Inlägg på G!

Yes så är det! Håller på med några inlägg som kommer publiceras så fort de är klara. Dock så är det lite grundläggande inlägg, men det är ju alltid något =)

Idag blev jag hemma från praktiken igen... Fick inte åka för pappa, eftersom ryggen inte var bättre. I morgon är det sista dagen för mig på praktiken, så då ska jag dit!

Dagen har tillbringats på soffan i alla fall... Dock så känner jag mig mycket bättre nu, så jag ska faktiskt ut och mysa lite med mina underbara ponnyer! Al blev jätte glad igår när jag försökte gå ut och hjälpa mamma i stallet. Han gnäggade och kom direkt när han såg att det var jag. Kanske kände han på sig att allt inte stod rätt till med mig? Ja man kan ju hoppas att det var det i alla fall, och att det inte bara var mat han hade i huvudet. Haha ;)

Hörs senare!

Al och Kompis i April 2010! Hagarna är lika skitiga nu som då...



Som om ryggen vore av i två delar...

...precis så känns det just nu!

Det var igår på hoppträningen som jag kände när jag hoppade upp på Al att det högg till i ryggen, men när jag började skritta så kändes det inte. Det var inte förrän vi började galoppera och hoppa som jag kände att det började smärta i ryggen.

Jag kände som sagt när vi galopperade att det gjorde fruktansvärt ont i ryggen, men jag valde ändå att fortsätta och testa hoppa lite i alla fall. Men när vi hoppat ett par gånger så kände jag att ryggen inte skulle hålla hela lektionen, så jag valde att hoppa av och åka hem.

Det jag var, eller är mest ledsen över, är såklart att det inte blev någon praktik för mig idag... Och helst så ska jag väl vara hemma i morgon också, men det tänker jag inte vara!

Så dagen ser väl inte så rolig ut. Blir inne hela dagen, eftersom jag knappt kan röra mig... Jag som hade planerat att tillbringa all ledig tid ute i stallet, eller i alla fall ute och fixa på gården. Men det sket sig.

Nu ska jag fortsätta att glo på film, kanske fixar några inlägg också... Vi får se. Ha det BÄST!
image description
Jag och Al förra veckan på hoppträningen. Han gick så himla bra! Duktiga ponny ♥



På önskelistan!

Något som jag verkligen tänker köpa, är detta matchande sett från Hööks!


Som ni ser så är det till Al, och jag vet att många "Dissar" schabrak osv. med sådana här "loggor". Men om jag ska erkänna en sak, så kan jag inte släppa dessa underbara Lena Furberg ponnyer! Saken är den att jag hade ett lika till min förra D-ponny (foderponny), fast det var ljusblått med en brun liten ponny på sidan. Det passade perfekt in på honom, och nu vill jag ha ett lika till Al! Nu när det äntligen finns menar jag ;)

Det enda som jag saknar, är gröna benskydd. Då skulle man kunna ha skydd fram och lindor bak! (Eftersom det endast är två lindor per förpackning...) Men jag får väl köpa till två lindor, eller kanske ett sett med fyra? Utan "ponnyn"? Hm, vi får se helt enkelt!

Vad tycker ni om dessa "Ponny-loggor"? Hiss eller Diss? =)



Rabatt på Hööks!

Just nu är det ju 20% rabatt på alla schabrak på Hööks, och jag slår vad om att många passar på att köpa nu?

Jag själv känner mig lite snål, och sparar nog mina pengar istället. Men det finns grymt många härliga schabrak att välja mellan! Här har ni de flesta, men det finns även några till på Hööks hemsida =)


Här är några schabrak för den som söker lite "mjukare" färger, och som passar både till vardags och till tävling!




Dessa schabrak är ju de absoluta favoriterna hos många! Starka och härliga färger, som livar upp vardagen lite.

Snart kommer ett inlägg med vad som står på min önskelista just nu! 



Lördag

Hejsan, hur har eran lördag varit? =)

Min lördag har varit helt okej! Vaknade kl. 07.30, och gick ut till stallet vid 8 för att släppa ut hästarna. Riktigt skönt att kliva upp tidigt trots att det var lördag. Är ju på praktik nu, så jag går i vanliga fall upp 05.30... Så då tycker jag att halv 8 är sovmorgon, haha.

Resten av dagen har jag inte gjort mycket... Haft väldigt ont i magen, så jag har knappt kunnat göra något. Mockat och fixat i stallet har jag gjort i alla fall, dock ingen ridning. Hoppas att jag mår bättre i morgon, så jag kan rida lite på Kompis och kanske tömköra Al =)

Nu ska jag faktiskt fixa några inlägg, och sedan blir det mysa lite med familjen! Ha det bäst!




Hellu!

Tänkte ta och skriva några rader igen, även om det inte har hänr så mycket sedan sist...

I söndags hände det inte så mycket. Var med en kompis och fixade lite i stallet. Ja det var väl allt?

Igår var jag på praktik, och sedan på kvällen var det hoppträning! Al skötte sig super, som vanligt =) Pappa filmade, så jag ska försöka fixa filmen när jag har tid. Som tur var så filmade han med min mobil, då jag inte vet vart sladden till filmkameran är... Men men, det får duga med mobilen så länge ;)

Idag har jag varit på praktiken igen, och det första som hände idag var att en tik fick/hade fått valpar! Så himla söta! Skulle kunna ta med dem hem, eller ja, alla hundar skulle kunna få följa med hem så ;)

Efter praktiken mockade jag lite, sedan tränade jag lite med Spirit, fixade klart stallet och sedan försökte jag borsta Kompis. Kan ju säga att han är mer svart än vit just nu... Ska slänga upp ett inlägg med bilder från mobilen sen, då det finns några godbitar där ;)

Nu ska jag sova! Klockan står på halv 6 i morgonbitti, så det är lika bra det. Ha det bäst =)


Min absoluta favorit på praktiken! Black heter hon, och visst smälter man "lite" när man ser dessa ögon? =') Fina, fina Black 



Uppdateringen suger...

Som rubriken lyder, uppdateringen här på bloggen suger verkligen... Anledningarna är många och jag tänker inte dra dem. Utan jag skriver ett inlägg nu om dagen, så får vi se när nästa uppdatering blir! =)

Idag har jag longerat min lilla shettis, duschat henne, longerat Al och spolat av honom. Sedan har jag gjort mat och kladdkaka! En ganska okej dag alltså, fast jag längtar som satan till måndag.. Då är det nämligen praktik igen! Älskar verkligen min praktikplats, och jag lovar att bjuda på bilder när jag har tid =)

Nu blir det att fortsätta kolla på Melodifestivalen! Tur att Eric är med och visar vart skåpet ska stå ;)

// L.E


Ja tack !

Jag vet inte, men jag har blivit helt förälskad i V-formade pannband! Helst av allt skulle jag vilja ha ett V-format med swarovski kristaller, men det finns tydligen inte. Eller är det någon som vet att det finns? Säg då gärna till!

Dessa är jag grymt sugen på att köpa:

Detta är grymt snyggt! Men passar det till en valack? Hm...





Det här är min favorit hittills! Vet att Hööks hade något liknande för ca ett år sedan, men det finns inte kvar längre. Dock så har jag redigerat bilder själv, eftersom lädret från början var brunt =)




Dock så är det inte riktigt något av dessa jag söker... Men om det jag vill ha inte finns, så får jag helt enkelt ta det som finns!

Visst skulle detta bli grymt snyggt? Hoppas verkligen att de fixar ett sånt här pannband snart...


 


Djurplågeri?

Läste en kommentar på Dayviews för ett tag sedan, som gjorde att jag började tänka lite på alla olika grenar och inriktningar som finns inom hästsporten.

Kommentaren lydde: "Djurplågeri att rida med sadel och träns!" Den som kommenterade var såklart anonym, vilket jag tycker känns töntigt. För man ska väl ändå stå för det man tycker? eller??

Sak samma, det jag vill få fram är, hur kan man bara uttrycka sig så? Jag menar, vi använder sadel bland annat för att hålla balansen bättre, och på så sätt skonar vi hästens rygg. Träns har vi ju för att ha kontroll på hästen, och det är ju meningen att hästen ska trivas med det, och såklart så måste man ha rätt bett. Det finns tusentals olika sadlar, träns och bett. Och allt för att det ska passa till ens häst.

Jag menar såklart inte att den som skrev den här kommentaren är dum i huvudet, men djurplågeri? Nej, det är det inte! Men det är så vanligt att man håller på sin egen inrikting, och därför tycker att man att andra ska göra likadant men såklart hälften så bra. Och såklart, alla som håller på med en annan "inriktning" är man inte med i "gänget".

Jag förstår helt enkelt inte varför ridsporten ska vara så hård! Jag är, som man brukar kalla det, en "allroundryttare". Jag rider både hoppning och dressyr på Al, och håller dessutom på med NH på väldigt låg nivå. Jag har absolut inget emot andra "inriktningar", även om jag tycker att det finns gränser, så håller jag tyst och låter alla hålla på med det dem vill. Men när någon säger att man är djurplågare p.g.a att man rider med sadel och träns kan jag inte längre vara tyst.

Det jag vill säga är att man måste få hålla på med sin egen inriktning inom hästsporten, och att man borde behandla varandra bättre än vad man gör. För trots allt så ska man behandla andra som man själv vill bli behandlad, för ingen vill väl bli behandlad illa? Så varför behandla andra så?

Helt enkelt, Varför får man inte hålla på med den grenen/inriktningen man vill och varför ska man alltid vara sämre än alla andra?

Ganska rörigt inlägg, men jag förstår inte hur man kan få utrycka sig och bete sig hur som helst. Jag tvivlar ju på att den personen som skrev detta hade blivit glad för samma kommentar.


Är detta djurplågeri? Inte om jag får säga vad jag tycker...







Praktik!

Yes, nu är sportlovet slut och jag har nu praktik i tre veckor. Så himla skönt!

Måste även säga förlåt för dålig uppdatering, men helgen var späckad och igår slutade jag sent på praktiken, och som vanligt så var det hoppträning.

Helgen har i alla fall varit riktigt skoj. I lördags åkte jag, syrran, Elin och Anna (våra kusinbarn) till Ockelbo för att gå på marknaden. De hade aldrig varit där förut, och det är tradition för mig och syrran att åka. Elin blir 13 och Anna 9 =)

Efter marknaden åkte vi hem till dem för att packa, för de skulle nämligen sova hos oss! Resten av kvällen blev det mycket skratt, och även ganska sent. Men så himla skoj!

I söndags fotade vi och red. Eller ja, jag red eftersom Al har fått sina vårrus igen... Han fick dem samma tid förra året så.

Efter det åkte Elin och Anna hem och jag och mamma åkte till min moster...

Gårdagens hoppträning tänker jag inte ens gå in på, så det gick inte så bra med andra ord. Egentligen så ska jag inte vara så besviken, då alla andra hoppträningar gått bra. Men igår hade jag helt enkelt en dålig dag...

Idag var det praktik igen, och vi höll mest på med valparna =) Är himla sugen på att ta någon av valparna (om jag nu fick alltså), eller en av unghundarna som de eventuellt inte ska ha kvar... Men resten av familjen är nog inte så intresserade utav det ;)

Nu ska jag fixa lite bilder, ha det bäst!

Min vackra vovve skulle nog inte bli så överlycklig heller om det kom hem en vuxenhund hit, men jag får leva med det =)


En solklar favorit!

Om man frågar mig vilken efterrätt jag tycker bäst om, så blir det helt klart kladdkaka! Trots att den är otroligt enkel att göra (även om jag föredrar den lite mer avancerade sorten ;) ), så finns det inget bättre än en riktig kladdig och "chokladig" kladdkaka!

Jag gillar att experimentera, och hittar alltid på nya varianter av olika bakverk. Idag fick det bli kladdkaka med grädde och nougatsås! Vad är eran favorit-efterrätt? =)

// L.E


Lassie 28/2 -12 del 2






Hon är så vacker att jag knappt kan fatta att hon är min, och har varit det i 8 år snart! Världens bästa ♥



Älskade hund!

Jag tog fyrhjulingen i morse när jag skulle lägga ut mat åt hästarna, och självklart skulle vovven åka också! Det är verkligen en härlig känsla att hon litar helt på mig, medan hon kan bli väldigt spänd och rädd när någon annan gör något med henne. Min pärla! <3

// L.E


Lassie och Danny 28/2 -12

Här kommer nästa bildbomb från en annan promenad! Dock så blev inte dessa bilder de bästa, då solen hann gå ner bakom skogen som vi var i... Men jag hoppas att dem duger! =)




Danny tyckte att vi var tråkiga som inte sprang och busade med honom ;)


"Undrar om dem ser mig nu?"


Mitt hjärta ♥



Bilder från Högbo 18/2 -12

Bilderna är fotad av min syster, och det var första gången hon fotade i ridhus så hon får helt klart godkänt! =)


Hellre för högt än för lågt, säger Al ;)


Min fina! ♥

Han var ganska spänd i det här ridhuset, så det resulterade till ganska konstiga hopp. Men vi blev felfria på hinder, och det var det målet vi hade! =)

Har även film från tävlingen men jag får inte in den på datorn... Dessutom så vet jag inte om jag törs visa den, då det ser lite "flängigt" ut. Haha, vi får se om den dyker upp här helt enkelt =)



God morgon!

Även idag skiner solen, men det blåser som sjutton...

Planeringen för idag är att rida Al på åkern, då snön i stort sett har tinat bort helt! Så skön =) Vet inte riktigt hur hårt det blir, men syrran ska eventuellt fota i alla fall. Så då blir det lite nya bilder på oss också, härligt!

När jag ändå pratar om bilder, så var faktiskt jag och Al iväg och tävlade i Högbo för någon helg sedan, och då blev det ju lite bilder som jag tänkte bjuda på under dagen. Tävlingen gick jätte bra också, och vi satte faktiskt en nolla i LC! Dock två tidsfel, men det var det många som fick. Jag är såklart jätte nöjd =)

Nu ska jag fixa lite tidsinställda "bildinlägg", sedan ut och börja fixa! Orkar inte vänta med bilderna från Högbo, så det kommer ett inlägg med dem alldeles strax! =) Ha det bäst!


Bild från när Amanda och jag var på promenad i söndags!



Promenad och korvgrillning!

Dagen har, som jag skrev tidigare, bestått av promenad och korvgrillning! Det blev jag, Amanda, syrran och Mamma, och alltså ingen Danny. Men det gjorde inte så mycket, han kan behöva vila en dag. Eftersom han bara är 11 månader =)

Det blev några bilder tagna, men de får ni senare. Har ett gäng bilder på lager just nu, som ni får i morgon!

Blev ett konstigt inlägg, men jag är jätte trött så skyller på det ;) Ha det bäst!

Smakprov på nästa bildbomb! Hon är för söt ♥



Lassie och Danny 26/2 -12









Blev mest bilder på Danny, men det kommer fler på Lassie! Det här var alla från den här dagen, men lugn, det kommer mer ;)

 


Bilder på Danny 26/2 -12







Fler bilder kommer =)



Torsdag

Det är redan torsdag, och snart är det inte många dagar kvar av lovet. Skönt att man har praktik i tre veckor efter ;)

Allt börjar kännas lättare nu, nu när man börjar förstå vad som har hänt. Självklart har man fortfarande lätt för tårar, men man kan inget annat än att försöka gå vidare...

Hur som helst så ska Amanda komma idag, och eventuellt hennes lilla cocker Danny! Vi ska gå till "Mulles", en grillplats som ligger en bit upp i skogen. Vi ska dit och grilla lite korv, även syrran och eventuellt mamma och pappa ska också följa med. Kommer nog bli riktigt mysigt =) Kameran hänger nog med även idag, som den har gjort hela veckan. Har massor utav bilder som jag kommer att visa, så håll utkik under dagen! =)

Nu ska jag fixa i ordning och väcka syrran (som kommer bli jätte glad! Eller?), ha det bäst!

Lilla D!


Bilder på Lassie del 2












RSS 2.0