Att gå in på sin blogg och se att statistiken skjutit iväg är så himla roligt! Tack, tack och tack för att ni kikar in här, man blir så peppad till att fortsätta då =)

Hade planerat jätte mycket bild-inlägg och så slutar internet att fungera, så bildbomberna får nog vänta... Nu när jag har så mycket bilder att bjuda på, men jag ska göra allt för att få det att fungera!

Nu blir det sängen så jag orkar upp i morgon och rida, ska till tandläkarn på eftermiddagen och då vill jag ha någon häst klar i alla fall. Tänkte mest bara flika in och skriva vad underbara ni är, bäst är ni!

Ha det bäst!! // Linda från mobilen


Gårdagens ridning med T !

Igår var det helt fantastiskt väder, ganska kallt dock men det kändes inte när man red.
 
Red i alla fall Twister i hagen här hemma, och jisses vad fin hon var! I början var det lite jobbigt för henne, men på slutet hittade hon verkligen formen och jobbade så himla fint. Provade ju även att galoppera på henne och det gick hyffsat, galoppskänkeln kan hon men inte vilken galopp hon ska ta. Så där har vi en hel del att jobba på, men känner jag henne rätt så kommer det gå ganska snabbt. Med tanke på att hon redan hittat formen, och då har hon aldrig gjort det innan.
 
Hon blev ganska svettig av att busa i snön, men som sagt så var hon grymt fin i formen på slutet. Ska försöka ta mig till ridbanan senare i veckan så vi har större plats. Sen ska jag även försöka åka till ridhus en gång i veckan, dock så får alla tre hästarna turas om att följa med dit ;)
 
Blev dessutom en hel del bilder tagna på oss igår av Amanda! Hon fick låna min kamera, och sen ville hon inte riktigt lämna tillbaka den... Hm, undrar varför? ;) Dock så hade jag helt fel ridbyxor på mig, och halkade runt i sadeln. Ridbyxorna har alltid varit kanon, men igår var de verkligen inte det, haha.. Så min sits är verkligen inte bra på bilderna, men jag bjuder på några stycken i alla fall. Ha det bäst!
 
Skrittar fram lite. Typiskt mig att titta ner... Måste verkligen jobba på blicken!

Får knappt ta i tyglarna så åker huvudet upp, därav glappande tyglar... På slutet blev det mycket bättre! =)

Lyfter fint på benen gör hon i alla fall!

Snyggingen

Lite galopp, mer bilder kommer kanske sen =)
 

Soligt men kallt!

Blev inget inlägg igår eftersom hästarna vilade, och dessutom så kom Amanda och Danny hit så det finns lite nya hundbilder som jag ska bjuda på sen =)

Igår var det toppen väder och ca -12, idag är det också toppen väder men är -20 ! Riktigt kallt... Planen är i alla fall att rida T i hagen, och kanske blir det lite foton också. Idag tänkte jag prova galoppera (har inte gjort det än eftersom hon är under igångsättning), haha vi får väl se hur det går. Hon var ganska crazy igår när vi tog in dem, så man vet ju aldrig ;)

Sen har jag lite annat jag ska göra efter det, men jag ska försöka hinna med ponnyerna också. Al skulle verkligen behöva ett ordentligt arbetspass, men idag är nog inte rätt dag för det. Blir inga hårda pass idag för dem, med tanke på kylan.

Ha det bäst, så hörs vi =) // Linda från mobilen


Dagens ridning med Frida & Julia!

Idag blev det uteritt i skogen tillsammans med Frida på Kompis, Julia på Al och jag på Twister!

Twister tjafsade lite när vi var på väg bort från gården, men en tillsägelse räckte så gick hon på sen.

Alla hästarna var ganska pigga, och Twister slängde lite med huvudet och trippade. Al travade gärna ikapp oss när han kom lite efter, Kompis blev sist och lunkade på. Att stanna och vänta in de andra tyckte inte Twister var okej, när vi nästan var hemma började hon lära sig varför jag stannade henne ;)

Är jätte nöjd med ridturen! T skötte sig otroligt bra, och det gjorde även de andra två =)

Just nu sitter jag i Sandviken med Amanda och är hundvakt!

Bjuder på lite bilder från dagen, ha det bäst! // Linda från mobilen


Dagens ridning och tömkörning !

Började dagen i stallet, och avslutade den i stallet. U N D E R B A R T !

Som jag la ut tidigare så red jag Twister på förmiddagen. Gick kanon, trots snöväder... Valde att rida med graman idag för att hon inte skulle dra upp huvudet (dra upp huvudet = sänker ryggen = ont i ryggen), och det gick bra faktiskt! Har ju massor att träna på med henne då hon är dåligt utbildad och känslig i munnen, ska fokusera enormt mycket på dressyren med henne då hoppning eventuellt inte funkar pga hennes ben...

Åter till ridningen! Hon jobbade på fint och var ganska pigg, hon trippade gärna när det blev lite jobbigt ;) La även in lite trav idag, och även där jobbade hon fint! Ville ju ha ett nytt projekt och det har jag verkligen fått, spännande och se hur det går =)

Tömkörning blev det med Al! Han hade väldigt mycket energi och sparkade bakut och "hoppade" in i galopp, men det är bara för att han inte orkar göra en riktig fattning. Han la hellre energin på att springa full fart, haha. Han jobbade på fint trots sina tokigheter, ska ta och köra honom nån dag här. Vore synd att slänga bort den träningen, så det gäller att hålla i medan det är färskt =)

Idag fattade han dessutom trav på kommando! Galopp har han ju kunnat ett tag, och idag tog han även traven. Duktig grabb!

Haha, måste bara berätta att Al blev lite sur på mig som mockade Kompis box istället för att ge honom mat, så han lyfte vackert upp sin hov och ställde den i krubban! Där stod han ända till jag märkte det och sa åt honom att lägga av, nonchalant tog han ner hoven från krubban och vände rumpan mot mig. Skrattade för mig själv och då kunde han inte hålla sig, så då kom han och tittade nyfiket på vad jag gjorde. Han är så go =')

Godnatt på er, i morgon kommer Frida och Julia och rider lite. Ha det bäst =) // Linda från mobilen


Nyss inkommen efter ridning på T

Ridit och friserat Twister lite, mer om ridningen kommer sen. Nu ska jag käka lite, sedan har jag en eller två till vilddjur som ska motioneras ;)

Ha det bäst! // Linda från mobilen


Just nu !


Ridit T!

Kom in för en liten stund sedan, det är verkligen oväder här! Snöar och blåser, men jag klagar inte, vill ju ha snö ;)

Idag har jag faktiskt ridit "T", eller Twister som hon faktiskt heter. Hon har inte blivit riden sen våren 2011 pga dräktigheten osv, men nu har jag börjat sätta igång henne och idag satt jag upp! Det är så bra med henne eftersom hon och Kompis kan ha samma sadel, hon älskar den och jobbar riktigt fint med den =)

Longerade henne lite först, och det gick bra trots ovädret. Många hade nog skjutit upp ridningen till morgondagen, men har jag bestämt mig för något så ska jag göra det ;) Hon stressade upp sig en gång bara för att mamma kom hem och då gnäggade hon lite, men när Nado (hennes föl) svarade så brydde hon sig inte längre.

Bestämde mig för att hoppa upp på henne, och det gick kanon! Snällare häst än T finns inte =) Hon har dock lite svårt att jobba i form, och ibland känns det som att hon har ett spätt i nacken, haha. Till slut släppte det riktigt fint för henne, och när jag väl hittat knapparna så kommer hon bli kanon-snygg! Fast det är hon nu också även om hon är väldigt omusklad.

Bjuder på en bild printad från film i alla fall, ha det bäst! // Linda från mobilen


Tisdag & onsdag

Gårdagen var helt underbar, vilket resulterade i att dagen blev skit. Usch och fy!

Igår var jag upp till min gamla praktikplats (det är även därifrån Fenja kommer), och körde släde för första gången själv! Jag hade 6 otroligt pigga hundar, och Ammie likaså fast 7st. Det gick otroligt fort, men så himla kul det var då! Jösses, måste göras om snart ;)

Det var höjdpunkten igår, resten av dagen var okej.

Idag däremot var det inte lika roligt... Började dagen i stort sett med en skogspromenad med hundarna, och all träning med Tigris var som bortblåst. Hon kom inte när jag ropade, slog helt lock för öronen och bara drog. Gav henne flera chanser, men icke. Så nu åker spårlinan på nästa gång!

Varför blir jag så upprörd över detta? Jo, för när Tigris drar så drar Fenja också, drar Fenja drar Tigris ännu längre och ja, ni kan ju tänka er hur det blir. Riktigt drygt är det, och jag trodde verkligen att Tigris hade slutat med detta. Kanske kan det vara så att det kom tillbaka bara för att Fenja har börjat följa med i skogen. Aja, bara att fortsätta jobba då...

Nu är jag på Ikea med föräldrarna, så vi får se när jag skriver igen. Ha det bäst!

// Linda från mobilen
(funkar inte att ladda upp bild heller...)


Måndag

Dagen började med tömkörning av T! Vilket gick kanon =)

Sedan blev det en promenad i skogen med bästa vovvarna. Blev 4km (minst det dubbla för hundarna som sprang som tokar, haha), och ett gäng nöjda hundar. Det vill säga Fenja, Tigris och Lassie!

Var inne en stund och glodde på tv, intressant va? Haha, nej men fick lite ont i ena knät så det var därför. Vet inte vad som är fel, men det känns liksom som växtvärk i knäna? Hoppas det går över för det är sjukt jobbigt!

Gick sedan ut och fixade i stallet, och Tömkörde även Kompis lite =) Han var dock ganska seg, vilket är otroligt ovanligt... Hoppas det inte är något fel bara.

Kompis fick även en ny pyjamas idag! Han blev så fin så (bilden) =)

Godnatt, i morgon väntar nya äventyr! // Linda från mobilen


Promenad i skogen

Det blev en promenad i skogen ändå, men ingen kamera fick följa med. Så inga bilder blev det, förutom med mobilen då.

Det blev i alla fall jag, Sanna, Lassie, Fenja och Tigris. Hade alla hundarna lös i skogen så Fenja och Tigris fick springa av sig rejält! Tigge lyssnar otroligt bra på inkallning nu igen efter träningen vi haft, så jag hoppas att det håller i sig =)

Vi gick en bra bit in i skogen, och hela promenader blev på drygt 4km. Jätte skönt väder var det också!

På hemvägen så kom det ett helt gäng med skotrar som Fenja blev livrädd för. Så när jag försökte ropa in dem så kom alla utom Fenja, och hon var på väg fram och titta på skotern men då fortsatte skoteråkaren att köra rakt mot henne och hon blev jätte rädd. Så jag fortsatte ropa och han sa "vi åker förbi henne", jag ropade efter den "ja men hon är ju rädd!!" så de jagade henne med skotern i stort sett, och sen kom det en och fråga vad som var fel och stängde av sin skoter. Vi gick efter Fenja och ropade, men hon hade sprungit in i skogen och kom efter en stund. Till slut fick jag tag på henne och hon har aldrig varit så rädd... Stackars Fennen <3

När vi väl kom ut på byvägen igen så började Fenja visa sitt vanliga jag. Glad och pigg, och tror ni inte att det kommer en skoterjävel till då? Jo och självklart ska den åt samma håll som vi... Då hade jag Fenja i koppel men hon blev ju jätte rädd ändå, så resten av promenaden hade hon svansen neråt och gick och tittade efter skotrar... Så nu gäller det att träna på fordon, så hon inte fortsätter vara rädd.

Annars var det en perfekt promenad, med bästa sällskapet =)

// Linda från mobilen


5 januari

Idag har det varit ganska fullt upp (som vanligt...) och bloggandet blir inte på topp då. Men jag har haft kul, och det är väl ändå huvudsaken? =)

Började dagen i stallet och avslutade dagen i stallet, toppen va? Julia och Frida kom och red Kompis, och sedan lite på Pettris! Gick jätte bra på Kompis och han skötte sig, dock så gick det kanske inte lika bra med Pettris... Eftersom Julia ramlade av ca 10 sekunder efter att hon hoppat upp, haha så kan det gå! Men sedan fortsatte de en stund och då gick det bra =)

Nu är Sanna här och i morgon får vi se vad dagen bjuder på. Pratade om att vi skulle ta en promenad i skogen, men vi får se. Kameran hänger med i sådana fall, så hoppas på bilder =)

Ha det bäst! // Linda från mobilen

(Frida och Kompis på bilden)


Torsdag & fredag

Haha, vilket bra flyt jag har på bloggandet! Eller? ;)

Igår (torsdag) kom bästaste Sanna hit och umgicks lite med mig, och sedan på kvällen åkte vi in till Gävle med henne pappa och syrra för att kolla på bio. Min syrra hängde också med, vi kollade på The Hobbit (som jag och syrran såg veckan innan, haha)

Sedan sov Sanna här, och idag har vi varit ute i skogen med hundarna. Stannade vid ett vindskydd och grillade korv, dock så vela det inte brinna riktigt men det gick hyfsat i alla fall ;) Det var jag, Sanna, min syrra, Tigris, Fenja och såklart Lassie som var med i skogen.

Sedan blev det en sväng till mormor och fika, en perfekt dag med andra ord! Sanna har precis åkt hem, och nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon.

Bjuder på en bild från idag, ha det bäst =)


2 Januari 2013

Känns konstigt att skriva "2013", så jag måste vänja mig lite vid det, haha ;)

Satt uppe ganska länge och fixade med designen, och jag börjar bli riktigt nöjd! Dock så känner jag att en förkylning börjar komma, och det var väl inte lika kul... Men inte klaga, bara fortsätta och jobba på ändå =)

Vad ska jag göra nu då? Jo jag ska ut och tråda upp en ny hage åt ponnyerna och Spirit. Vet dock inte om de kommer få gå där direkt, med tanke på att det är plusgrader ute och det är risk att de trampar sönder innan nästa snö hinner komma. Men vi får se helt enkelt =)

Ha det bäst! // Linda från mobilen


Linda Eriksson

Jag är en djurtokig tjej som är född -94, och bor i ett litet samhälle utanför Sandviken vid namn Järbo.
 
När jag var drygt 1 år flyttade vi ifrån en gård till en annan, då det fanns mycket bättre möjligheter här för att driva lantbruk. Ja, jag bor alltså på en bondgård! =)
 
Jag har vuxit upp med hästar och det självklart att jag skulle hålla på med hästar, eftersom jag fick min första ponny när jag fyllde två.
 
Tävlingsmänniska? Nej inte direkt. Självklart är det roligt att tävla, och några tävlingar har jag varit med på, men jag tycker att träningen runt i kring är roligare. Jag kan inte påstå att mina ponnyer har varit lätta, och det är nog därför jag älskar just träningen. Ena ponnyn var ganska outbildad, nästa var het och testade en varje gång han fick chansen, ponnyn efter det hade varit halt på tre ben och fick inte ridas så hårt och den sista ponnyn gick det inte att rida på utanför ridhus eller utan sällskap. Så ja, jag har alltid haft en ponny som man behövt jobba med.
 
Nu känner jag mig ganska färdig med mina ponnyer, och kan äntligen njuta och fokusera på varje ridpass på ett annat sätt. I början var det mest att jobba på att överhuvudtaget kunna rida på dem, och nu kan jag fokusera mera på min egen ridning. Just därför vill jag ha ett nytt projekt, och därför kommer jag börja rida mammas T =)
 
Vad vill jag bli när jag blir "stor"? Ja, den frågan har jag ställt mig många gånger... Helst av allt så skulle jag vilja bygga om hela lagården och göra stall med 30 boxar för uthyrning, men antagligen så kommer det bli ganska svårt så då satsar jag istället på "Fårfarm". Men varför just Får? Jo för att de är mindre än stora nötkreatur (Kossor, tjurar), och för att jag vill kunna använda hunden i vardagsarbetet. Just nu har jag ingen hund som passar det jobbet, men i framtiden om det blir aktuellt med får så ska jag skaffa en =)
 
Ni förstår kanske nu att djuren verkligen är mitt liv, och jag har just nu 3 hundar varav 2 är mina helt egna, 2 helt egna ponnyer (Pettris är ju hela familjens numera) och 4 marsvin. De är de djuren jag lägger ner mest tid på i alla fall, sen har jag fler djur men dessa ligger fokuset mest på =)
 
Utöver djuren så har jag ett stort fotointresse, och bjuder ofta på bilder här i bloggen!
 
Jag hoppas att ni vill följa mitt liv här via bloggen, ha det bäst! - The LOL - The Life Of Linda
 

Spirit Fly ♥

Engelskt Fullblod
 
Född 2003
 
U: Pocahontas Pati  E: Songline
 
Spirit är verkligen världens snällaste kille, som tyvärr inte fått chansen att visa vad han går för...
 
När jag var runt 5 år så hade jag en favorithäst här hemma, och det var Lukas. Min mamma har fött upp fullblod sedan slutet på -80talet, och Lukas var min favorit. Men när vi var tvungen att sälja honom så blev jag helt förstörd, jag grät och sa "mamma har sålt min häst". Mamma blev helt förstörd och lovade att jag skulle få en egen häst.
 
Varför skriver hon om det där undrar ni, jo hästen jag skulle få blev nämligen Spirit!
 
Spirit är född här och innan han föddes sa mamma att han skulle bli min, och inte starta på galoppen pga skadorisken. Jag blev jätte glad såklart, och började planera våran framtid.
 
Sedan blev det väl inte riktigt som vi tänkt oss... Vi skulle sälja ett av våra finaste fullblodsston (-06), för vi tyckte det var onödigt att hon bara gick här hemma, så vi skickade iväg henne till en tjej som skulle hjälpa oss med försäljningen. Problemet var att tjejen som skulle hjälpa oss blev otroligt fäst vid hästen, och ville behålla henne själv. Nu tycker ni säkert inte att det är något problem, men saken var att vi kom överrens om att hon skulle få hästen för halva priset och sedan ta Spirit på inridning.
 
Det tog inte lång tid innan räkningen kom på boxplatsen stoet hade stått i, och vi tyckte det var väldigt märkligt. Vi hörde knappt något av henne, så där hade hon våran häst som hon inte ville betala för. Så vi tog transporten och hämtad hem henne... Till slut fick vi henne såld, men det tog all energi på mamma så det där med inridningen blev uppskjutet.
 
Året efter hade vi kontakt med en annan tjej som ville rida in honom. Så hon tog hem honom och började träna honom, dock så kom de aldrig så långt så hon satt på honom, men han blev mycket tränad från marken och tömkörd.
 
Två år senare fick vi kontakt med en ny tjej som ville ta sig an våran prins, nu var alltså Spirit 6 år. Hon kom jätte långt med honom, och satt på honom i boxen oxh red runt. En dag så skulle hon testa skritta på honom ute, eftersom hon hade hängt på honom så mycket där, men han blev rädd för något och han tyckte det var jätte otäckt med något på ryggen så då åkte hon i backen. Sen blev mamma jätte rädd för att det skulle hända något, så nu står vi här. Egentligen så är grovjobbet gjort, och jag tror inte det skulle vara så stora problem med inridningen eftersom han fick gå med en overall fyld med gräs på ryggen hela resten av den sommaren.
 
Spirit är verkligen den snällaste hästen jag träffat, och det finns absolut inget ont i honom. Han kan vara lite feg och hoppa till, men skulle aldrig sticka om man håller i griskaftet eller så.
 
Vi får se hur framtiden blir för denna underbara kille, om han inte blir inriden så passar han perfekt för att uppfostra unghästar, eftersom han är snäll mot allt och alla! Och då även hästar och andra djur =)
 

Det här är verkligen typiskt Spirit, att mysa ♥

Min vackra vän ♥
 

Petronella ♥

Shetlandsponny -91
 
U: Okänd  E: Okänd
 
Petronella, eller "Pettris" som hon kallas här kom till mig den 7 Juni 1996, på min 2årsdag och är alltså min första egna ponny!
 
När hon kom var hon inte speciellt mycket riden eller körd. Hon såldes för att hon bara smet till grannen, och mamma ville att jag och syrran skulle få en liten ponny att rida på.
 
Pettris kommer från början från ett Shettis-stuteri här i närheten, så varför hon inte är registrerad har jag ingen aning om...
 
Hur som helst, när jag var riktigt liten red jag inte så hemskt mycket på henne. Det var när jag började närma mig 7år som vi började ordentligt, eftersom jag började på ridskola då.
 
Jag minns att jag skulle få henne och hoppa, men problemet var att hon stannade och jag flög över hindret, haha. Men vi kämpade på!
 
Jag har ramlat av denna damen många gånger, och har så himla många minnen med henne. Jag började köra henne när jag var runt 12, för då blev jag för stor för henne. Men tack vare allt slit så fick jag en underbar liten ponny, min bästa vän helt enkelt ♥
 
Pettris har haft fång tre gånger, och sista gången trodde vi inte att hon skulle klara sig. Nu får hon skippa betet och gå i en skogshage istället, för man vill inte riskera att hon får det en gång till.
 
När jag slutade rida Pettris hade hon lärt sig:
Galoppskänkeln
Skänkelvikningar
Hoppa 80cm med ryttare
Löshoppad 90cm
 
Men framförallt, att man inte måste hitta på bus och vara så fuktansvärt envis. Man kan faktiskt ha kul också, vilket hon aldrig tyckte i början.
 
Pettris går nu som pensionär eftersom det finns dåligt med små duktiga ryttare häromkring. Finns det, det så har de oftast egen ponny, men jag tror hon trivs med att vara pensionär också =)
En otroligt knubbig liten shettis! Våren 2010
Trots knubbigheten så tog hon sig över 70cm =)
Mitt lilla troll ♥
 

Snow dogs!

Tänkte bjuda på lite busbilder på Tigris och Fenja, hoppas ni gillar dem =)
 
Tigris och Fenja - Alaskan Husky 
 
 
Tigris 18 månader ♥
Fenja 9 månader ♥
 

Mina busungar! ♥
 

Gott nytt år då!

Gårdagen spenderades här hemma med släkten och Danne, riktigt trevligt!
 
Jag tycker att 2012 har varit helt okej, trots att två väldigt nära har lämnat oss med stor sorg så har det ändå funnits ljusglimtar. Jag tänker dock inte sitta och skriva så mycket om det gångna året, utan jag blickar framåt!
 
Nu är dessutom ponnyåren slut för min del, och visst svider det lite i hjärtat, men jag tänker ändå inte lämna ponnykategorin. Jag har verkligen kunnat utnyttja det här året bättre, men motivationen har varit borta och nu satsar jag och Al mer på dressyren. Vi kommer nog att starta några tävlingar framöver också, men som storhäst. Hoppningen tror jag inte blir några problem, och dressyren ska vi träna på mer. Jag säger inte att vi har stor chans att ta placeringar osv, men jag säger inte heller att vi inte har det =)
 
Vill dessutom hitta någon duktig och satsande ponnyryttare som kan tävla honom lite, jag själv har ju lagt den mesta delen av tiden på att överhuvudtaget kunna rida honom här hemma. Så det skulle vara kul om man kunde hitta någon, för Al har ju verkligen inga problem med höjden om man säger så ;)
 
Något speciellt som har hänt i år är ju såklart hundarna! Jag hade en underbar praktikplats som gav mig två helt fantastiska hundar. En valp på 8 veckor och en på 10 månader, vilket jag aldrig trodde skulle bli sant! Nu har båda två vuxit och förändrats otroligt mycket i både kroppen och mentalt. De är världens bästa, precis som mina andra djur =')
 
Hoppas verkligen på att 2013 ska bli ett super bra år, ha det bäst!
 
 

RSS 2.0