Ut med vovvarna

Då har hundarna fått komma ut i hundgården! Dock så var de väl inte så taggade på det som jag trodde, men nu är de ute i alla fall =)

Frågade Lassie vad hon tyckte att vi skulle göra nu, hon svarade med att gå och lägga sig i sin bädd... Får se vad man hittar på då, haha. 

Fina vovvarna! Synd att Fenja hade snurrat kopplet bara, min tok 



Tillbaka till vardagen...

Börjar komma tillbaka till vardagen igen nu, så uppdateringen bör bli bättre snart.

Har varit jobbigt nu ett tag här så idag tog jag äntligen en lång promenad med vovvarna, det var verkligen ett tag sen nu... Vi fick dessutom sällskap av bästa Anna (mitt kusinbarn) och det var verkligen jätte kul! Skönt att få komma på lite andra tankar =)

Bjuder på lite bilder från när vovvarna fick träna lite drag för några dagar sedan, de var så himla duktiga 

Tränar på att stå kvar! 
Fenja har full koll på matte och väntar på kommando!
Mina fina 

Nu ska jag snart sova, godnatt! //Linda 


Vovvarna

Nu är vovvarna rastade och det är dags att sova, men är egentligen alldeles för pigg för det... Hur kommer det sig att man alltid är pigg när man inte borde, och trött som satan när man har massor att göra? Jo juste, för att det oftast är tråkiga saker som måste göras... 

Aja, godnatt på er eller något! //Linda

Fina tjejerna  Tigris fick sig ett bad tidigare ikväll, så det är därför hon har täcke =)



Kvigan Fluffy !

Måste bjuda på en bild på våran otroligt söta kviga! Hon har ca 1dm längre päls under magen (och svansen) än på övriga kroppen, är hon inte för go? :D 

Går ju nästan att fläta pälsen, haha, och kolla öronen då =')




Livet går vidare, antar jag...

Försöker att inte tänka så mycket på det som har hänt, men man blir påmind varenda gång man går utanför dörren och märker att min vän inte sitter där längre och väntar på mig... Att vara ute och hålla på med både det ena och det andra, och helt plötsligt ser något som man tror är sin vän, men inser snabbt att det bara är inbillning... Det gör så fruktansvärt ont i mig och jag vet inte hur jag någonsin ska kunna släppa det här, men jag måste våga gå vidare även om det är svårt. 

Idag har jag inte gjort så mycket än. Hundarna är ute och har fått mat, hästarna är också fixade och nu sitter jag inne och glor på tv. Vädret suger och jag ska väl försöka träna både hund och häst senare, men det är fruktansvärt halt ute så vi får se om det blir ridning eller något från marken. 

Nu ska jag ta något att käka, ha det bra! //Linda 

Tur att jag har min fina hund, utan dig och alla som stöttat mig hade jag aldrig överlevt detta 



Tårarna bara rinner...

Mitt liv, mitt allt har tagits ifrån mig. Det bästa som någonsin har hänt mig finns inte längre... Jag hör hur jag skriker och slår omkring mig, paniken, chocken som kom har jag aldrig känt förut. Tårarna har runnit konstant sen igår förmiddag. Det finns ingen bättre än dig, det kommer aldrig finnas någon bättre än dig och nu är du borta, efter alla dessa år så finns du inte mera. Jag hatar allt, jag vill inte mer. Det enda jag vill är att du ska finnas här som du alltid gjort. 

Det här är det värsta som någonsin hänt mig, och jag kommer aldrig kunna förlåta mig själv för det här. Min bästa vän, jag saknar dig så det gör ont...


Fota !

Underbart väder idag, så det betyder foootaaa ! :D Skulle ju göra det för några dagar sedan men då blev det skitväder... Så idag ska jag passa på när syrran är hemma också!

Hästarna är fixade och Twister hade ingen lust alls att komma ut idag. Hon stod kvar i boxen fast jag kopplat på grimskaftet, så jag fick bokstavligen dra ut henne ur boxen! Haha, måste ha sett ganska roligt ut!

Nu ska jag ta något att käka, sedan väcka syrran och se hur populär man är efter det ;) Ha det bäst //Linda 

Jag och Twister i vintras! 


Sova !

Då var den här dagen slut då, så nu är det bara att hoppa i säng och invänta nästa! 

Tog in hästarna tidigt idag (runt halv 6), eftersom det började dugga lite och kylan kom. Så det blev sedan ett tömkörningspass här på gården med Spirit. Det gick kanon i alla fall!  

Tränade lite med hundarna innan jag gjorde klart i stallet, så fick de vara med när jag gjorde klart där =) 

Ikväll har jag och syrran myst till Vikings och Dallas! Köpte sallad i Sandviken och lite godis på Hemmakväll, så i morgon blir det en lång promenad för min del, haha. Synd att det är älgjakt, är så tråkigt att gå efter asfalten i Järbo... 

Aja, får se vad som händer! Nu ska jag i alla fall sova, godnatt //Linda 

En glad Fenja! 
Och en super taggad Spirit! Eller inte... 


Häst, nöt och hund !

Nu är hästarna ute efter att ha käkat frukosten inne, tjurarna har fått lite mat och hundarna är ute i hundgården efter en liten promenad, skönt! 

Idag har jag djuren på mitt ansvar, då mamma och pappa har åkt till Göteborg över helgen. Kommer dock bli hästarna som jag ska sköta hädanefter, då mamma och pappa har fixat någon annan som tar alla tjurarna =) 

Nu ska jag ta något att käka, sedan får vi se vad som händer idag! Ha det bäst //Linda




Vill ut i skogen !

Super väder och taggad till tusen på en lång promenad eller fotografering, och så är det älgjakt så att allt skiter sig... Åh. 

Idag har jag inget speciellt jag ska göra, bara det vanliga som att träna hundarna, hästarna och fixa med marsvinen. Får se om jag kan städa i hundgården, ska rensa bort lite stenar så vi kan fylla på med lite finare grus sen. Men det blir nog inte förrän till våren det =) 

Ska försöka ta lite höstbilder på vovvarna idag i alla fall! Hittade ett perfekt ställe att fota portätt bilder så nu vill jag se om det blir bra :D 

Bild tagen med mobilen men visst ser det mysigt ut? Tror det kan bli jätte bra bilder där! 

Ha det bäst  // Linda 

Nya skor!

Full fart hela dagen, så nu ska man bara göra det sista och sedan äntligen gå och sova. 

Idag kom hovis hit och skodde Spirit och verkade de andra. Blev sedan ett ridpass på åkern med Spirit, dock så är jag inte nöjd... I början gick det kanon, longerade lite först för att se hur sadeln låg, sedan hoppade jag upp. Han var jätte fin i början som sagt, lite ostadig och hade svårt för att gå på en volt. Vill liksom knyckla ihop sig när man tar i ena tygeln, men det kommer nog snart det också! 

Skrittade och travade och han var såå fin! Sedan när jag tänkte börja galoppera så åkte de förbi en bil med en släpvagn efter där de hade en skjuten älg, och efter det blev Spirit väldigt orolig och okoncentrerad. Antagligen så kände han lukten av älgen och blev orolig på grund av det. Till slut lugnade han ner sig, men då var han redan svettig så då avslutade jag. 

I morgon blir det tömkörning med honom, så han får jobba lite mera med ryggen utan ryttare. Ha det bäst // Linda 

Min drottning! Som för övrigt har börjat löpa... 



 

Ingen valp...

Ja, det var tänkt att en liten Alaskan Husky få flytta hit, en hane på 10v från Norge. Tyvärr så ändrade sig uppfödaren i sista stund och ville inte att han skulle komma till någon som håller på med drag, så nu blir det ingen valp på ett tag, igen... 

Riktigt tråkigt tycker jag! Hade verkligen sett fram emot att den lilla hanen skulle få flytta hit. Har aldrig haft en hane innan, så det hade varit en ny erfarenhet, haha =) 

Och nej, jag går inte och letar efter en till hund, det var bara det att han passade så bra in i mitt spann om det hade blivit så, dessutom så skulle han avlivas annars så det var mycket därför. Jag har redan bestämt mig för vad nästa hundköp blir, men det är inte aktuellt än =) 

Mina fina flickor 

Nej nu ska jag sluta deppa, har djur som ska skötas! Ha det bäst  // Linda


Mina hjärtan ♥

  
 

Leta hund...

Idag när jag vaknade hörde jag pappa ropa, "Jag tror Tigris är lös", så jag upp och drog på mig kläder och gick ut och ropade. Jag hörde hur hon skällde så jag trodde att hon jagat upp en katt eller något i ett träd, men hon kom ändå inte fast jag ropade.

Började gå på en stig i skogen och möttes av pappa som sa, "såg du henne? Jag såg bara hur älgarna sprang iväg så hon måste ha sprungit efter dem" Fan tänkte jag, nu lär vi skynda oss iväg och leta i skogen! 

In och tog på lite mera kläder, sedan tog vi fyrhjulingen och åkte ut och letade. Efter ett par km så hörde vi henne långt in i skogen, då hon fått ståndskall på älgarna igen. Åkte till en vändplan och där var det en annan som var ute på fyrhjuling och åkte, så vi frågade om han hade sett någon hund. Det hade han inte men han hade hört en jakthund vara ute och drev, vi svarade då att det var våran husky. "Jaha, ja men då har ni en fin jakthund nu då!" Haha, ja det var ju i och för sig sant, men det är ju inte riktigt det jag vill ha...

Hoppade av fyrhjulingen och gick ca 100m in i skogen, då hörde jag henne klart och tydligt så jag ropade. Pappa åkte vidare för att kolla på andra sidan skogen och jag fortsatte gå. Tog dock stopp ytterligare 100m, eftersom det blev myr. Dessutom så var det helt tyst och jag började tänka det värsta, som alltid... 

Gick tillbaka till vägen och började gå hemåt, var ju ett antal km hem men pappa mötte upp mig med fyrhjulingen så då åkte vi en sväng till innan vi åkte hem.

Var hemma en liten stund för att se om hon kom hem, vilket hon inte gjorde. Så vi åkte igen för att leta, och den här gången fick Fenja följa med. Var väl ute ytterligare en timme och letade men utan resultat, så vi åkte hem. 

Ropade när jag kom hem och gick mot hundgården, och då kommer hon runt knuten på huset! Vilken lycka!! Hon var ute i nästan 5tim och sprang, men när hon kom hem så var hon inte ens trött. Men hon blev jätte glad när hon såg mig och kom direkt! Mitt fina hjärta 

Lycklig matte och skamsen hund! Finaste du, jag älskar dig så himla mycket 

Nu ska jag gå ut och pussa på mina fina hundar, och tack till alla som hjälpte till att dela och bry sig på FB! Ni är bäst 
// Linda


Sele beställd !

Avslutar kvällen med att beställa en sele åt Fenja! Tigris fick ju en ny förra året, och nu har ju Fenja börjat växa "klart" (på höjd och längd i alla fall) så nu var det dags för henne att få sin första egna sele! Längtar såå till den kommer, hon kommer bli så snygg i den :D 
 

Självklart så blev det en från Björkis! Godnatt på er // Linda


Promenad med Spirit !

Tog en promenad med Spirit nu ikväll. Han ska skos om på tisdag så kan inte rida så hårt efter grusvägarna, så om jag ändå ska skritta där så kan jag väl lika gärna gå bredvid? 

Det var jätte mysigt i alla fall, och i morgon blir det nog ridning på åkern om det torkat upp lite mera! =)
Spirit innan promenaden 

Nya bootsen fick han ha också! :D 

Min fina i mörkret 

Nu blir det film och pizza! Ha det bäst // Linda 

Underbart!

Bilden säger väl allt. Det här är det bästa som finns, och jag längtar så till jag kan dra igång med träningen med mina ordentligt =) 


// Linda

Regn och rusk !

Uscha vilket väder det har varit idag! Varken hästar eller hundar var så intresserad av att göra något, så det blev lite vila idag, även för mig...

Nu blir det Dallas innan jag gör kväller, veckans höjdpunkt, haha =) 


Ha det bäst! // Linda 

Tigris ♥


 

Fenja ♥


Spirit

Idag blev det longering på åkern med bästa Spirit! 
 
Han skötte sig klockrent, som vanligt. Bad jag honom skritta så gjorde han det, stanna, trava eller galoppera, ja han gjorde allt jag bad om och var lugn och fokuserad hela tiden. Har aldrig haft en häst som varit så här enkel förut, och det är faktiskt riktigt skönt! 
Vackra häst <3
Han börjar bli ganska fin i kroppen nu också! Men mera muskler ska det bli :D
 
// Linda 

Lassie ♥






// Linda

Uppdaterat appen!

Provade att uppdatera blogg.se-appen idag och den är ju helt underbar! Nu kanske man får lite mera motivation till att uppdatera och lägga ut lite bilder :D 
 
Gårdagen var super i alla fall! Först var jag upp till Jädraås och hjälpte till att köra hundar, sedan blev det träning med mina och avslutade med ett ridpass i mörkret på min fina Spirit! =)
 



Ha det bäst! // Linda

Blandade bilder från den senaste tiden !


RSS 2.0