Slädtur med hundarna!

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, händer så mycket just nu! Lilla Arrow kom för en vecka sedan, och han är verkligen världens bästa valp. Mer om honom kommer sen =)

Idag fixade jag i ordning släden och provade den nu ikväll. Det gick väl sådär... Avanna kunde inte stå still, hon bara snurrade runt och höll på att trassla in sig. Tur jag tränat mycket med Tigris på att just stå still, så då kunde det inte trassla sig allt för mycket. 

Körde iväg och det var alldeles för jobbigt för mina två små tjejer. Tigris drog jätte bra i alla fall, och Avanna stannade av flera gånger och tittade vad sjutton jag höll på med. Trots att jag sprang bredvid släden... Kommandona var inte helt klockrena idag heller, Tigris tog höger men vägrade av någon anledning att ta vänster. Så då fick jag hjälpa dem. 

Vi tränade i alla fall på att stanna och stå kvar, och det gick kanon! Synd att det inte gick att köra, så nu blir det ingen körning förrän snön är borta och det går att köra med cykeln... Vågar inte belasta Fenja än efter skadan, så då lär det väl bli så. Skitkul, not. Men promenader är också bra träning och jättekul, så vi överlever nog =) 

Avanna och TigrisSpännande dag imorgon!

Ja imorgon blir två till tre, och jag pratar såklart om mina huskies! Avanna kommer imorgon, detta var verkligen impuls kan jag säga, hade ni frågat för en vecka sedan så hade det inte varit på tal om detta ens. Hon kommer från Norge, och jag får henne eftersom Baloo så hastigt gick bort. Så hans förra ägare (och uppfödare) har ordnat så den här lilla tiken flyttar hem till mig, spännande! Mer info om henne kommer =)

Idag tog jag en promenad med Tigris igen. Blev samma sväng som igår och det uppskattades! Dock så kan jag inte rekommendera att gå ut på promenad och släppa hunden efter att man varit till tandläkaren och blivit bedövad i hela munnen, det är väldigt svårt att ropa och vissla på hunden då, haha! Men det gick bra, Tigris letade på mig efter ett tag och hon blev väldigt lättad över det. Jag var lite dum och började gå hemåt när hon stack åt ett annat håll, men det är nyttigt för henne att få leta på mig! ;) 

Lite tråkiga bilder får ni, mobilen dog när vi varit ute i skogen en stund... 
Skogen! Dock så är det bara pudersnö, så det går inte att köra släde...
Tigge-busPromenad i skogen med Tigris

Blev en timmes promenad med Tigris i skogen idag! Så himla skönt, och hon tyckte att det var jättekul att få springa av sig. Dock så var jag lite korkad och släpade med mig kameran, väldigt drygt att gå 4km med 2kg kamera och klädd som om det var -20 ute. Haha, men några fina bilder blev det i alla fall! Nu får ni dock bara mobilbilder, ha det bäst! =) 

Full fart sa Tigris!
Inkallning = stopp!
Kommer i hopp om att få godis ;)
En äkta husky, galen i snö, hahaSpännande helg framför mig!

Jösses vilken helg det här kommer att bli! Hoppas att det här blir bra nu, kan inte vara mer spänd och taggad än vad jag är nu! 

Fina Avanna 
Och sötaste Arrow 

Den här helgen ska bli toppen, och hela det här året, håll tummarna för att det blir så nu! 
Snö...

Ja nu kom snön, och vad kan jag göra då? Inget... Kan inte träna drag med hund för jag har bara en, då det blir för tungt med släden. Nu har det inte kommit så jätte mycket snö, men den ligger där och hindrar mig från att cykla med Tigris i alla fall. 

Jag kan inte börja rida heller, eftersom hästarna inte har nå vinterskor. Har känts onödigt att sko dem med snösulor eftersom de haft vila och det varit snöfritt, men nu när man ska börja igen så kommer snön... 

Usch vilket klagande det är på mig, men jag vill ju egentligen ha snö, och det i massor. Men eftersom jag nu bara har en frisk hund att träna med så sätter snön stopp helt för draget... Så nu blir det promenader med henne, så vi båda får upp konditionen lite i alla fall! =)

Ridningen får vänta lite i alla fall, så får hovis komma och sko först. Nästa vinter ska det köras i alla fall, för då ska jag ha fyra hundar att dra med! 

Lilla Arrow 5v! Inte långt kvar till han kommer hem nu 


Motivation

Ja, någon motivation har knappt funnits den senaste tiden, varken till att blogga eller göra något annat. Inte förrän idag kom den tillbaka, och jag har gjort massor! 

Började med att ta en cykeltur med Tigris. Hon drog på riktigt bra och tog höger och vänster, dock något slö i uppförsbackar men det blir bättre och bättre. Hon älskar byvägen, då drar hon på som sjutton för då rullar det bättre än på stigarna, haha. 
Tigris idag 

Sedan tog jag in min skitiga ponny och tvättade av honom! Har inte ridit på månader, så nu ska jag komma igång igen nu när mina extra kilon är borta. Han blev lite renare i alla fall, men han får nog sig en omgång med vattenslangen imorgon igen. 
Skitig skimmel - hyfsat ren skimmel !

Och nu har jag nyss trimmat tassar, klippt klor och badat Fenja! Min duktiga vovve, hon är så lugn och snäll fast hon har energi till tusen. Dock så är jag fortfarande fundersam över hur sjutton hon kan ha så himla mycket hår på tassarna, såg ju nästan ut som Lassies otrimmade tassar, haha! 
Nybadad Fenja! 

RSS 2.0