❤️

Tittut!


Fyra öron?


♥️


Kompis ♥️

♥️


Visa hänsyn !

Idag körde jag en ny runda med vovvarna, vilket jag tror de tyckte var kul! Dock så blev det punktering på fyrhjulingen, så de fick jobba ganska hårt... Tur att det är hårda däck på den så att den rullade ganska bra ändå. 

Allt gick riktigt bra, men när vi kom ner i byn så sprang det rådjur över vägen (bara Fenja som brydde sig), mötte två bilar som snällt körde åt sidan. Men, jag mötte även tre ungar som gick mitt i vägen och vägrade flytta på sig.. Minst en av ungarnas mamma var det som jag mötte i bil efteråt, så jag hoppas verkligen att hon sa åt ungen att man lär flytta sig och hålla sig till en sida av vägen. 

Mina hundar är världens snällaste, det är inte det, men de är i arbete vilket många inte förstår och vill gärna komma fram och klappa. Funderar på om man ska köpa reflexväst åt dem som de står "I arbete så stör mig ej" på, hm.. Ingen dum idé faktiskt!

1mil blev det igen fast jag testade en ny väg som jag trodde var längre, men det är bara att fortsätta utforska så kanske jag hittar längre vägar! :)

♥️


Paket !

Igår kom ett paket från Hundbolaget som jag beställde i lördags på deras rea. Två Hurtta Y-selar och två förpackningar med bollar från Harry Barker! Chitsa och Roq verkar väldigt nöjda ♥️


♥️


Är så kär..

..i min otroligt vackra ponny! I snart tio är har vi hållit ihop, världens bästa Kompis ♥️

♥️
 

Frukost i skogen

Tog en morgonpromenad med vovvarna runt 9, och var borta i nästan två timmar, så skönt! 

Hade frukost med mig också, så medan hundarna busade i skogen så satt jag och åt frukost. 

Nu ska jag fixa lite innan det är dags för nästa gäng att motioneras!

Varmchokad och korvmacka, mums!
Chitsa ville också smaka ♥️


Chitsa


Född: 21/8 -14
Höjd: 58cm (14/3 -15)
Vikt: 26kg (14/3 -15)

Chitsa är en riktig busunge! Helt olik "huskisarna", men jag gillar henne skarpt. 

Hon är lugn och sansad, finns inget som stressar den här damen inte, nej nej! Och sen om hon gör fel och får lite skäll, ja, större charmtroll finns ju inte. Det syns att hon skäms, men hon gör det på ett sådant charmigt vis att man snabbt glömmer vad hon har gjort, så hon kommer undan med det mesta ;)

Hon är världens mysigaste hund, och även om hon inte blir någon draghund så är hon en perfekt sällskapshund! Min fina, fina Chitsa ♥️
♥️


Grattis Fenja ♥️

Idag blir Fenja hela 3 år! Min första alaskan husky, som jag fick tillsammans med Tigris. 

Jag minns verkligen den dagen när vi praktikanter hittade de små valparna, jag tror de var 8st från början men tre dog vid tidig ålder. De andra fyra fick avlivas efter att jag fått hem Fenja, anledningen vet vi väl inte egentligen, men vi tror att de fick hjärtfel och en fick fel i bakbenen.

Fenja är i alla fall fullt frisk, men en riktig olycksfågel! Hon skadade sig som liten valp så illa att hon lära sys ihop, och hennes andra sommar så drabbades hon av borrelia, och sedan en fraktur i tassen... Krokig väg men vi hoppas att vi slipper mer skador nu! 

Stort grattis på födelsedagen Fenja, du betyder allt för mig ♥️

♥️
♥️
♥️♥️


Träning med vovvarna!

Idag blev det mycket hundkörning kan man säga, och med cykel dessutom!

Började med att köra Chitsa och Roq till mamma och pappa med cykeln (1,5km), och det gick väl hyfsat för att vara första gången! Chitsa blev lite rädd och tyckte cykeln var äcklig, men sen började hon förstå vad hon skulle göra, och då gick det galant. Mötte en efter vägen och jag trodde helt klart att de skulle springa fram och hälsa på den, båda älskar människor men Chitsa är värre än värst! Men tji fick jag, det var Chitsa som drog tag i Roq och sa "vi ska jobba inte heja"! Gissa om jag blev stolt :D 

Sedan var det Arrow och Fenjas tur. Det gick faktiskt riktigt bra, fast jag glömde skålar och vatten hemma.. Haha, tur det finns vatten i skogen som de kan dricka av ;)

På hemvägen var dock grannens hästar väldigt spännande, så de saktade ner och sprang och tittade på hästarna. Sen mitt i allt ihop så kom en nakenhund ut på vägen och den trodde att den var minst lika stor som mina! Fenja, som antagligen håller på och gå in i löp igen, blev ju såklart väldigt trissad och funderade vad det var för en konstig hund, medan Arrow inte ens tittade åt den. Det gick dock bra och ingenting hände som tur var! :)

1mil blev det för dem i alla fall, + en massa bus i skogen ♥️
♥️

Sedan var det Bamses och Eros tur! De fick också springa milen, utan bromsar... Inge kul, speciellt inte när ena bromsen hoppar ur i värsta nedförsbacken i hela byn och det inte går att få stopp. Kan säga att det gick jävligt fort! 

De fick också busa i skogen, underbara hundar ♥️
Den här gången kom jag ihåg skål och vatten i alla fall! Men glömde ta ut ena selen från hundgården, så den var ju slaktad när jag kom hem igen... Klumpigt! 


Godmorgon!

Dags för lite onyttig frukost innan dagens bravader! Ha det bäst!Rättvik

Blev en tur till Rättvik med mamma på eftermiddagen för att hämta lite kött! Eller lite och lite, det var en hel del ;) 

Det här köttet var dock inte till hundarna, utan mamma och pappa skulle bland annat ha av det och några till! Varje kvart vägde drygt 50kg, så det var en stor och fin kviga :)

Nu blir det godnatt i alla fall, ny dag imorgon!

Lite köttlådor!


Bilder från gårdagens promenad!

Igår gick jag och Amanda nästan en mil med vovvarna, duktig vi! Hundarna blev väldigt nöjda också.

Promenaden tog drygt 2,5tim, så särskilt fort gick vi inte, men terrängen var minst sagt spännande! Vek av från vanliga stigen och följde en ganska nygjord el-ledning, och det var ganska blött på vissa ställen, haha... Men det var en mysig promenad trots att vi blev blöta och det blåste lite :)
 
Amaroq ♥️
Lite balansövningar blev det!
Chitsa ♥️
♥️
Dan-Dan! :D 
Danny !
Duktig valp ♥️
♥️
Danny, Chitsa och Roq ♥️


Lite frukost...

..innan jag beger mig iväg och rider busponnyn i det vackra vädret! 

Ägg och gröt med hallon, blåbär och banan! 


Träning

Tog en tur med vovvarna på eftermiddagen, riktigt härligt trots att det började blåsa ordentligt på hemvägen. 

Blev milen med dem, och hade Fenja - Bamse i fram och Ero - Arrow bak, som vanligt alltså. 

1mil med hundarna och 1mils promenad för mig, så nu säger jag godnatt! 

♥️
♥️


Leka med pinne !
♥️


❤️


♥️
♥️


Underbara sol !

Idag blev det en låååååång promenad i skogen med min fina vän Amanda och hennes urgulliga cocker Danny! Blev över 2 timmar i skogen, så härligt.

Vovvarna sprang lös i stort sett hela tiden, så jag tror dem njöt minst lika mycket som vi. Lite bilder blev det ju också såklart! ♥️

♥️
Kärleksparet ;)
Roq ♥️
Danny!
Mina ♥️♥️
♥️
♥️
♥️


♥️

6km idag i det fina vädret, behöver inte säga mer! Godnatt ♥️Lite ridning !

Idag begav vi oss ut på en mysig "skritt-tur" i skogen, jag, Kompis och Amaroq!

Kompis var på riktigt bushumör idag, lekte med mig i hagen och sprang runt mig kanske 10 varv i full galopp, för att sedan komma i full galopp mot mig och stoppa i huvudet i grimman... Han var så lycklig idag och det värmer mig så otroligt i hjärtat ♥️

Dock så tyckte min 24-åriga unghäst att vi minsan skulle bråka lite på hemvägen, och bli jättepigg! Han varierade dock med att antingen gå på bakbenen eller springa i sidled i galopp, min gamling är värre än någon annan yngre häst i stallet... 

Kan dock säga att jag är riktigt glad över att han är just så pigg som han är, många hästar går sönder allt för tidigt och själv har jag en 24-årig ungponny, lyxigt! 

Amaroq njöt verkligen av att få springa med i skogen, så det här kommer vi göra fler gånger. Bygger fina muskler på honom som kan hjälpa honom i draget! En riktig muskelknutte börjar han att blo ♥️


♥️
♥️Hundarna

Här nedan kommer det komma länkar till varje hund, snabblänk till detta inlägg här på sidan
->

Alaskan Husky


Alaskan Malamute

Cahppes Chief Black Kettle


Född: 20/9 -13
Höjd: 64cm (19/2 -15)
Vikt: 33kg (19/2 -15)
 
Amaroq, Roq, Roqen-Token, ja kärt barn har många namn! Amaroq kom till mig den 6 januari 2015, då på prov i en månad innan köp. Den 5 februari skrev vi alla papper, och Roq blev min på riktigt!

Den här killen är verkligen helt fantastisk, och han har verkligen förändrats under den här korta tiden som han varit hos mig. Han utvecklas varje dag, och jag tror att vi kommer ha mycket roligt ihop! 

Roq är världens snällaste och trevligaste, snäll mot allt och alla! Han har även börjat förstå sig på det här med drag, även fast han tycker att det går lite för fort än tillsammans med de andra hundarna. Men nu börjar gruset titta fram, och det är dags att plocka fram cykeln och börja träna honom och Chitsa tillsammans. Spännande!
 
 
 
 
 ♥
 

Björnsvebackens Fenja

 
Född: 13/3 -12
Höjd:
Vikt: 20kg
 
Fenja är en livlig individ med en otrolig hjärna! Hon är kanon att ha längst fram då hon fokuserar så mycket på vad jag vill, ibland lite för mycket dock. 

Att jobba med Fenja är oftast otroligt enkelt och roligt! Säger man höger eller vänster till henne och hon blir lite osäker så kollar hon gärna bak på mig och funderar vart vi ska, och oftast så räcker det med att jag kollar åt det hållet vi ska så förstår hon. Oftast så har jag både henne och Tigris i fram när jag kör nya vägar, för de två jobbar som ett team. Går Tigris på höger sida och Fenja på vänster så brukar jag kunna kommendera "Fenja vänster" och "Tigris höger", då behöver de bara lyssna efter vilket namn jag säger och då förstår dem vad jag vill, och det funkar klockrent!
 
Fenja kan dock vara lite svår med andra hundar, då hon blev skrämd som unghund av ett gäng andra hundar. Detta är något vi tränar på varenda dag, och hon har aldrig några problem med att jobba med okända hundar. Däremot om man möter någon efter vägen så kan hon springa och resa ragg och vilja springa dit, men det är något som inte tillåts och vi kör bara förbi. Oftast så har människorna man möter förståelse för detta, och går in på sidan när vi kommer och kör. 

Fenja har en helt underbar personlighet och älskar att jobba och vara till lags. Hon kryper i selen och sitter lugnt och väntar på sin tur, och är alltid tyst. Fenja fick jag samtidigt som Tigris när hon var 8 veckor gammal!

Fenja 4v ♥
Fenja 5v ♥

6v ♥
8v ♥
 4 mån ♥
 7 mån ♥
 1 år ♥
 ♥
 

Björnsvebackens Tigris

(Bild från 2013)

Född: 27/6 -11
Höjd:
Vikt:
 
Tigris, eller "Tigge" som hon ofta kallas är en riktig mystjej! Hon älskar att sitta i knät och har absolut inget emot att klippa klorna, hon kommer då som ett skott och slänger sig på rygg i mitt knä, allt för att få vara så nära som möjligt.

Tigge flyttade hem till mig på riktigt i maj 2012, hade då haft henne ett par dagar på prov innan och jag blev fast på en gång, likaså hon. Det här är en mycket speciell hund och med hjärtat på rätta stället, hon gör allt för den hon tycker om, och hon tycker om de flesta!

Hon tränar aktiv inom drag och funkar på alla positioner i spannet, men allra bäst längst fram. Hon är otroligt lyhörd och fungerar bra att ha lös om hon inte har för mycket överskottsenergi, då lär hon springa en vända för att lugna ner sig lite, men kommer efter bara nån minut och lyssnar då fullt på mina inkallningar.

Tigris är parad med Bamse, och valparna beräknas komma i mitten på April!

Tigris och bästa vännen Lassie ♥
 ♥
 

Bamse

 
 Född: ca 10år
Höjd: 65cm
Vikt: 30kg (19/2 -15)
 
Bamse, världens bästa Bamse! Det finns så mycket jag kan berätta om den här herren så jag vet inte riktigt vart jag ska börja...

Jag lärde känna Bamse när jag hade praktik hos en med hundspann i Jädraås 2011, och fattade tycke för honom direkt. Jag träffade Bamse i stort sett varenda dag under en viss tid, då jag hade beslutat att hoppa av gymnasiet. Ett par hundar fick jag otrolig kontakt med under tiden jag praktiserade där, och Bamse var en av dem.

Sedan blev det ett uppehåll från att vara där, och jag fick sedan höra att han som hade hundarna höll på att göra sig av med några stycken. Så jag skickade till en vän som jobbade där och frågade om Bamse var kvar, men då hade han precis blivit såld till en i Norrtälje... 

Lärde känna de som hade köpt Bamse, och den vintern, den 1 december 2013 föddes Bamses och Ritzis (Tigris kullsyster) kull, där min Arrow var med! 

Hösten 2014 fick jag ett meddelande av Bamses ägare, där hon frågade om jag ville ha Bamse, då han började bli för gammal för att tävla med. Ni kan inte ana vilken lycka det var, och inte långt därefter hämtade vi hem min älskade Bamse, 13 spetember 2014 för att vara exakt! 

Bamse är en otroligt snäll hund, funkar med alla hundar och bryr sig inte om något när man är ute och tränar drag eller går promenader. Man kan möta människor, fordon eller djur, han tittar inte ens åt dem utan ökar farten så att resten av spannet också ska hänga på! Han är toppen att träna upp mina unghundar med, och är otroligt lyhörd när man har honom lös. 

Bamse går oftast längstfram i spannet, men jobbar bra oavsett vart han står. 
 
 
Bamse och hans son Arrow!
 
Mys 

Mushing !

Yes, som rubriken lyder så blev det lite träning med hundarna idag, och med träning menar jag drag!

Tog Arrow - Bamse fram, bara för att Arrow ska lära sig att gå i led. Dock så jobbar han uruselt bredvid Bamse, vet inte varför men han fjantar som fan när han går bredvid honom. Kör man honom med cykel ensam så går han som en klocka, men så fort han är bredvid Bamse så bryr han sig inte och tycker att allt annat är så intressant... Unghundar alltså.. 

Fenja - Ero gick klockrent i alla fall! Ero är en så gullig hund alltså, han gör det man ber om och jobbar på i lagom takt! Han har redan hittat rätta tempot för att orka hela turen, och vill aldrig ha vatten. Och då är han yngst! Riktigt imponerad är jag i alla fall, Fenja har ju nästan nyss hittat tempot, och då fyller hon 3år den här månaden! 

Är otroligt nöjd i alla fall och det blev hundarna också. 1mil blev det idag, så nu får de vila en dag och så får vi se hur vädret blir. Fortsätter värmen så blir det nog individträning med cykel nästa gång! Det vill säga max två hundar för att träna kommandon och möten med fordon, djur och människor :) 

Arrow och Bamse ♥️
Ero och Fenja blev lite skitiga, hehe ♥️
Speciellt Ero som fick gå längstbak hela tiden ♥️


Slänger in ett inlägg..

Så ni inte ska tro att jag glömt bloggen!

Har varit mycket de senaste dagarna så har helt enkelt prioriterat annat än bloggen, men så kan det vara!

Skrållan, Lisas mamma ♥️

Gårdagens mat! Kokt högrev och klyftpotatis, mums :)


RSS 2.0