Svårt att hinna med!

Som ni kanske förstår så är det lite svårt att hinna med att blogga varje dag när man har 7 hundar + 6 valpar, och dessutom en massa andra djur som ska skötas. Jag gör så gott jag kan och jag är otroligt glad över att ni följer min blogg! :)  

Igår var en helt vanlig dag, Arrow fick sig en tur med cykeln, Amaroq en promenad och Ero likaså. Tigris och Bamse tar det mest lugnt just nu. Bamse har börjat släppa vinterpälsen och ser då ut som en typisk husky som gör det, inte vacker med andra ord... Någon som har tips på hur jag får bort den? Den sitter jättehårt och vill inte riktig släppa än, kanske bara är att vänta och låta honom se ut som en rugguggla ett tag till? Tigris och Fenja var likadana första året jag hade dem och de skulle byta päls, men med det fodret jag har nu så märker man inte ens att de fäller! Nån liten tuss släpper dem, men de ser inte ut som Bamse, haha. 

Chitsa springer lös på gården borta vid mamma och pappa, det brukar räcka för henne sen är hon nöjd. Hon gör inte många knop i onödan den damen ;) 

Fenja fick tyvärr inte göra något igår, men hon är nöjd ändå. Börjar bli varmt nu och då nöjer hon sig med att man bara klappar på henne, till skillnad mot för unghundarna som fortfarande vill jobba och hitta på saker. 

Idag ska jag, sambon och en kompis iväg till våran stuga och fira sista april! Amaroq får hänga med, vilket jag tror han kommer uppskatta då vi har vattnet precis nedanför stugan och det ser ut att bli sol.. Så jag får nog räkna med en ganska blöt hund! 

Vi testade en ny väg igår ♥️
Snyggingen Ero ;) ♥️


Välkommen lilla Phoenix ♥️

Imorse hade jag väldigt svårt att sova, var ut till vovvarna tidigt och kunde inte somna om sen. Då ringer mamma och säger "Ska jag komma och hämta dig?", mitt svar var "Ja!"! Mer än så behövde inte sägas, jag förstod på en gång vad det gällde, ett litet föl hade kommit till världen! 

Med spänning satt jag i bilen och funderade över vad det kunde vara, var det som jag hade trott? Ett brunt stoföl? Nej, det var mycket bättre... 

När jag klev in i stallet så tog jag ett djupt andetag, vad var det egentligen som låg där i boxen? Alldeles nyfödd och lite vinglig. Ja inte var det så i alla fall, när jag kom fram till boxen så stod hon starkt på sina långa ben, och ja, det var en hon! Ett brunt stoföl blev det faktiskt, men inte helbrunt som jag hade trott. Vi ville ha ett stoföl efter Twister (mammas fullblodssto) för att bevara det gamla mördenet vidare, eftersom mamma hade Twisters mormors mor så vill vi såklart ha kvar den linjen och då behövdes det ju ett sto. Så nu fick vi äntligen ett sto efter Twister, ett fullblodssto som ska heta Phoenix! 

Så vacker ♥️
Trött bäbis med långa ben ♥️
Fina tjejen ♥️


Valparna 2 veckor! ♥️


Mokka ♥️

Swift ♥️
Hilux ♥️
Niva ♥️
Rexton ♥️

Rover ♥️


Dessa två stannar!

Japp, nu är det klart! Tror jag... Valde egentligen vilka två som skulle stanna redan när de föddes, och jag pratar såklart om valparna!

Redan när kullen började planeras så bestämde jag att om det skulle bli någon gul valp i kullen så skulle den vara kvar. Egentligen ville jag ha en gul hane och en trefärgad tik, men nu blev det tvärtom och därför väljer jag att spara den gula tiken och inte den svarta hanen, för en sån har jag ju redan ;)

Vilken är valp nummer två då? Jo, den förstfödda hanen, nämligen Hilux!

Jag bestämde nån dag innan kullen föddes att någon brun skulle jag inte behålla, men tji fick jag! Jag föll pladask för den bruna hanen när han föddes, den lilla bläsen gjorde nog det mesta av jobbet. Vi får se vilken typ av brun han blir, för ingen av mina bruna vovvar är ju den andra lik. Jag gissar på att Hilux blir mörkare än de andra, men vi får väl se! 

Här är sötnosarna i alla fall, färska bilder från igår, och det är bara dessa två som börjat öppna ögonen ordentligt! Två till är på gång nu, men dessa är snart klara :)

♥️
♥️

Idag är valparna 2 veckor, så nya bilder ska tas på dem idag! Tiden går så fort...


♥️♥️ 


Den där Amaroq...

Ja då var vi här igen då, den där Amaroq alltså, han är verkligen en riktig clown! 

Idag var vi ute på gården och lekte lite med en boll, jättekul sa Amaroq! Han lekte lite för sig själv men släppte bollen för att han lära kissa, går runt lite och ställer sig och kissar, på bollen... När han var klar kollade han runt efter bollen som låg under honom, överlycklig flyger han på bollen och inser att den inte smakar som den ska... Ni skulle ha sett minen på honom när han tog bollen och snabbt spottade ut den igen, haha vilken tok! 

Det var med lite skräckblandad förtjusning som han lekte med bollen efter det, den var ju så rolig, men samtidigt fruktansvärt äcklig! Här får ni några bilder på Roqen-token!

Den var ju såå äcklig, men ändå så rolig, haha!


♥️


Amaroq ♥️

Blev en promenad på nästan 1 mil igår med Amaroq och kusinbarnet Anna! Amaroq sprang i bäckar och plaskade, och for omkull och gjorde kullerbytta i en så han landade på huvudet i vattnet... Aja, han är rolig den där Amaroq! 

"Twin twin situation" haha!Blöt Amaroq? ;)
Roqen-token ♥️


Pappa och mamma-hund ♥️

Bamse, pappa till valparna ♥️
Tigris ♥️


En vecka !

Idag blev valparna en vecka, helt sjukt vad snabbt det har gått!

På en vecka har de nästan dubblat sin vikt, från 500-600g till 900-1000g. Väldigt intressant att följa dem från dag ett, och de har inte stått stilla eller minskat i vikt alls, vilket känns otroligt skönt.

Så grattis valparna, 1v! :)

Valparna klara för natten, godnatt ♥️


Växer som ogräs!

Valparna växer verkligen som ogräs, de har snart dubblat sin vikt och är så pigga och fina! Tigris börjar bli allt piggare hon också, och kan faktiskt låta valparna vara ensam korta stunder. Men så fort någon börjar skrika eller låta så är hon snabbt vid dem igen. 

Det här är otroligt lärorikt och jag önskar att alla hundintresserade fick vara med om detta! Det är så himla häftigt... 

Mokka ♥️


Fegisen !

Den där Amaroq alltså, han ger mig alltid ett gott skratt! Var nyss ute och rastade honom inför natten och då blev han rädd för en skugga som inte var där igår när det var mörkt. Eller rättelse, den var där, bara det att det inte blåste igår så att grenarna på trädet rörde sig, så idag var det helt nya skuggor ute! 

Han är dock ingen fegis annars, bara när det är mörkt. Så ikväll lämnade han mig inte en meter, och ska helst gå bakom mig om vi ska undersöka vad det farliga är. Bråttom in blev det i alla fall när jag berättade att vi skulle gå in och sova, haha tokhund! 

Nu blir det godnatt i alla fall, och tack ännu en gång för att ni är in och läser min blogg ♥️

Den där Amaroq... ♥️


Vår ♥️♥️


Chitsa ♥️♥️


Godnatt ♥️

Då var den här dagen över! En lugn och skön lördag faktiskt, och nu är alla hundar matade och rastade inför kvällen. 

Godnatt på er så hörs vi imorgon igen!
Anna och fina Hilux ♥️ 

Förresten så måste jag tacka er som varit ut på min blogg och höjt rekordet ännu en gång! Det är helt obeskrivligt vad mycket det betyder för mig, tack ♥️


Promenad !

Idag fick vi sällskap på promenaden, nämligen kusinbarnet Anna! Blev en mysig promenad på cirka 1 1/2 tim. 

Nu är vädret dåligt och vi tar det bara lugnt, Amaroq blev helt slut och sover tungt. Här får ni lite bilder i alla fall, på fina Roq ♥️


Namnen på valparna!

Med lite hjälp från syrran så fick vi till slut lite nya bilder på valparna! Så här kommer namnen :)

Mokka ♥️
Swift ♥️
Hilux ♥️
Niva ♥️
Rexton ♥️
Rover ♥️

Där har ni dem! Vad tycker ni om namnen? Kan ni lista ut vart jag fått namnen ifrån? :) 


Morgon Tigris ♥️

Gårdagen blev inte riktigt som jag planerat, valde bort mig själv (som vanligt) och hjälpte till med annat än att fota valparna... Men nya tag idag och får se om jag får någon hjälp med det, annars får jag försöka göra det själv som sist, och hoppas på någorlunda bättre bilder! 

Tog precis en liten bild på Tigris när jag var ute och rastade henne, behöver jag säga annat än att jag är otroligt kär i den här hunden? ♥️Valparna växer så det knakar!

Valparna växer verkligen otroligt snabbt, och har än så länge bara ökat i vikt, toppen! Tigris gör ju i och för sig inget annat än att mata dem, så det är väl inte så konstigt att de är riktiga tjockisar, haha ;)

Idag har jag även tänkt avslöja namnen på de små! Har funderat i flera dagar på om jag ska vänta till de öppnat ögonen eller om jag ska göra det nu, och eftersom jag redan bestämt vilka jag vill ha kvar så får det bli nu. Fast ni får de inte riktigt än, det ska tas lite nya bilder på de små först, men en liten ledtråd är att kullen kommer få namn efter en massa "power"... Om ni kan lista ut något av namnen så är ni väldigt duktiga, för jag tror ingen hajar även när jag berättar namnen. Men håll utkik så kommer namnen under dagen! :) 

Fina valparna ♥️


Godmorgon från småttingarna!

Medan Tigris käkar och går ut och rastar sig själv så passar jag på och myser lite med valparna, de är ju bara för go! ♥️

♥️


Amaroq ♥️
♥️


Rekord !

Igår var det besöksrekord här på bloggen, över 120st var in och kollade vilket är skitroligt! Hoppas verkligen några av er stannar kvar och fortsätter följa mig och mitt galna liv med hundarna :) 

Tack för att just du läser min blogg ♥️Godmorgon!

Då var frukost nummer 2 given till Tigris, och har även rastat henne, Bamse och Roq. Hon är så rolig mamma-hund, hon springer ut på gräsmattan, kissar fort och springer direkt in och ska in till valparna igen. Vilken mamma! ♥️

Fina mamma-hund ♥️


Godnatt ♥️

♥️


Träning

Igår blev det några kilometer på cykel med Bamse och Amaroq. Amaroq var jätteduktig i början, men tröttnade på vägen hem och joggade bara med.. Har några knep kvar för att få honom att börja dra, så det är bara att fortsätta jobba! 

Fina var de i alla fall ♥️

Idag är det alldeles för varmt för att dra, i alla fall för Roq. Så det blev en promenad i skogen istället, så får vi se om det svalnar på sig så Bamse kan få springa lite ikväll istället! 

Lek och bus i skogen ♥️


♥️


Lite frukost åt mamma-hund ♥️

Har precis varit ut och gett Tigris lite gomat för att hon ska äta ordentligt, och aptiten är det inget fel på i alla fall! Däremot tycker hon att det är jobbigt att lämna valparna, men huvudsaken är att hon äter ordentligt ♥️

Passade på att rasta Bamse och Amaroq också, så nu är de nöjda och kan sova nån timme till, haha.

Tjejerna och kille nummer 2 sa godmorgon i alla fall, så himla goa ♥️


Valpar!

Redan tidigt igår morse så märkte jag på Tigris att hon var lite mera ansträngd än vanligt, hon flåsade lite när vi var ute men ingenting inne. Tänkte direkt att det blir idag eller imorgon förmiddag. 

Ingen annan tyckte dock att det syntes så mycket på henne, och trodde nog inte att de skulle komma förrän om nån dag. Jag var dock helt säker på att det var dags, och det var det också! 

På eftermiddagen flåsade hon även inne, och började skaka allt mer. Så då tryckte jag lite försiktigt på en av tuttarna och då kom det mjölk. Sen gick det väldigt snabbt, var borta i max en timme (sambon kollade såklart till henne medan jag var borta) och när jag kom tillbaka så hade hon fått en valp, en stor tik! 

Det gick otroligt smidigt och det var verkligen en upplevelse! Att se hur det ska gå till, för allt gick verkligen så himla bra och verkade så lätt, precis som om hon gjort det många gånger och ändå så var det första gången. Det här borde alla hundintresserade vara med om, för det var så häftigt! 

6 stycken stora och fina valpar blev det, 3 tikar och 3 hanar. Sista hanen kom efter att vi gjort kväller, så Tigris fixade det hela helt själv! Så här får ni lite bilder på underverken ♥️ 

En hög med valpisar ❤️
Tik nummer 1 ❤️
Tik nummer 2 ♥️
Sen kom en stor hane, hane nummer 1 ♥️
Sen en tik till, så tik nummer 3 ♥️
Och en hane till, hane nummer 2 ♥️
Och sist men absolut inte minst, hane nummer 3 ♥️


1 vecka kvar!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men det har verkligen varit fullt upp och motivationen har varit på noll till att lägga upp en massa på internet. Men nu är det inte långt kvar tills valparna kommer, och jag börjar bli så himla nervös! Tigris rullar fram och jag undrar hur många valpar som gömmer sig där inne.. Gissa antal och kön så får vi se om nån lyckas ha rätt! :D 

Tjockisen Tigris! ♥️


RSS 2.0