Myser i stugan!

Nu är vi på plats i Ullared. Resan har gått jätte bra, och vi myser lite i stugan nu =)

I morgon är det såklart shopping som står på schemat, och på torsdag hemfärd. Blir inte så mycket inlägg nu, så ha det bäst!

Mys i stugan =)

https://cdn1.cdnme.se/3135978/6-3/pic_512d0d1bddf2b3054d6797e6.jpg" class="image">


Spännande!

Idag har det faktiskt blivit lite gjort, det känns skönt eftersom jag, syrran och två kompisar åker till Ullared i morgon =)

Eftermiddagen spenderades i stallet, miljöträning med Nado stod på schemat! Tänker inte gå in så mycket på det, han skötte sig jätte bra stundtals och inte så bra vissa gånger. Men med mera träning så kommer han bli kanon!

Nu på kvällen städade jag åt marsvinskillarna och sedan badade jag Blackie. Nu blir det att packa det sista, sen blir det sängen. Ha det bäst!


Promenad med Tigris !

Blev en solig och härlig promenad i skogen med Tigris, så härligt!

Rundan vi gick var drygt 5,6km, och tog nästan två timmar. Hade tagit en timme om hon inte hade tjafsat så hemskt. Hon har fått nån ful ovana att när jag ropar på henne så sticker hon. Här hemma funkar inkallningen jätte bra, men när vi går ut i skogen så stänger hon av öronen helt.

Vad gör jag när hon sticker då? Jo jag vänder och går åt andra hållet eller försöker gömma mig, för ensam vill hon inte vara. Problemet är att när hon hittat mig så springer hon bara förbi, och sedan skiter hon i mig. Så jag brukar bara fortsätta gå, för hon kommer ju tillslut.

När hon väl blev trött så höll hon sig nära mig och kunde gå fot, sedan fick hon vara kopplad på vägen hem.

Bjuder på några bilder från promenaden !


Underbara sol !

Blogg.se appen ville verkligen inte fungera för mig igår, försökte publicera det tidigare inlägget hela dagen och nu gick det äntligen!

Gårdagen var helt underbar, självklart så händer det något som drar ner stämningen varje dag, men annars så var det super =)

Sanna kom hit och vi gick en promenad med Fenja på 5km, sol och plusgrader = vårkänslor ! När vi var på väg hem så ringde pappa och sa att Tigris var lös, hon hade alltså smitit ut ur hundgården... Så när vi kom hem så satt Skrållan högst upp i ett träd och Tigris var i hundgården. Var lite rädd att hon skulle ha fått tag i nån av katterna eftersom hon tycker om att jaga dem, men det hade gått bra och hon blev glad när vi kom hem =)

Klippte klorna på hundarna och sedan blev det en stund framför tv:n, eftersom Sanna ville spela Wii ;) När hon hade åkt hem så drog jag till Amanda och spelade lite TP med henne. Mycket spelande igår, haha.

Nu ska jag gå ut i det fina vädret, äntligen soliga dagar. Ha det bäst =)

(Bild från i morse)


Lördagen...

Lördagen blev lite kaos, men det löste sig ganska bra ändå. (Skulle ha publicerats igår)

Började med att åka till min moster och hälsa på! Skulle hjälpa henne med att klippa hennes hund, men när vi kom dit så tyckte vi inte att det behövdes. Så vi stannade och pratade en stund och hon bjöd på fika =)

När vi kom hem bestämde jag mig för att ta ett ridpass på Al i hagen. Borstade av honom massor av päls eftersom han släpper så mycket nu, sedan kollade jag på hans hovar och märkte att ena framskon var borta... Jahapp, bara att ta ut honom i hagen igen då.

Eftersom det inte blev någon ridning så mockade jag istället, och med mig var katten. Skrållan (som katten heter) är så gosig, så hon satt på min axel hela tiden (bild kommer). Hon kan vara ganska dryg faktiskt, men samtidigt är hon så himla mysig =)

När jag hade mockat ett par boxar kom jag på att det började bli mörkt och jag skulle ut och träna lite drag med Fenja, så det blev att springa in och byta om för att sedan gå ut igen.

Fenja var jätte duktig, och när vi kommit en ganska bra bit så möter vi ett gäng med lösa hundar. De kommer i full fart och skäller, Fenja blev livrädd och helt chockad. Jag själv blev också rädd, eftersom man inte vet om hundarna är snäll eller elaka. Nu var de snäll, men Fenja blev så himla rädd ändå... Vi kom i alla fall överens om att vi ska ta en promenad tillsammans nån dag, så Fenja får se att de inte är farliga. Fenja har aldrig blivit rädd för någon hund tidigare, men då har jag haft mer kontroll över situationen vilket jag inte hade nu. Så jag hoppas att det här inte har gjort henne rädd för alla hundar, för då har jag mycket att jobba med... Resten av promenaden gick jätte bra!

Bjuder på två bilder från i lördags, ha det bäst!


Busponny !

I morse när jag gick ut i stallet för att ge hästarna sin frukost såg jag att stallsdörren stod öppen, och man börjar ju genast tänka att det är någon som varit in där.

Tankarna for runt i huvudet på mig, och när jag började närma mig så förstod jag att det var nån av hästarna som kommit ut. Mycket riktigt, när öppnade stallsdörren så stod det en svart liten Shettis i stallgången! Jag skrattade och sa "Men vad gör du då?", Pettris såg jätte chockad ut och traskade in i sin box precis som om hon sa " Hej matte! Här har jag stått hela tiden =)". Kunde inte bli arg på henne, så jag gick in till henne och kramade om henne. Sötaste, bästaste ponny <3

Anledningen till att hon var lös var såklart mitt fel. Det var jag som tog in henne, och då stängde jag inte dörren riktigt eftersom jag ändå skulle slänga in hö åt henne. Men jag slängde inte in höet genom dörren, utan genom luckan hon har i dörren för att kunna kika ut. Så smart som hon är så såg hon att dörren bara var att putta upp, vilket hon är expert på ;)

Resten av dagen har jag inte gjort så mycket speciellt, fixat ännu en design men den här gången åt syrran. Ska fixa i ordning så jag kan länka till alla som har en design gjord av mig, men det får bli en annan dag. Hjälpte även mamma med att mocka ut ur boxarna i stallet, så nu är det fint i boxarna! =)

I morgon ska jag till moster och hjälpa henne lite. Skulle ha gjort det för ett tag sen, men det har varit så mycket nu.

Nu blir det sova, godnatt på er! =)


Designen tar sig!

Som ni kanske ser så förändras designen allt eftersom, om ni inte ser den tryck F5 =)

Har fixat en skylt där det står "Marsvin" på, klickar man på den så kommer man in på deras egna sida. Så gör gärna det =)

Har även fixat med lite annat i menyn, hoppas ni gillar det!

I morgon får vi se vad som händer. Är grymt sugen på att hoppa med Al, men då vill jag gärna ha en som kan fotografera med mig. Så då måste jag ta det medan det är ljust, vi får se helt enkelt om det blir i morgon eller i helgen =)

Nu ska jag sova, god natt på er!


Ny header !

Gjorde en ny header idag, som jag velat göra väääääldigt länge. Men nu är jag nöjd!
 
Före:
 
Får den nya headern en hiss eller diss?
 

Roliga bilder på Amy !

Badade Amy igår, och jag blev och fundera på vad hon är för marsvin egentligen?
 
Ridgeback kanske?
Eller teddy?
Nä, mys-marsvin är hon, haha min sötnos ♥
 

Mina tokiga vovvar !


Måndag

Dagen blev inte riktigt som planerat, hade planerat ett ridpass på Twister men så blev det inte...

Tog ut Twister i stallgången och började borsta henne, och upptäckte att båda framskorna var borta. Visst, det är dags att sko henne och ponnyerna igen, men det är ju så typiskt. Blir ju dessutom omöjligt att hitta skorna igen, så de kommer väl fram i vår eller något.

Så idag blev det ingen ridning alls. Tråkigt väder har det varit också, så jag har suttit och knåpat på en design åt en kompis.

Något riktigt roligt var att det kom ett brev från Mc Donalds idag! Haha, nu i efterhand skrattar jag åt det. Men i alla fall så för nån vecka sedan köpte syrran hem mat från donken, och när hon kom hem så fattades det dippsåser till min Chicken bits meny (ja jag säger bits istället för nuggets). Jag blev minst sagt irriterad och arg, så jag skrev ihop ett mindre trevligt mail och skickade till dem. Förra veckan ringde de och bad så hemskt mycket om ursäkt, och idag kom fyra kuponger där jag får fyra menyer gratis! Så jag säger bara det, det lönar sig att klaga ;)

Nu ska jag gå och lägga mig, ni får ha det super!


Träning med Al !

Idag var det träning för Sussie och då var det såklart Al som fick hänga med! Han blev så himla lycklig över att få komma till ridbanan igen, han blev nästan irriterad på mig när jag var långsam med att tränsa honom. Haha, han kastade sig verkligen på bettet och kröp i tränset ;)

Att träna för Sussie är lite annorlunda mot för en vanlig tränare, eftersom hon fokuserar på markarbetet. Det är verkligen en super nyttig träning, och jag har tränat för henne med alla mina ponnyer nu.

Idag låg fokusen på att flytta rumpan och få Al så mjuk i munnen som möjligt, eftersom han har en tendens till att bli väldigt hård och stel i munnen och verkligen bita tag i bettet. Inte en enda gång blev han "ful" i munnen idag, och jag trodde verkligen inte att han skulle fixa de här övningarna, men så fel jag hade! Han klarade allt galant, och jobbade på fast det var riktigt jobbigt.

Fick väldigt mycket beröm för min fina lilla ponny, så himla kul! Nu hoppas jag på att vi får rida även nästa månad, fast då kanske Twister får följa med =)

Bjuder på en bild på övningen vi gjorde och även några printar från film, ha det bäst =)

Röd = bommar, svart = vägen man skulle rida. Vid varje "hörn" som ni ser på vägen vi red skulle Al flytta rumpan, en väldigt bra övning för att träna omhoppning. Går att rida i både skritt, trav och galopp. Nu var inte underlaget det bästa, så det blev bara skritt och trav. Gjorde även en annan övning, men det var den här vi fokuserade på =)


Hoppsan !

Det här med att blogga har jag helt glömt bort, förlåt för det! Det har faktiskt hänt lite sen sist, men inte mycket.

De senaste dagarna har Sanna varit här, hon har fått rida lite på Kompis och det har gått bra. Jag har dock ridit på Al samtidigt, så jag har inte så jätte bra koll men hon säger att det gick bra och det är huvudsaken =)

Har även fått en ny mobil av mina älskade föräldrar, världens bästa <3 Så nu hoppas jag att mobilbilderna blir bättre!

Fick svar från Svenska Marsvins Föreningen för några dagar sedan, så nu är Amy och Blackie anmälda till utställningen i Hållnäs. Så kul =)

Al och jag ska träna för Sussie i helgen! Har tränat för henne med både Otto och Kompis, så det blir spännande att träna för henne med Al =) Så igår fick Al sig ett rejält dressyrpass, eftersom han var så fruktansvärt pigg och stark. Så jag hoppas att han är lugnare i morgon, så han arbetar bättre.

Har dessutom fått två andra roliga mail, den ena kommer ni få veta nästa vecka, och den andra blir nog i början på mars. Spännande =)

Nu ska jag ut och fixa i ordning en höhäck åt ponnyerna och Spirit, ha det bäst! Ni får en bild på Kompis från igår, en tråkig stallbild men han är ju så söt =)


Irriterad…!

Som rubriken lyder så är jag ganska irriterad nu, och det är på folk som inte kan svara på mail.

Jag skickade för några dagar sedan till SMF (Svenska Marsvins Föreningen) om min medlemskap, och de har inte svarat än. Jag behöver få svar ganska snabbt då jag vill anmäla till en utställning, och anmälningen går ut den 18:e. Borde man inte kolla mailen varje dag eller åtminstone varannan om man har med en förening att göra?

Tycker det är riktigt dåligt i alla fall, och blir väldigt besviken om jag inte skulle kunna anmäla mig till den här utställningen. Varför då tänker ni, det kommer väl nya utställningar? Nej det gör ju inte det. Mitt "distrikt" heter numera Norrort, förut var det "Mitt" vi var med i men pga för få som höll på med marsvin här så togs den bort och vi hamnade med Norrort. Så nu när det äntligen är en utställning i närheten så ville jag passa på, och eftersom Amy och Backie ska sättas ihop då efter den där utställningen så hade det varit roligt att få båda två bedömda.

Ännu ett ganska onödigt inlägg men jag behövde få skriva mina tankar, så jag hoppas att ni inte blev för uttråkade.

Hoppas verkligen att det här löser sig, annars får jag väl acceptera att de får ställas ut efter hennes första kull. Ha det bäst nu, och kan meddela att min förkylning är i stort sett borta så idag blir det stallet för fulla muggar! Äntligen!


Fredag…

Usch, fy och blä... Fredag och jag är förkyld, underbart va? Eller inte...

Bloggningen har jag helt lagt åt sidan nu när jag varit sjuk, eftersom det inte finns något att skriva om och dessutom så är det ansträngande för ögonen att sitta vid datorn (dålig ursäkt för att jag inte orkat med andra ord). Så jag ligger mest och sover, haha. Idag känner jag mig lite bättre, så jag ska försöka sitta och fixa lite vid datorn. Eftersom jag fortfarande är för sjuk för att träna med hästarna... Buhu.

Känns som att det här blev ett ganska meningslöst inlägg, men nu vet ni att jag fortfarande lever i alla fall. Ha det bäst och håll er friska, så ska jag också försöka göra det =)


Tisdag

Idag när jag vaknade kände jag att halsen sved och näsan var täppt, hej förkylning!

Blev i alla fall väckt av mamma runt halv 8, eftersom jag skulle vara med och hjälpa till att slakta en tjur som brutit benet. Det gick snabbt och bra, så det var skönt =)

Sedan blev det vila lite, man blir ju så trött när man är förkyld så jag är glad att den äntligen har brutit ut. Så kanske man kan bli pigg och frisk snart!

Åkte och hämtade lite rester från tjuren, sedan blev jag på soffan igen, haha. Nu har jag i alla fall nyss kommit in efter att ha haft lite lydnadsträning med Tigris och Fenja. Båda skötte sig kanon, och Tigris är verkligen en hund som passar för lydnad. Fenja, nja... Hon är lite väl het och tokig om man säger så, men förhoppningsvis så lugnar hon ner sig med lite mera träning. Tror båda kommer funka kanon i agility, men allra helst Tigris eftersom hon funkar så bra i lydnaden. Det enda som är svårt med Tigris är inkallning när hon springer lös, men jag hoppas att även det blir bättre med lydnadsträningen =)

Nu ska jag vänta på att Farmen ska börja, sedan ut och fixa i ordning stallet inför kvällen. Ha det bäst!



Dag 11, En låt som påminner om en häst du älskar

Den här låten påminner väl om alla mina hästar, men den jag tycker den passar bäst på är helt klart Kompis. Självklart är det "Simply The Best" med Tina Turner ♥ 
 
 

Dag 10, 10 saker du inte visste om mig

1. Jag har ofta huvudvärk. Varför vet jag inte, men jag har huvudvärk nästan en gång om dagen och får även migrän ca en gång i månaden. Om jag inte har haft huvudvärk på en vecka så börjar man nästan tro att något är fel, haha.
 
2. Varje gång Hööks kommer med en ny katalog måste jag ha en på övervåningen och en på nedervåningen, för jag kollar alltid i den när jag har tråkigt. Kollar igenom den i stort sett varje kväll innan jag ska sova ;)
 
3. Jag har överrörliga leder, vilket betyder att min käke "knäpper" varje gång jag tuggar eller gapar för stort. Mina fingrar, handleder och fötter knäpper det också i dessutom.
 
5. Jag har alltid haft en stor kärlek till fuxar med bläs och vita ben, så när Nado föddes så fick jag min drömhäst ♥ (Även om han nu inte är min)
 
6. Jag är tokig i Eric Saade. Finns inte mycket mer att säga än att jag har alla hans skivor, dessutom så är de flesta specialbeställda så de är signerade. Galen i honom? Nej tror ni ;)
 
7. Min favorit ras på hästar är faktiskt Welsh Cob, och i framtiden så kommer jag absolut ha minst en sådan!
 
8. Jag har ingen bästa vän förutom mina djur, iställer har jag många nära vänner ♥
 
9. Jag är ingen tävlingsmänniska. Visst kan jag tagga till vid omhoppning, men jag tycker det är roligare att utbilda hästar än att tävla.
 
10. Jag hatar läsk, det är sött och inte direkt törstsläckande. Fick ett beroende av cola för inte alls länge sedan, vilket är konstigt då jag avskyr det mest av allt. RedBull däremot älskar jag, men nu har jag slutat med läsk och godis helt.
 
Roliga sanningar va? Undrar ni över något så är det bara att fråga, är sämst på att komma på sanningar om mig själv =)
 
Min drömhäst
 

Dag 9, Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Egentligen är jag ganska nöjd med mitt liv, men självklart skulle man vilja prova på att vara med en kändis.
 
Om jag skulle vilja byta liv med någon så måste det vara en hästskötare i antingen ett hoppstall eller hos en galopptränare. Skulle det vara ett hoppstall så blir det hos Malin Baryard, så man få titta och klappa på snyggingen Tornesch (Nados pappa) ;)
 
I ett galoppstall spelar det inte så stor roll, men gärna hos Tommy Gustafsson eftersom vi har haft våra fullblod hos honom när de varit i träning. Fullblod är helt underbara hästar, och jag hoppas att jag hittar på något i framtiden så jag kan få jobba med dessa underbara hästar.
 
Tornesch och Malin!

Fullblod i ledvolten innan start!
 

Dag 8, Min största rädsla inom ridsporten

Jag har alltid varit en fegis, så den här trodde jag skulle bli lätt. Men nu vet jag inte riktigt...
 
När jag var yngre så hade jag ännu sämre självförtroende än vad jag har idag, och var faktiskt ganska osäker i ridningen. Jag gick ju på ridskola när jag var liten, och där kände man ju de flesta hästarna. Oftast var det inga problem med att rida nya hästar, men hände det något så kunde jag bli livrädd för hästen. Minns en gång när jag skulle hoppa med en liten welsh vid namn Channel, hon sprang jätte fort och tyckte verkligen om att hoppa. Det var lite läskigt, men ganska kul också. Vi red mot hindret och då hoppade hon av alldeles för tidigt, jag var liten och oerfaren så jag ramlade av mitt på hindret. Efter det vägrade jag rida henne, fick jag henne åkte jag hem igen.
 
När jag precis var på gränsen till för stor för henne så sa min ridlärare att jag skulle ha henne, jag vägrade men till slut så fick mamma mig att testa henne igen. Då var det dressyr så det gick ju bra, men sen när det var hoppning så blev jag osäker. Det gick bra ända till vi skulle hoppa sista hindret. Minns att mina ögon tårades av hennes fart, och sedan tvärnitade hon. Jag flög av och landade ännu en gång på hindret, men den här gången hoppade jag upp på henne igen och fortsatte. Det är något som jag lärt mig med åren, att man måste hoppa upp igen annars blir man rädd. Alla säger det men det är inte alltid man lyssar, men så är det faktiskt!
 
Min största rädsla nu är nog fortfarande hoppningen, men då är det höjden som spökar i mitt huvud. Jag älskar hoppning och det är bland det roligaste, men höjden är något jag backar för. Hoppträningar brukar gå bra, för då är det någon som säger åt mig att hoppa den höjden. Även på Al kan jag känna att höjden är otäck, men har jag bara hoppat det en gång så försvinner det. Al är verkligen en kanon häst om man är osäker i hoppningen, han hoppar allt utan att tveka, och det har verkligen hjälpt mig mycket.
 
Så min rädsla är helt enkelt höjden på hindrena, när det börjar komma upp mot 1m.
Jag och Al i Torsåker, 90cm!
 

Dag 7, En sak som aldrig får hända!

En sak som aldrig får hända har redan hänt, och kommer att hända flera gånger. Det är såklart när man måste ta farväl till sin älskade häst.
 
Jag är helt säker på att det är något som alla önskar att de fick slippa, men tyvärr så kommer den dagen också. Att säga farväl är något av det jobbigaste som finns, och det spelar ingen roll hur länge man haft hästen, det är lika jobbigt i alla fall.
 
Jag hade min foderponny i drygt 2 år, jag grät när han lämnade gården för att åka hem till sin ägare i en månad för att sedan komma tillbaka. Nu blev det inte så, utan han vandrade vidare till trapalandas evigt gröna ängar istället, och den sorgen har jag inte kommit över än. Bara jag tänker på min fina vän så kommer tårarna, och då var det här ändå för drygt 3 år sedan...
 
Hösten 2011 försvann en annan otroligt viktig häst, och det var en av mammas första egna uppfödningar, Gesch Pati. Hon blev 21år, och hon togs bort pga att hon blev så dålig på slutet. Den hästen har funnits i hela min uppväxt och jag har så många minnen med den hästen, men ändå så har jag kommit över hennes bortgång mycket snabbare än min gamla foderponny.
 
Hur kommer det sig? Antagligen för att Geschan var sjuk och det var det bästa för henne, medan Otto togs bort mer för att de inte kunde ha honom kvar. Otto var inte helt frisk, han var triangelmärkt (blev det precis innan han kom till mig) men under hela tiden jag hade honom så var han aldrig halt, det var när han kom hem igen som han blev det.
 
Så en sak som aldrig får hända är ju att mista sin bästa vän, en dag kommer det ske, men man lever och kämpar varje dag för att man ska få vara tillsammans så länge som möjligt!

Man brukar säga att man inte vet vad man har förrän man förlorat det. Sanningen är, man vet vad man har, man trodde bara inte att man skulle förlora det... Älskade vän
 

Bebis ♥


RSS 2.0